Öne Çıkanlar Şalpazarı Yusuf Usta Kültür bakanlığı Basri Karaman Binali Yıldırım

Zorluoğlu Şalpazarı’na Hayran Kaldı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimleri için Trabzon merkez ve İlçelerde ki çalışmalarının bu günkü ayağı Şalpazarı oldu. 

Trabzon Büyük şehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu Şalpazarı’na gelerek, AK Parti İlçe Başkanı Zeki çabuk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. Zorluoğlu'na, mevcud belediye başkanı ve Cumhur İttifak başkan adayı Refik Kurukız, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ömer Özdin’in de eşlik ettiler.

Şalpazarı AK Parti İlçe Başkan Zeki Çabuk yaptığıkonuşmada; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının 31 mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçim çalışması için geldiği şalpazarı’nda ilk toplantısına Başkan Çabuk şu sözlerle başladı.Sayın il Başkan yardımcım, ilçe koordinatörüm, ilçe Belediye Başkanım, MHP ilçe Başkanım, kıymetli Şalpazarı ilçe teşkilatım, gençlik kolları ve kadın kolları Başkanım, kıymetli mahalle Muhtarlarım, Şalpazarının ak dağlarının ak insanları kıymetli Şalpazarı hemşehrilerim.

Tüm Türkiye’de bildiğiniz 31 mart yerel seçimlerinin arefesindeyiz.Ülkemizde yeni bir aşk yeni bir heyecan,Trabzon’umuz da da yeni bir heyecanla karşı karşıyayız.İnşallah Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Trabzon’a gelmeden, ilçemize gelmeden, namı tüm Türkiye’yi sardı.

Hem Ankara’da yapmış olduğu, hem Elazığda yapmış olduğu hem de vanda yapmış olduğu işlerle birlikte tüm Türkiye’de örnek Başkan olarak seçildi.Bunun akabinde de Trabzon Belediye Başkan adayımız oldu. İnşallah bizde Şalpazarında 31 mart yerel seçimlerinde ben hem teşkilatımıza hem de sizlere inanıyorum , Trabzon’un en yüksek oy oranıyla adayımızı destekleyeceğiz.

Ben bunu Başkanımıza moral olsun diye demiyorum. Trabzon’un tüm ilçelerinin yapısını inceledim, aday profillerinin hepsine baktım. İlk defa ilçemizde birlik beraberlik var. Bizde burada Belediye Başkanlığı  için 11 kişi müracaat etti.11 tane arkadaşımız müracaat ettiği zaman hepsine aynı şeyi söyledim.

Sen ben yok, genel Başkanımız hangi adayı derse onun arkasındayız dedim. Ama tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Trabzon’da iki tane ilçede Belediye Başkan adayı açıklamayacağını söyledi, MHP nin adaylarını destekleyeceğini belirtti.Bizde Başkan adayımızı Cumhurbaşkanımızın emaneti olarak görüyüruz, kendisini destekleyeceğiz. Bunu burada açık ve net dile getiriyorum.

Şalpazarı’nda bu birliktelik varken Trabzon’da en yüksek oy oranını neden biz vermeyelim  %73 bizim oyumuz var,  %10 MHP nin oyu var, yerel seçim %85 niye yapmayalım. Rekor bir oyla başkanımızı destekleyeceğiz. Şalpazarı olarak biz onun yüzünü güldüreceğiz oda bizim yüzümüzü güldürecek tek temennimiz bu. İnşallah 31 mart yerel seçimleri ilimize hayırlı uğurlu olur diyorum. Tekrar Başkan adayımıza; ilçemize hoş geldiniz , sefa geldiniz, şeref verdiniz diyorum.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu'da yaptığı konuşmasında; Sayın ilçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. MHP ilçe Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Belediye Başkanımız, Şalpazarı’nda bulunan değerli kardeşlerime, kadın kolları başkanımıza güleryüzleriniz için teşekkür ediyorum, sağolun varolun.

Değerli kardeşlerim ben Çaykaralıyım, burası şehirleşme ve konumu bakımından Çaykara’ya epey bir benziyor. İnsanının mertliği, vatanseverliği, milliyetçiliğide Çaykara’ya benziyor. Kısaca kendimden bahsedeyim. Çaykara’da koyümde ilkolulu okudum. Sonra Trabzon imamhatip ortaokulunda ortaokul öğretimimi tamamladım.Trabzon Lisesinde iki sene okudum. Liseyi İstanbul’da bitirdim. Ankara’da siyasal bilgiler fakültesini tamamladım. Kaymakamlık mesleğine 1994 yılında Trabzon’ un o zamanki valisi olan Alaattin Yüksel’in mahiyet müdürü olarak göreve başladım.

