Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

“Şalpazarı'nın kanaati olgunlaşmıştır“
"Şalpazarı'nın kanaati olgunlaşmıştır" diyen Kurukız, önceliği Şalpazarı'nın birliğine vereceklerini vurguladı. Refik Kurukız, özetle şunları söyledi.

"Sözün bittiği yere doğru gidiyoruz. Önümüzde üç gün kaldı. Aday olmadan önce sizinle toplanıp istişare yapmıştım. Aynı şekilde köylerimize ve İstanbul ile Trabzon'daki derneklerimize de gittim ve dinimizin gereği olan istişare yaptım.  Aday olsam destekler misiniz diye sordum ve olumlu cevap alınca aday olup sahaya çıktım. 50 bin kilometreye yakın mesafe kat ettim. 30 mahallemizin 28 tanesini ev ev dolaştım. Köylerin sorunlarını gördüm, projelerimi yaptım ve artık göreve hazırım diyorum. Burada amacımız siyaset yapmak değil ama bir seçim geçiriyoruz, sonra insanlarımız birbirine düşüyor. Lütfen ilkeli olalım, kırıcı olmayalım. Gönül koymayalım. Hep birlik olalım diyorum, Şalpazarı'nın birliğe ihtiyacı var. Ben diyorum ki, biz birlik olmazsak Şalpazarı'na Sayın Başbakanımız da Belediye Başkanı olsa hizmet getiremez. Birinci önceliğimiz bu olmalıdır. Buradan ilan ediyorum.

Önümüzdeki hafta cuma günü, Allah nasip ederse, Şalpazarı'ndaki tüm partileri, muhtarlarımızı, dernek başkanlarımızı toplantıya alacağız ve toplantıyı da AK Parti'de yapacağız.

Ben hiçbir muhtar ya da muhtar adayına bana oy vermedi diye küsmem ve kırılmam, çünkü öyle bir yapım yok.  Ama ben görüyorum ki Şalpazarı'nın kanaati olgunlaşmıştır. Ben bütün partileri kucaklayacağım. Benim için partilerin birbirinden hiçbir farkı bulunmuyor. Bunca toplantılar yaptım, demeçler verdim, hiçbir partiyi
ne övdüm ne de yerdim. Eğer Şalpazarı'nda siyaseti geri plana itip birliği kuramazsak benim de belediye başkanı olmamın hiçbir anlamı yok.

Muhtarlarımız bizim dönemimizde başkanın peşinden koşmayacak. Sorunların başında yol ve su geliyor, onları ilçe merkezindeki otopark ve sosyal tesis eksikliği, mahallerimizdeki sağlık ocaklarının kapanması gibi sorunlar takip ediyor. Bizim dışımızda Trabzon'un bütün ilçeleri yüksek okul almış, Tonya'da bile iki tane var.

Hep söyledim: Ülkemizde 12 yıldır güçlü bir iktidar var. Ancak bütün ilçelerimiz ileri giderken Şalpazarı geri gitti. Adliyemiz, öğretmen evimiz, hastanemiz gitti. Bütün bunlar olurken seçtiklerimiz hangi tepkiyi verdi? Altı mahallemizin 100 metre beton yolu yok. Yağmurlu havalarda arabalar yolda kalıyor. Hizmet bir ufuk, ekip ve anlayış işidir. Altı mahalleye 100 metre beton yol getiremeyen anlayış, Gökçeköy'e, Fidanbaşı'na, Çarlaklı'ya, Sisdağı'na, Kadırga'ya nasıl hizmet götürecek? Sayın Başkanımız "ben muhalefet partisinden belediye başkanı olduğum için neler çektim neler" diyor. Oysa bu iktidar parti ayrımı yapmamıştır. Maçka, Söğütlü ve Vakfıkebir belediyeleri hiçbir projelerinin geri çevrilmediğini söylüyorlar. Bu iktidarın kastı Şalpazarı'na mıydı? Beş yıldır Ankara'ya hangi projeleri götürdüler de Ankara geri çevirdi?

Bu saatten sonra size gelecek olan vaatlerin para etmemesi gerektiğine inanıyorum. Şalpazarı insanının dürüstlüğüne ve mertliğine inanıyorum. Başkan bizden bir dönem için oy istedi. Kendisini seçtik, başımız üzerine koyduk. Bir daha aday olmayacağını söyledi ve noterden tasdikli senet imzaladı. Ardından beni de adaylık için teşvik etti, beni de yola çıkardı. Fakat gelin görün ki size de bana da verdiği sözleri tutmadı. Bu saatten sonra size de gelip bir vaatte bulunursa inanmayın. Sözünü tutmayacaktır.

Beni Refik Kurukız yapan ilçeme manevi borcumu ödemek için aday oldum. Sizlerden özel bir gayret istemiyorum. Sadece bağımsız olmanızı istiyorum. Siz ortada durun, halk işini bilir. Önce Allah'a sonra Şalpazarlılara inanıyorum."


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.