Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Cumhur İttifakı Üsküdar’da Gövde Gösterisi Yaptı

Programda Üsküdar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Hilmi Türkmen’in başkanlığında geride kalan beş yılda yapılanlarla yeni dönemdeki projeleri anlatılırken, Cumhur İttifakı Üsküdar İlçe Meclis Üyesi Adayları da sahneye davet edilerek kamuoyuna tanıtıldı.

Programa AK Parti Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ile Mustafa Ataş, İstanbul Milletvekilleri Müşerref Pervin Tuba Durgut ile Osman Boyraz, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı İdris Güllüce, çok sayıda siyasetçi, STK temsilcisi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Salonu hıncahınç dolduran misafirlere önce folklor gösterileri sunuldu. Başkan Adayı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ve MHP Üsküdar İlçe Başkanı Afşin Birben ile salona geldikten sonra program başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Valide-i Cedid İmam Hatibi Kerim Öztürk’ün Kur’an tilaveti dinlendi.

Daha sonra Üsküdar’da uygulanması planlanan 41 vizyon eseri sinevizyon gösterisiyle davetlilere teker teker tanıtıldı. Eserler arasında Üsküdar’ın muhtelif alanlarına inşa edilecek kültür merkezleri, stadyum, çocuk köyü, yeni millet bahçeleri, parklar, yer altı otoparkları, öğrenci yurtları, millet kıraathaneleri, hastaneler sayıldı. Var olan tarihi eserlerin restore edileceği, mevcut eserlerin sayıca artırılacağı, kentsel dönüşümün devam edeceği ifade edildi.

Gösterinin bitimiyle sahneye Cumhur İttifakı Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen davet edildi ve Türkmen coşkulu kalabalığa seslendi.

Hilmi Türkmen özetle şunları söyledi:

“Bu gösterdiklerimiz sadece özet. Beş yıl önce de böyle bir toplantı yapmış ve vaadler vermiştik. Onların hepsini yerine getirdik, çok daha fazlasını yaptık. İnşaallah dua ve desteğinizle bir dönem daha gelirsek daha nice eserler yapacağız. Beş yıl çok zor geçti. Tam yedi seçim yaşadık. Siyasi ve ekonomik saldırıların haricinde bir de 15 Temmuz ihaneti gördük.

Belediyecilik ve hizmet bizim işimiz. Bu işin de ustası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Her şey kendisinin 1994’te İstanbul’da başkan seçilmesiyle başlamıştır.

Eğitimde Üsküdar olarak Türkiye’de bir numarayız. Okullarımızda ikili öğretim beş yılda yüzde 50’den yüzde beşe düştü. Kişi başı yeşil alan 5 m2’den 9 m2’ye yükseldi. Tam 63 cami yaptık, 356 derslik yapacağız. Yeni dönemde otopark ve ulaşım önceliğimizdir. Otoparkları artık yer altına alıyoruz, toplam 7500 araçlık otopark yapacağız.

Kentsel dönüşüm Türkiye’nin en önemli meselesidir. Bu konunun üzerine cesaretle gideceğiz ve iki kriterimiz olacak: Yerinde dönüşüm, gönüllü dönüşüm. Vatandaşın rızası olmadan gerçekleşmeyecek. Bu bizi en çok yoran konulardandır. Ama mutlaka çözeceğiz.

Sosyal belediyecilikte de ülkenin bir numarasıyız. Projelerimiz bütün Türkiye’de konuşuluyor. Çıtayı düşüremeyiz, yeni ekiple daha yukarı taşıyacağız. Vatandaşla ilişkiyi daha kolay ve sade kılacağız. Daha kolay ulaşılır olacağız”

Hilmi Türkmen’den sonra MHP İlçe Başkanı Afşin Birben de kısa bir konuşma yaparak, “Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır, 15 Temmuz Türk Milleti için bunlardan biridir. Yenikapı ruhuyla başlayan Cumhur İttifakı çerçevesinde biz de Üsküdar’da desteğimizi vereceğiz. Sözümüzü yerine getirmenin huzuruyla 31 Mart gecesi ve 1 Nisan sabahı kutlama yapacağız”

AK Parti İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan da Cumhur İttifakı’na atıfta bulundu, rakiplerinin aksine gençlerin canla başla çalıştığını ve ittifak halinde kapı kapı dolaştıklarını söyledi.

Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Fatma Betül Sayan Kaya birer konuşma yaparak, 31 Mart seçimlerinin önemini vurguladılar. Üsküdar’da Hilmi Türkmen’in gösterdiği performanstan övgüyle bahseden her iki isim, bu performansın hem Üsküdar’da hem de başta İstanbul olmak üzere bütün yurtta devam etmesi gerektiğini söyleyerek seçmenden destek istediler.

Tören, Cumhur İttifakı Üsküdar İlçe Meclis Üyesi adaylarının sahneye davet edilerek tanıtılmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.