Öne Çıkanlar Yeni Şafak vefat tekstil Bahattin Karabina Mustafa Beldüz

Refik Kurukız'dan ağır iddialar

MHP Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Refik Kurukız İstanbul’da katıldığı bir dernek gecesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Refik Kurukız, Şalpazarı Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Fehmi Cengiz’in de “sen aday ol, ben senin sekizinci sıra encümenin olurum” dediğini iddia etti.



Refik Kurukız özetle şunları söyledi. “Şalpazarı’nın yığınla sorunu var, 1968'den beri  belediye olan Şalpazarı’nın bir tane düğün salonu yok. Bir tane pazaryeri yok. Çocuklarımızın oynayacağı bir tane park yok. Kadınlarımızın gidip oturabileceği bir tane sosyal tesis yok. Hepsinden önemlisi 1968 den beri Belediyemizin bir tane hizmet binası yok. Bu nasıl anlayış soruyorum sizlere.

 Biz proje yaptık, istedik de Başbakan vermedi mi?

Gökçeköy’e gittim, “Belediye Başkanımız, sevgili hocamız beş yıldır Gökçeköy’e geldi mi?” diye sordum. Gökçeköy’de, Kuzuluk’ta bir araba çakılı var mı? Maalesef yok.

 Arkadaşlar seçime 36 gün vardı, Gökçeköy’de bir program yaptım. Bugün 35 gün var. 35 gün kala belediyenin araçlarını köylere çıkarırsa, Trabzon Belediyesinden iş makinaları çıkarırsa, 35 gün sonra  benim Şalpazarım yani sizlerin köylerdeki büyükleri, kardeşleri buna kanacak mı? İnanacak mı?

Ben aday olmadan önce, Sayın Başkan Fehmi hocam, “Çık aday ol. Senden daha güvenilir birisi yok, seni destekliyorum” dedi. Hâttâ “senin sekizinci sıra encümenin olurum” dedi. Ben de dostlarıma ve arkadaşlarıma güvendim, kapı kapı dolaştım. Köylerinize, derneklerinize gittim. İstişarelerimi yaparak, kararımı olgunlaştırdım ve ‘Şalpazarı’na talibim’ dedim. Aday olduktan sonra tekrar sordum. ‘Sevgili başkanım ne diyorsun, sözünde misin?’ ‘Evet, yanındayım seni destekliyorum, aday olmayacağım’ dedi.

 Süreç ilerledi 9 tane yiğit çıktı meydana, “biz de varız” dediler. Ama ben nereden bileyim ki herkesin bir oyun peşinde olduğunu. Dokuz tane adayı bir kenara bırakıp sayın başkanımı aday yaptılar. Kendisini buradan tebrik ediyorum. 

 Sayın başkanımla beraber Şalpazarı’nda üç tane daha aday var. Kol kola, gönül gönüle bir seçim yarışı olacak. Ben başkanıma “biz seninle beraber kol kola girer, seçmenimizin ayağı dibine gideriz. Benim için bir mahsuru yok, eğer sen de aynısını düşünüyorsan gel beraber gezelim” dedim. Pazar günü Trabzon Şalpazarlılar Derneği’nin verdiği kahvaltıda beraber olduk. Orada ilçe başkanları, belediye başkan adayları, mahalle muhtarlarımız vardı. O bu konuşma üzerine şunu söyledi. “Ben dilekçe bile vermedim. Aday bile olmadım. Fakat Dünya Lideri ‘dokuz tane adaya sen yapmazsın ancak Fehmi Cengiz yapar. İstatistiklerde yüzde 72 gelen sonuçlar bu şekilde onun için Fehmi Cengiz’i açıklıyorum’ demiş. Bunu açıkladı. Ben de kendisini alkışladım.

 Projelerimden bahsettim. Şalpazarı’nın 6 tane mahallesinde yüz metre beton yol yapılmadığını söyledim. Gökçeköy’de, Kuzuluk’ta, Sinlice’de de yok. Birçok köyümüzde yok. Bu taşıma suyla değirmen çevirmeye benzer. Biz birkaç yüz metre beton dökerek bu sorunları çözemeyiz.

 Şalpazarı’na kendi belediyemizin beton santralini ve konkasör şantiyesini kuracağız. Ondan sonra önceliklerini oluşturup sorunların üzerine gideceğiz.

