Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar Goşkinu

Hayatım ''Trabzonspor''
Mustafa, ‘Beşiktaş maçı benim için dönüm noktasıdır. O maçı kazanarak Trabzonspor da büyük çıkış yakaladı. Şampiyonluk yaşamak, bu takıma kaptanlık yapmak istiyorum” diye konuştu
 
Genç stoper Mustafa Yumlu, “Trabzonspor bir futbol kulübünden daha fazlasıdır. Hayatım da Trabzonspor’dur. Buradan ayrılmak istemem” diyerek kulübün kendisini için anlamını özetledi
 
‘Turnuvalarda Beğenildim’
Trabzonspor'un genç stoperi Mustafa Yumlu, bordo-mavili formayı ligde ilk kez giydiği Beşiktaş maçında attığı golün kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportajda futbola başlama hikayesini de anlatan Mustafa Yumlu, Trabzon'da amatör futbol oynarken o dönemdeki alt yapı koordinatörü Özkan Sümer tarafından beğenildiğini belirterek,'' Trabzonspor efsanelerinden Özkan Sümer o dönem altyapının başındaydı. Okul turnuvalarını gelir izlerdi. Beni de izlemiş, beğenmiş. Trabzonspor'un altyapısına aldı beni. O zaman 11-12 yaşındayım. 4 yıl kadar kulübün altyapısında oynadım. Ama fiziksel gelişimim beklenilen düzeyde olmadı” dedi ve şunları kaydetti:
 
‘Sümer Beni Serbest Bıraktı’
“Takım arkadaşlarımın yanında kısa kalıyordum. O nedenle o yaş grubunda otomatik olarak geri plana düştüm. Özkan Hoca bunu görünce beni altyapıdan serbest bıraktı.'' Trabzon'un köklü takımlarından Trabzon İdmanocağı’nın kendisini çağırdığını ve sonrasında üçüncü ligde Değirmenderespor, ikinci ligde de Arsinspor formalarını giydiğini anlatan Mustafa Yumlu, şöyle devam etti: "Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra çok üzülmüştüm. Trabzon'da bizim en çok sevdiğimiz şey Trabzonspor'dur. Arsinspor'da yine Trabzonspor'un dikkatini çektim. O sezon Gençlerbirliği ve birkaç takım daha istiyordu ama ben yine Trabzonspor'u tercih ettim. Trabzonluyum 'başka yerde yapamam' diye düşündüm. Ama A takıma çıkmam yine kolay olmadı.”
 
‘Beşiktaş Maçı Dönüm Noktası’
“O dönem bir pilot takım kurulmuştu, Karadenizspor Trabzonspor’da oynama ihtimalim görünmüyordu. 2 sezon Karadeniz’de oynadım. O takımın kaptanıydım. Sonra sadece ben Trabzonspor’a yükseldim. Şenol Hoca beni sezon öncesi kampa çağırdı. Takımda kalabilmek için çok çalıştım. Beşiktaş maçında da hocam bana güvendi, çıktım bir gol attım ve belki o gol hayatımın dönüm noktası oldu.'' Beşiktaş'a gol atmadan önce yolda yürürken kendisini tanıyanın pek çıkmadığını kaydeden Mustafa, '' O golden sonra Trabzon'da değil, başka bir şehre gittiğim zaman da tanınan bir futbolcu oldum. Bu beni çok mutlu ediyor tabii. Ama Trabzon'da maç kaybettiğimiz zaman sokağa çıkamayız. Sanki büyük tepki olacakmış gibi şartlanıyoruz'' dedi.

‘Büyüklere Kaybetmeyeceksin’
Beşiktaş'a golü attığında büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mustafa Yumlu, ''Trabzon'da derbi maçları dediğimiz İstanbul takımlarına karşı oynanan maçlar çok önemlidir. Anadolu takımlarına kaybedebilirsin, çok dert olmaz belki ama İstanbul takımlarına yenilmeyeceksin. Bu çok önemlidir. O maçta benim forma şansı bulmam büyük bir tesadüf oldu. Glowacki'nin sakatlığı, Giray'ın kart cezası benim sahada olmamı sağladı. Ben normalde takımın dördüncü stoperiyim. O maçta sahada yer aldım, bir de gol attım. Bu şans tabii. Biz o maçla birlikte büyük çıkış yakaladık. O maçın ardından yenilmemeye başladık. Lider olduk. O golün takımı ateşlediğini düşünüyorum. Trabzonspor'un bu yükselişinde pay sahibi olduğum için çok mutluyum'' diye konuştu.
 
‘Bir Kulüpten Daha Fazlası’
Genç stoper Mustafa, tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldiğini belirterek, ''Trabzonspor Türkiye'nin en köklü ve önemli kulüplerinden biridir. Barselona için 'bir kulüpten fazlası' derler, Trabzonspor'da da durum biraz böyle aslında. Bu yoğun ilgi ve sevgi biraz zarar vermiyor mu Trabzonspor'a? Trabzon insanı için futbol demek Trabzonspor demek. En çok severek vakit geçireceğimiz şey Trabzonspor. Bazen seyirci baskısı inanılmaz olabiliyor. Sonuçta 27 yılın özlemi var şehirde. Herkes hemen şampiyonluğun gelmesini istiyor. Bu sene büyük bir fırsat yakaladık ama bunu değerlendirmek lazım. Seyircimiz muhteşem gerçekten, ancak bazen çok baskı yaratıyorlar takım üzerinde. Yapabileceğimizi de yapamıyoruz bu baskı altında'' dedi.

‘Şampiyonluk Yaşamadan Asla’
Hayatının Trabzonspor olduğunu söyleyen Mustafa Yumlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu takıma uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. İnşallah bir gün bu takımın kaptanı olma onuruna sahip olacağım. O onuru şampiyonluk ile birlikte yaşamak en önemli hayalim. A Milli Takım en büyük hedeflerimden birisidir. Türkiye'de Trabzonspor'dan başka takıma gitmek istemem. Trabzonspor'dan şampiyonluk yaşamadan ayrılmayı asla kabul edemem. Beşiktaşlı Rıza Çalımbay, Galatasaraylı Bülent Korkmaz gibi. Ben de sembol oyuncu olmak istiyorum'.' Mustafa, Barcelona'da oynayan Pique'ye hayranı olduğunu belirterek, "Topu oyuna sokması, golcülüğü. Takımda ağabeylerim biraz benzetiyor beni ona tabii ama öyle olmak zor" ifadelerini kullandı.



Haber: Mehmet Karagöz / Şalpazarı Haber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.