Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Kadırga Ağasar ŞALFED

Şalpazarı Muhtarlar Derneği'nden Adliye protestosu.


Şalpazarı meydanında bu günü (27.06.2012 ) tüm Köy ve mahalle muhtarı adına Şalpazarı Muhtarlar Derneği bir bildiri yayınlandı.

Muhtarlar Derneği adına Düzköy Muhtarı Şaban Yılmaz'ın okuduğu bildiri şöyle;


Değerli Şalpazarlılar Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel kurulunun 15.06.2012 tarihli kararı ile ülke genelinde  146 ilçenin Adliyesinin  başka adliyelerle  birleştirilmesine 22.06.2012 tarihli  383 sayılı kararı ile de 44 adliyenin  birleştirme kararıın iptaline ve faliyetine devam etmesine karar verilmiş ve neticede 102 adet adliye  kapatılarak  başka adliyelerle  birleştirilmiştir.

Kriterleri tam anlaşılamayan  bu kararın  gerekçesi  inandırıcı değildir.15.06.2012 tarihli karar ile  146 ilçe Adliyesi kapatılmış 22.06.2012 tarihinde 44 adliyenin kapatılmasından vazgeçilmiştir.

Bu karar ilk önce şehri emin olan biz Şalpazarlılara fatura edilecek ve ömür boyu yafta boynumuzda kalacaktır.

Bizler Anadolu'nun Çepnileriyiz halkımız ve bizler inatla İlçemizi kalkındırmayı geliştirmeye çalışırken  mülkün temeli olan adaleti uzakta aramak durumunda kalıyoruz, Eğitim, Sağlık, Emniyet, Din, Ulaşım İletişim gibi hizmetler en ücra  köşelere kadar milyonlar harcanarak hatta savurgan bir şekilde harcama yapılarak yatırımlar sürerken halkımız adalet hizmetlerinden mahrum bırakılacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet Afrikadaki açları doyuracak Suriye'li mültecileri barındıracak İMF ye borç verecek kadart zengin olan devletimiz biz Çepnilere adalet hizmetinden mahrum bırakılıyor.

102 Adliyede 1 Savcı 2 hakim olmak üzere 306 Hakim Savcı alınmak sureti ile adli hizmetleri sürdürmek  mümkündür sadece bizim ilçemizde şu an itibariylen Devlet'ten maaş alan 300 yakın kamu personeli mevcuttur. Yüksek yargıda dosyaların birikmesi İlçelerde dosya sayısının azlığı diğer Adliyelere yakınlık gibi kriterler sadece bahanedir.

Şalpazarının en ücra köşesi Sinlice, Kuzuluk Köyünden Vakfıkebir Adliyesi arası tam 70 km dir. Biz Şalpazarlılar olarak işlerimizi Vakfıkebir İlçesinde görmede uzaklık ve maddi açıdan sıkıntı çekeceğimizi bizim Köylerimizin İlçe merkezine uzak olması zaten ayrı bir sıkıntıdır ve işkencedir.

Ayrıca Tonya Araklı ve Çaykara İlçeler,nin nufusları bizlere göre düşük olmasına rağmen bağlanan ilçelere yakın olmasına rağmen kapatılmamıştır, bu durum biz Şalpazarlılar olarak mağdur edildiğimizi düşünüyoruz, eğer kapatılacaksa bütün İlçe Adliyeleri kapatılsın Adliye kapatılmayacaksa vatandaş mağdur edilmeyecekse Şalpazarı Adliyesi'de kapanmasın.

Adliyenin kapatılması İlçeleriden üç-beş kamu personelinin gitmesinden ibaret değildir. Adliyenin kapanması bundan sonraki süreçte en basit bir Adli hizmet alacak vatandaşımız'ın kilometrelerce yol katetmesi gerekecek  başka bir ilçeden hizmet almaya çalışacak Adli vakalar, kazalar ve olaylar esnasında Savcını olay yerine gelişi gecikecektir, keşifler uzayıp gidecektir, bu zamanlan 3'e 5 katlanıp duracaktır.

