Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga İlçe

Köksal Durmuş'tan istifa açıklaması

Köksal Durmuş, istifasına ana gerekçe olarak partisinin ve iktidar oldukları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir biriminden yeterli desteği göremediğini, bu yüzden kendisine oy verenlere hizmet etme konusunda eksik kaldığını ifade etti.

Durmuş'un açıklamasının tam metni şu şekilde:

Kamuoyuna saygı ile duyurulur;

2019 yerel seçim süreci sonucunda Üsküdar belediye meclis üyesi olarak partim Cumhuriyet Halk Partisinden seçildim.

25 yılını STK lara vermiş, Trabzon Şalpazarı Dorukkiriş Köylüleri Dernek Başkanlığı, Trabzon Dernekler birliği, Trabzon Şalpazarı Dernekler Federasyon kurucusu ve 2011-2013 yılları arası Federasyon Genel Başkanlığını yaptım.        

İlçemiz Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi almak için gece gündüz çalıştım. Üsküdar’ı alamasak da, İlçemiz Üsküdar’da muhalif meclis üyesi oldum. İlçede iktidar olan yönetimden seçmenlerime, hemşerilerime, komşularıma gerekli hizmeti sağlamada yeterli olma imkânım zor olsa da iktidar olduğumuz İstanbul Büyükşehir yönetimi, bürokratları ve parti üst kurullarımdan da gerekli desteği görme şansına sahip olamadım.

Ben yerel siyasetçiyim. Günlük hayatımın içinde yer alan komşularımın, hemşerilerimin sorunlarına çözüm olmak durumundayım. Aldığım oylar emanettir. Bunun bilincindeyim ve her şekilde emanete sahip çıkmaya çalıştım. Ancak benden talep edilen en küçük işleri dahi yapamamak, ifade ettiğim yerel talepler nedeniyle yerel yönetimlerdeki iktidar olan tüm kapıların kapalı olması, telefon ettiğimizde ulaşamadığımız ilçe, il yöneticileri bizleri artık yeter deme noktasına getirdi.

Siyaset halk için ve hak olarak yapılır. Seçmenlerimin yüzüne bakamayacağımız bir hale gelmek ve bu eziklikle yaşamak beni ve arkadaşlarımı yordu.

Mevcut sıkıntılı durumu daha net olarak anlatabilmek, aldığım oya ve komşularımın, Mahallelerimizin, Hemşerilerimizin saygısına layık olabilmek için son çare olarak partili meclis üyesi olarak bir kıymetimin olmadığını görerek, bağımsız meclis üyesi olarak görevimi yapmaya karar verdim.

Seçilen yerel yöneticilerin taleplerine kulaklarını tıkayan ilçe ve büyükşehir bürokrat ve görevlilerinin taşıdıkları vebal ve sorumluluğu bir daha anımsatarak kamuoyuna saygı ile durumu arz ederim.

01.10.2020

Köksal Durmuş

Üsküdar Bağımsız Belediye Meclis Üyesi

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.