Şalpazarı’nda teşkilatı bulunan Ak Parti, CHP, MHP, SP ve DP'i Şalpazarı’nda ilk hafta toplantıya çağıracağım. Hem de ilk toplantıyı Ak Parti’de yapacağım.

 11 yıldır bir araya gelemeyenler, konuşmayanlar bir akşamda kendi menfaatleri için biraya geldiler. Bunları sorgulamanızı istiyorum. Buradan tüm derneklerimize bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Gün birlik günü, gün beraber olma günüdür.”

 Refik Kurukız son olarak Üsküdar AK Parti Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen ile Kartal MHP Belediye Başkan adayı Erhan Kekeç’e başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer yaylı 10 yıl önce

sayın mhpın adayı sunu bunu yapacacağım diyor neyile yapacak bir anlatsın bizlere parasız birseymi yapılıyor belediyenin geliri işci parasını karsılamaz o zaman ne olacak kıme gidecek bahceliyemi bahceli ne verecek ancak laf lafla peynir gemisi yurumuyor arkadaşlar bu gibi durumlarda hukumetden yana olan belediye başkanlarının faydası olur yoksa muhalefetden olacak belediye başkanı size hicbir sey yapamaz aksama kadar belediyeden eve gider gelir salpzarı yeterı kadara kaybetti bir beş eene daha kaybetmsin biz dişarıdan izleiyım kadarı ile hep kayben salpazrı oluyor bizden demesi sanra feryat edemesınız ondan sonra baskanlar başlıyorlar hukumet bize yardim yapmıyor diye ikdirdar bunun icin oluyorlar

Avatar
dumanu salim 10 yıl önce

uhahahaha yaziyi gulmekten tam okuyamadim biz proje yaptik istedikte basbakan vermedimi iste bu iyibir tespit bes yildirki belediye baskani kimin adayi ve hangi partinin catisi altindaki belediye baskani ve bu bes yil icerisinde refik kurukiz kendi adayi araciligiyla basbakana hangi projeyi sunmus iste fark burada diyor basbakan iste fark burada gokce koye gitmis bes yildir belediye baskanini burada gordunuzmu demis demis demesinede bunu soylerken karsisina bir ayna koysaymis cunku bunlari kendisine soyluyor bir kisinin aklinada ya kardesim iyide bes yildir belediye baskanini da sen getirmistin buralara ozamanda bize vaatlerde bulunmustun vatlerinin hangisini gerceklestirdin de simdi geldin adayigin bes yildir hizmet yapmadigini soyluyorsun uhahahaha
yazacak cok sey varda gerekyok cunku bizim sakalimizyok

Avatar
hüseyin yamaç 10 yıl önce

ömer kardeşim kaynak nedir diye soruyosun....ben üsküdar belediyesinde 17 yıllık memurum...büyükşehir belediyeler ve sıradan belediyeleri ayırmak lazım.şalpazarı büyüksehir belediyesinin bir parçası olmuştur.dolayısıyla geliri bir iken beş olmustur.büyükşehirbelediyesi kanunlarını okursan gelirlerin nereden geleceğinide göreceksin...

Avatar
meçul 10 yıl önce

hayırlı olsun sımdıden başarılar

Avatar
ahmet yaylı 10 yıl önce

ömer yaylı sen belediyeye gelen parayı hizmet yap diye gönderiyorlar calisanin maasini öde diye veriyorlar hizmet proje yaparak olur senin soylemene göre iktidar parti ayrımı yapıyor biz biliyoruz ki iktidar belediyede parti ayrımı yapmiyor yapsa 3 dönemdir maçka belediyesinde vakfikebir besikduzu sogutlu belediyesinde yapardi önemli olan hizmet etmek için mücadele etmek belediyecilik çalışma ister proje üretmek ister bunları yap bakbakalim iktidar veriyormu veriyormu

Avatar
Ahmet ucar 10 yıl önce

Refik kardesım ardayım dedikten sonra yok sen çıkma dıyen bır kışı varmı?
Eleştılerını mantıklı ve ınandırıcı yuaparsan ıyı olur çıktığın yol hayırlı olsun etrafındakıler dokulenler
Bence salpazarı mım ıktıdara küsme lüksü yok