Bu haklı davamızı her zeminde kararlı bir şekilde savunduğumuzda neticede sonuç almak kesinlikle zor değildir. Bu rahatsızılığımız teşkilatımızın, sivil toplum örgütleri, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Odalar, Dernekler Adalet Bakanımız HSYK üyeleri Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız nezdinde imza kampanyaları ile yöremize özel ve genel gerekçeleri içeren raporlar ile  beraber yerel ve ulusal basını'da kullanarak taleplerimizi mail  fax telefon iletmeleri ve ziyaretler gerçekleştirmeliyiz.

Şalpazarı Adliyemizin kapatılmaması için bu vesile ile saygı ve muhabbetlen kalınız diyerek bildirisini tamamladı.

Düzenlenen bildiri'de Şalpazarı MHP İlçe Başkanı Hasan Karabayır, CHP ilçe Başkanı Ünal Özen'de katılanlar arsında yer aldı.










Haber: Mustafa Özcan.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NABİ ÇÖMEZ 12 yıl önce

EFENDİM ALLAH KİMSEYİ ADLİYEYE DÜŞÜRMESİN,TABİ ADLİYESİZDE BIRAKMASIN.BU GİBİ KAMU KURUMLARI HER İLÇEDE OLMALI ,KAPATMAK İÇİNDE HİÇ BİR MAZERET GEÇERLİ SAYILMAMALI. ADLİYESİZ BİR ŞALPAZARININ KEMAL SUNAL LIK FİLİMLER ÇIKARTIR DURUMA GELECEĞİNİNE EMİNİM.BURDA EN ÖNEMLİ HUSUS BU GİBİ KONULARI PARTİ SEMPATİZANLIĞI VEYA DÜŞMANLIĞI YAPMADAN DİLE GETİRMEK .YAKİNEN TANIDIĞIM VE KÖYÜMÜZÜN MUHTARI OLAN SAYIN ŞABAN YILMAZ AK PARTİ ÇİZGİSİNDE BİR İNSAN AMA BİLDİRİ OKUYARAK BU GİBİ DURUMLARDA NASIL HAK ARANACAĞINI GÖSTERMİŞ DURUMDA. HAK ARANMALI; EN SİVİL ŞEKİLDE EN HUKUKİ ŞEKLDE ARANMALI. İSYAN EDEREK SAĞA SOLA SALDIRARAK , MAL BULMUŞ MAĞRİPLİ GİBİ FIRSAT DÜŞKÜNLÜĞÜ ŞEKLİNDE DEĞİL. ADLİYELERİ KAPANMAKTAN VAZGEÇİLEN DİĞER İLÇELERDE FİKİR ALIŞ VERİŞİ DE İYİ OLUR KANISINDAYIM. BEN ŞALPAZARININ BU MESELENİNDE ÜSTESİNDEN GELECEĞİNE EMİNİM YETERKİ SAĞDUYULU ŞEKİLDE VE BİRLİK BERABERLİK ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİLSİN

Avatar
ser 12 yıl önce

Onun için bir an önce aslımıza dönmemiz lazım. İlçemizde bunlar olduktan sonra partililer hangi yüzle ilçemizi ziyaret edecekler merak ediyorum. Ama bildiğim ve gördüğüm bir şey var. Aynı tayyip gibi konuşma sanatlarını konuştururlar ve sonra halkımız hemen yelkenleri suya indirir. Bir an önce kendimize gelmemiz lazım. Bir an önce aslımıza dönmemiz lazım. Bizler Çepni'yiz. Çepni nedir? Düşmanı gördüğü anda saldıran, haksızlığa tahammül edemeyen, yiğit ve mert anlamlarına gelmektedir. Kardeşlik, barış, birlik ve beraber içinde yaşamamız lazım. Bu kardeşlik, birlik ve beraberliği bozamayacaklarını anlamaları lazım. Lazım ki; yumruğu masaya vurduğumuzda hiçbir şeyin kolay olmayacağını anlasınlar. Ama değişmeye kendimizden başlamamız lazım. Herşeyi tekrar gözden geçirmek lazım. Neden böyle oluyor diye kendimize sorup öz eleştiri yapmamız lazım. Uyanalım artık. Lütfen uyanalım. İş işten geçmeden....