Dereli’de de kaymakamlık yaptım. Mersin’in Gülnar ilçesinde kaymakamlık yaptım. Bingöl Genç’te 4 yıl kaymakamlık yaptım. Daha sonra 2003 yılında Partimiz iktidara geldiğinde bende içişleri bakanlığının mahalli idareler genel müdürlüğüne geçtim. Orada önce  şube müdürü sonra daire başkanı olarak 9 yıl  görev yaptım. Bütün mesaimiz belediyelerle geçti. Orada hem yeni yönetim reformu ile ilgili çalışmalar yaptık, hem belediyelerin gelirleriyle ilgili çalışmalar yaptık.

Büyükşehir Modeli Projesinde Yer Aldım;

2012 de büyükşehir modeli projesinin içinde ben de yer aldım. 2012 de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçiş yaptım. 2015 yılına kadar orada yine belediye ağırlıklı çalıştık. Kentsel dönüşüm, büyük çevre alt yapılanmaları, imar planları gibi alanlarda mesai harcadık. Memleketimize hizmet ettik. 2015 yılında Elazığ valisi olarak atandım. Elazığda yaklaşık 2,5 yıl görev yaptım. 2017 yılında Van valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak 1,5 yıl görev yaptım.

Ben Belediyeciliği Çok İyi Bilirim

Yani 25 yıllık kamu görevimin tamamı belediyelerle geçti. Van'a gönderiliş sebebim Doğu Anadoludaki bazı belediyeler belediye başkanlığı yapmak yerine bölücü terör örgütü PKKya yardım ve yataklık yapmaya başlamışlardı.Yani belediye kaynaklarını vatandaşa hizmet olarak değil, PKKya aktaracak şekilde davranışlar içerisine girmişlerdir. Devletimiz buna el koydu. Ve bizleri oraya gönderdi. Gider gitmez yaptığımız ilk iş büyükşehir belediyesindeki terör örgütü yandaşı ne kadar kişi varsa kulağından tuttuğumuz gibi kapının önüne koyduk. Bir bölümüne yargının önüne çıkarttık.

Ve yerlerine oradaki vatanperver, milliyetci vatan ve millet aşkıyla dolu bir kısmı Karadenizli olmak üzere oralara yerleştirdik. Elhamdülillah şu anda Van Büyükşehir Belediyesinde aralarında hain olacak bir tek kişi bırakmadık. Ama onun yanında tabi çok şükür terörle mücadele kırsalda devam etti, onuda koordine ettik. Van da hayat bölgenin diğer illerinde olduğu gibi normale döndü. Bir taraftan Van da büyük projeleri hayata geçirme imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımızın desteği ile önemli belediye hizmetleri yaptık. Cumhurbaşkanının Van’a ziyareti neticesinde bizi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirledi. Ben doğrusu Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiş olmaktan çok büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin her yerinde 25 yıldır ülkemize hizmet ettik.

Şimdi Hizmet Etme Sırası Memleketimizde;

Şimdi Allah nasip eyledi kendi şehrimize kendi insanımıza Trabzon’a hizmet edecek bir iddia ile geri geldik. Hakikaten Allah’a ne kadar şükretsek azdır. İnşallah 31 martta sizlerin desteği ile, vatandaşımızın tevecühü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını Çok yüksek bir oy oranı ile almayı arzu ediyoruz.

İlk Deka Geldiğim Şalpazarı’nda Sıcak İlgi Gördüm;
Bugün Şalpazarı'nda sıcak bir ilgiyle karşılaştık. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Şalpazarı Cumhur ittifakının önemli olduğu bir ilçe. Burada MHP li bir ilçe belediye başkan adayımız var.Cumhur ittifakının arkasındaki en önemli kavram devletimizin ve milletimizin bekasıdır. Bunun ötesinde bir ilave açıklamaya gerek yoktur. Cumhur ittifakı adayı olan Refik Başkanımızıda sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğimizde omuz omuza, sırt sırta güçlerimizi birleştirerek Şalpazarı’na çok büyük hizmetler yapacağız. Buranın gücü yetmeyen hususlarda buranın belediye başkanı Murat Zorluoğlu’dur. Bunu ilk kez burada söylüyorum.

