Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

ŞALFED’de yeni başkan Semih Durmuş
Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun 5. Olağan Kongresi bugün İstanbul Üsküdar Kirazlıtepe’de yeni hizmete giren Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin sonunda yapılan seçimde oylamaya 187 delege katılırken, seçime giren adaylardan Semih Durmuş 114, Mahmut Demir de 73 oy aldı. Böylece ŞALFED’in yeni başkanı Semih Durmuş oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve yardımcısı Hilmi Türkmen’in de katıldığı kongrede, topluca yapılan kahvaltının ardından divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gündeme geçildi. Partilerinin teamül yoklamasına gidecek olmaları nedeniyle Mustafa Kara ve Hilmi Türkmen kısa birer konuşma yaparak salondan ayrıldılar.

Önce konuşan Hilmi Türkmen, Mustafa Kara’ya teşekkür ederek “içinde bulunduğumuz mekân hayırlı olsun. İnşallah Şalpazarlılar olarak birlik ve beraberlik içinde burada nice güzel organizasyonlar yaparız. Sayın başkanımız Kara, yeni dönemde Üsküdar’da görev almayacağını ve yeni dönemde bu görevde bizi görmek istediğini her platformda söyledi. Kendisi gerek buradaki faaliyetlerimizde gerekse Şalpazarı’mızın yaylalarında bizimle birlikte olarak nasıl bir Ağasar dostu olduğunu fazlasıyla göstermiştir” dedi ve kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti, kim seçilirse seçilsin görevini en iyi şekilde yapacağından emin olduğunu söyledi.

Hilmi Türkmen’den sonra mikrofona davet edilen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yine sözlü bir yayla turu yaptıktan sonra Şalpazarlıların birlik ve beraberliğine olan hayranlığını dile getirdi ve Hilmi Türkmen’in Üsküdar Belediye Başkan aday adaylığına desteğini tekrarladı. Kongrede başkan adayı olan isimlere başarılar diledi.

Başkan Köksal Durmuş veda konuşmasını başkan adayları Semih Durmuş ve Mahmut Demir’i yanına davet ederek gerçekleştirdi. Durmuş, bugüne kadar kırgınlıklar olmuş olabileceğini ama bunların unutulması ve Şalpazarı’nın bir bütün olması gerektiğini söyledi. Hazirûnda çoğunluğun mevcut olduğu tespit edildikten sonra tüzük değişikliği maddelerinin görüşülmesi ve oylanması gerçekleştirildi.

-Yönetim Kurulu üye sayısının 19’dan 26’ya arttırılması,

-Yönetim Kurulunun görev süresinin iki yıldan üç yıla çıkarılması,

-Daimi üyelerin belirlenmesi ve aidatlarının düzenlenmesi,

-Disiplin Kurulunun kaldırılarak görevlerinin yönetim kuruluna devredilmesi,

Oylanarak kabul edildi.

-Delege aidatının aylık iki TL’den yıllık 50 TL.’ye çıkarılması ise yapılan müzakerelerin ardından red oyu verilerek kabul edilmedi.

Tüzük değişikliği maddelerinden sonra sırasıyla Faaliyet raporu, Denetleme Kurulu raporu, Bütçe ve Tahmini Bütçe Başkan Köksal Durmuş tarafından okundu ve hepsi oylanarak kabul edildi. Son olarak da Yönetim Kurulu ibra edilerek seçim maddesine geçildi. Ancak toplantının moderatörü Erol Yanık, seçimden sonra dağılmalar olabileceği ihtimaline karşılık, dilek ve temenniler maddesinin öne alınmasını teklif etti ve teklif kabul edilince konuşmalar başladı. İlk söz alan ŞALFED Kurucu Başkanı ve CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Harun Özdemir kürsüye geldi. Özdemir, bütün aşamalarında bulunduğu Şalpazarı dernekçiliğinin tarihçesini özetleyerek aday adaylığı süreci hakkında kısaca bilgiler verdi.

Harun Özdemir’den sonra ŞALFED’de halefi ve Şalpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Bayraktar kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında adaylığı konusuna hiç girmeyen Muzaffer Bayraktar da bugüne kadar pratiğe yansımayan birlik ve beraberlik dileklerinin artık gerçeğe dönüşmesini temenni ederek, federasyonun tüzüğünün güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin ve Dr. Emsal Cüre gündeme dair birkaç cümle söylediler. Seçimden önce başkan adayları Mahmut Demir ve Semih Durmuş da seçim konuşmalarını yaptılar ve seçime geçildi.

Ancak salonun başka bir organizasyona tahsis edilmiş olmasından dolayı oylama işlemi salonun bulunduğu katın giriş bölümüne alındı. Adapazarı’ndan gelenlerin beklenmesi nedeniyle hayli uzun süren oylama bittikten sonra sandık açılarak oylar sayıldı. 187 oyun 114’ünü alan Semih Durmuş yeni dönemde ŞALFED Genel Başkanı seçilirken, Mahmut Demir de 73 oy aldı.

Sonucun belli olmasından sonra Mahmut Demir, Semih Durmuş ve Köksal Durmuş birer konuşma yaptılar. Önce söz verilen Mahmut Demir “seçimden önce de söylediğim gibi burada kaybeden yok. Şalpazarı kazanmıştır. Eğer iyi niyetle yola çıkmışsak, iyi niyetimizi bundan sonra göstereceğiz. Esas olan bundan sonra seçilen yönetime her anlamda destek olmaktır. Ben de elimden gelen desteği vermeye burada sizlerin huzurunda Semih başkanıma söz veriyorum” dedi.

Daha sonra yeni başkan Semih Durmuş “Bu sıkıntılı süreçte, dar zamanda adaylık sürecimizi anlayışla karşılayan delegelerimize, başta birlikte hareket ettiğimiz Mahmut başkanıma ve bütün başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştır. Bayrağı bize verdiniz. Bundan sonra sorumluluk bilinci anlayışıyla bütün Şalpazarlıları, bütün delegeleri ve bütün dernekleri seçim döneminde eksik kalan diyalog açığını kapatarak kucaklayacağıma söz veriyorum. İnşallah Şalpazarı kazanır”

Köksal Durmuş da bir veda konuşması yaptı. Durmuş, “Güzel bir kongre süreci yaşadık. Ben her iki aday kardeşimi de cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bizlerden aldıkları bayrağı inşallah daha yükseklere taşıyacaklar.

Divan Başkanı Mustafa Küçük Semih Durmuş’un kazandığını resmen açıkladıktan sonra kapanış konuşması mahiyetinde kısa bir konuşma yaparak “Semih başkandan bir ricam var. Şu anda federasyona bağlı 21 dernek var. Bu da binlerce insan demektir. Federasyon’un bu gücün arkasında olduğunun bilincinde hareket etmesi gerekir” dedi.

ŞALFED Yeni Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu:


Semih Durmuş (Başkan)
Erol Yanık
Ali Erata
Salih Kanbut
Şevki Çakır
Mehmet Sayal
Osman Taner Karaca
Hasan Keskin
Hamit Ayaz
Birol Bayraktar
Mümin Karagöz
Muhammet Karataş
Halil Toprak
Ogün Durmuş
Ömer Karadeniz
İsmet Çakmak
Ziya Yamaç
Ali Bayram
Mustafa Yamaç
Muhammet Kıran
Ali Tulumen
Mustafa Kemal Yamaç
Okan Dursun
Ali Kılıç
Harun Uzun
Barış Karaca





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.