Avatar
Serdar Yılmaz 12 yıl önce

TV'lerde bir anda tayyip'in ekmeğine yağ sürdü, her zaman olduğu gibi. Bir bakıyorsun; gündüzleri bütün TV'lerde evlilik programları, şu ünlü ne yapmış-bu ünlü ne yapmış, bir sürü boş diziler. Birde Amerika'yı kötülüyoruz. Adamlar uzaya çıktı, bizler nelerle uğraşıyoruz. Bu kadar boş şeylerle uğraşan bir ülke olamaz. Ama malesef varmış. O ülkede Türkiye. Çok acınacak hallerimiz var. Yani eleştirmeden önce kendimize sormalıyız. Ülkemiz için ne yapıyoruz? Bir bulgur, bir pirinç, bir makarna ve de en önemlisi menfaat uğruna ülkemizi bu hallere getirdik. Fındığa, çaya para vermezler. Gidip fındığını yakarsın, çayını yakarsın, belli bir kitlelere ulaşıp protesto edersin ama sonra gelip oy zamanı %50'lerin üzerinde birinci parti çıkartırsın. Bunları yaptıktan sonra ahlanıp vahlanmanın hiçbir anlamı yok. Sonra gelirler; hastaneni sağlık ocağına çevirirler, adliyeni kapatırlar ve sırası gelince diğer kurumları. Eğer bunları yapanların oy zamanı ekmeğine yağ sürüyorsak, bunlar bize haktır.

Avatar
Serdar Yılmaz 12 yıl önce

İlçede ciddi anlamda yandaşlık söz konusu. Sen bu partilisin, ben bu partiliyim. Ben 30 yaşındayım. Çok şeyleri görüyorum ve herşeyin farkındayım. Yani ülkede bütün sıkıntılar bitti de, sıra adliyelerin kapatılmasına mı geldi? Şuan ülke savaş halinde. Ne olacağı belli değil. Ordu doğru dürüst yönetilmiyor. Orduyu yönetecek komutanlar ya Ergenekon'la ya da Balyoz davası adı altında tutuklu bulunuyorlar. Şuan itibariyle Ülkemizin asıl üzerinde durması gereken konular Terör,kürt meselesi ve şimdi de uğraşa uğraşa Suriye meselesini çıkarttılar.Sonra da İran meselesi çıkar. Asıl halledilmesi gereken konular bunlar iken; biz ne yapıyoruz? Adliyeleri kapatmakla uğraşıyoruz. tayyip'in en iyi yaptığı şey konuşma sanatı. Bunu çok iyi yapıyor ve amacına ulaşıyor. Bundan 1 ay önce ortaya sezeryan ve kürtaj olayını attı ortaya gündem bir anda değişti. Ondan sonra bütün TV programlarının konusu bu oldu.

Avatar
ÖMER ÖZTÜRK 12 yıl önce

Adaletten tasarruf olmaz.Devlet adil olmak zorundadır.Adaleti de devlet en ücra köşesine kadar sağlamak zorundadır.Bu zorunluluk ta adalet teşkilatlarının sağlam ve bağımsızlığı ile sağlanabilir.Tasaruf adı altında adaleti sağlayamaz ve insanların adaleti arar ve kendi eli ile sağlar hale getirirseniz devleti yıkmış olursunuz.Birisinin bu çığlığa kulak verip, aldığı bu kapatma kararından vaz gemesi gerekiyor. Muhtarları bu yapmış olduğu demokratik eylem ve tepkilerinden dolayı Şalpazarlı bir hemşehrileri olarak kutluyorum. Ömer Öztürk Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, Darıca Şalpazarlılar Derneği başkanı

Avatar
Mustafa Küçük 12 yıl önce

Atı alan üsküdarı geçti sayın Muhtarım. Federasyonumuzun gazete ilanı gibi, sizin eyleminizde geç kalmış bir eylem. Umarım verilen mesajlar yerine ulaşır. Bende İstanbulda ikamet etmeme rağmen Devletimizce verilen bu kararı kınıyorum..