Burada yüksek bir oy oranı ile hem ilçe hem de il Blediye Başkanlığını kazanacağız. Hep beraber 31 mart akşamı sandıklar açılana kadar çalışacağız. Önümüzdeki dönemin belediyeciliğini gönül belediyeciliği olarak tarif ettim. Gönül nelediyeciliği makamlara, odalara sıkışıp kalmayan belediyeciliktir. Gönül belediyeciliği halkla iç içe olan Belediyeciliktir. İkinci husus, Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece Ortahisar’a hizmet eden bir belediye değildir. Biz Büyükşehir Belediye modeli kurarken Bütün ilçelere imkanları ölçüsünde orantılı bir şekilde hizmet edilecek bir belediye modeli kurduk. Trabzonun 18 tane ilçesine Büyükşehir Belediyesinin kaynakları adalet ve hakkaniyet anlayışı içerisinde dağıtılacak. Belediye başkanlarımız bizim ekibimizin birer parçası, 18 tane ilçenin Belediye Başkanı benim en yakın çalışma arkadaşlarımdır. Birbrimize danışarak, istişare ederek, güçlerimizi birleştirerek, kaynaklarımızı birleştirerek şehrimizin tamamını, 786.000 kardeşimize hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet edeceğiz.

Ben iki Aydır Çalışma Alanındayım;
Haklı olanın hakkını aldığı bir sistemi Trabzon sonuna kadar yaşayacak.Halen Trabzon’da birtakım hizmetler eksik.Trabzon dinamik bir şehir, daha fazla hizmetler daha yeni projeler üretmemiz lazım.Hem Trabzon’ hem de ilçelerimizin tamamına yeni projelerimiz olacak.Bunların üzerinde çalışıyoruz.Ben yaklaşık 2 aydır alandayım. Belki Türkiye’nin çalışmaya önce başlayan adaylarından biri benim.Gittiğimiz ilçelerde vatandaşı dinliyoruz. Şehrimizin sorunlarını anlıyoruz ve bunlara uygun çözümler şimdiden üretmeye başladık.

Biz iddialıyız, diyoruzki 25 yıllık tecrübemiz var.Dolayısıyla belediyeciliği en iyi biz yaparız.Bunu somut bir şekilde göstereceğiz.Değerli ilçe Başkanımıza ve ekibine bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür ederiz.Güzel bir gün olmasını temenni ediyorum, hepinize iyi günler diliyorum.

Başkan Kurukız, Zorluoğluna Şalpazarında ki çalışmalarından bahsederek yapımı devam eden yeni Belediye ve Hükümet konağıyla ilgili bilgi verdi.

Zorluoğlu Esnaf Ziyaretlerinde Bayanların Taleplerine Hayran Kaldı;

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, esnaf ziyaretlerinde esnafların sorunlarını dinledi ve onlardan gelen istekleri not tutarak Başkan seçimlerinin ardından peyder pey olarak yerine getireceğini söyledi.

Yapılan esnaf ziyaretinin ardından Belediye başkanlığına geçen Zorluoğlu'na, Başkan Kurukız İtfaiye Birimini Hatırlattı;
Zorluoğlu'nun seçim çalışmaları için Şalpazarı Belediyesini ziyaret etmesinin ardından, Başkan Kurukız Zorluoğlu'na bizim en önemli sıkıntımız yangınlara zamanında müdehale edebilmmeiz için itaiye biriminin buraya kurulmasını istiyoruz. Ve ardından bizler İlçe halkı olarak buraya iz bırakmaya değil iş yapmaya geldik ve Şalpazarı'nın hizmet alabilmesi için çalışmalarımız var dedi. Daha sonra,
Başkan Kurukız Zorluoğlu'na, Şalpazarı Kültürünün semböllerinden biri olan takım halinde bir yöresel elbise hedi etti.

İlçe ziyaretlerinde MHP İlçe teşkilatı ve Şalpazarıspor ziyaret edidi.
Zorluoğlu Şalpazarı Belediyesini ziyaretikten sonra, MHP İlçe binasına geçerek toplu foto çekimin ardından, Şalpazarıspor Başkanı Gazi Cevat Özdemir’i kulüp binasında ziyaret etmesinin ardından program son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.