Öne Çıkanlar Sevim Bayraktar istanbul Üsküdar Belediyesi meclis üyesi Toprak kayması Bağış

Köksal Durmuş: Her şey Üsküdar için

Köksal Durmuş, özellikle Üsküdar’da ikamet eden Şalpazarlıların yakından tanıdığı bir isim. Çünkü uzun yıllar kendi köyünün derneği olan Dorukkiriş Köylüleri Derneği, Şalpazarı Dernekler Federasyonu ve Trabzon Dernekler Birliği’nde kurucu üye ve başkanlık görevlerinde bulunmuş birisi ve 31 Mart seçimlerinde CHP Üsküdar İlçe Meclis üyesi adayı.

Köksal Durmuş ile geçtiğimiz günlerde daveti üzerine bir araya gelip sohbet ettik. Bize neden ve nasıl aday olduğunu, CHP Üsküdar’da belediye başkanlığını kazandığı takdirde hangi projeleri hayata geçireceklerini anlattı. İYİ Parti Üsküdar Belediyesi İlçe Meclis üyesi Aday Adayı İrfan Gülbahar’ın da katıldığı geniş sohbeti mümkün olduğu kadar özetleyerek değerli okurlarımıza aktarmak istiyoruz.

Köksal Durmuş dernekçilikten gelme biri olduğunu, dernekçiliği çok sevdiğini, siyasete yeni yeni ısındığını, üstlendiği bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade ediyor.

Sessiz çoğunluğun sesi olacağız, ayrım yapmayacağız

“Projelerimizin tamamını önümüzdeki günlerde başkan adayımız Sayın Ahmet Kılıç açıklayacak. Biz sadece mahallelerimizle alakalı belli başlı olanlarına değineceğiz” diyen Köksal Durmuş, en önemli projelerinin kreş olduğunu, her mahalleye kreş açacaklarını ve önceliği de çalışan kesimin fazla olduğu Kirazlıtepe, Küplüce ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerine vereceklerini söylüyor.

Zaman içinde AK Partili kimliğine bürünmüş bir imaja sahip bu üç mahallede CHP adına tercihte biraz değişikliği sağladıkları takdirde seçimi kazanacakları iddiasında bulunan Köksal Durmuş, sözlerine şöyle devam etti. “Bu mahallelerimizde siyasi anlamda eksiklik olmamız münasebetiyle Sayın ilçe Başkanımızı, Milletvekillerimizi, özellikle Sayın Büyüğümüz, daima hemşerilerinin yanında olan Genel Sekreterimiz sayın Akif Hamzaçebi’yi defalarca davet ettik, onlarda sağ olsun her defasında geldiler. Şimdi toplantı yaptığımız salonlara sığmıyoruz”

Kentsel dönüşümde güven sorunu var

“Kentsel dönüşüm işinde parselleri küçültme düşüncesi Ahmet Kılıç başkanımıza aitti. Ayrıntıları geçiyorum. Mahallemizde halen molozlar duruyor. Biz Hilmi başkan cami yıkıyor demiyoruz. Müslüman cami yıkmaz ama insanlar evlerinde otururken camiyi yıkıp da molozu bırakmak insanlara ‘Buradan gidin’ şeklinde psikolojik baskı uygulayarak orada oturan vatandaşlarımızı bıktırıp evlerinin yıkılmasına razı getirmek amaçlıdır. İnsanlar güvenemiyor, doğal olarak sözleşme istiyorlar. Sözleşme var ama tek taraflı var. Halen yıkılmış binaların sahiplerinin endişe etmesine gerek yok. Biz seçilirsek onların bütün hakları korunacak”

Mahalle meclislerinin kurulacağını ve mahallenin öncelikli ihtiyaçlarının bu meclisler sayesinde tespit edileceğini ve önceliğin o ihtiyaçların karşılanmasına verileceğini ifade eden Köksal Durmuş, “Ben kendi insanıma hizmeti borcum olarak görüyorum. Şu anda gönül vermiş olduğum partideyim. Onun bayrağı altında çalışıp, hizmet etmek istiyorum. Başka hiçbir amacım yok. Şu anda İstanbul’da Hilmi Türkmen başkan dışında Şalpazarlı olarak siyasette  geriledik, Rıfkı Bektaş aday değil. Ahmet Çabuk çok gerilerde bir sıradan gösterildi. İnşaallah başarılı olur. Üsküdar çok şanslı, fakat görünen o ki Üsküdar’da AK Parti kaybedecek. O takdirde özellikle bu bölgelerin sorunlarının çözümü konusundaki gayretimizi herkes görecek. Parti ve memleket konusunda hizmette en ufak bir ayrım yapmayacağız”

Herkes oyunu vicdanıyla vermeli

“Sandığa gittikleri zaman Köksal Durmuş bu işi yapabilir mi yapamaz mı diye tartıp ona göre oyunu kullansın”

Köksal Durmuş, siyasette Şalpazarlıların sayısının artması ve farklı siyasi görüşe mensup partilerde siyaset yapılmasının da yadırganmaması gerektiğini vurguluyor. Bu konuda hemşehrilerine sitemlerini de gizlemiyor ve “Benim buralardan CHP'ye güçlü bir destekle belediyeyi aldığımızda üsküdarda bende güçlü olacağım, Ayrıştırmadan, ayırım yapmadan hizmet edeceğim, Biliyorum yalnız değiliz, destekleyenlerimiz var ama yıllarca derneklerde birlikte görev yaptığımız arkadaşlar bizi daha güçlü desteklemeli” diyor.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.