Öne Çıkanlar Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı Aktaş Yaylası Derneği Samsun

CHP Şalpazarı İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısını Yaptı.



Trabzon CHP İl Yönetim kurulu üyeleri Kenan Eyüpoğlu, Güzide Uzun, Faruk Alpşanlı, Nurcan Göç, Mehmet Kurtoğlu ile Şalpazarı CHP ilçe Başkanı Ünal Özen, Yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri'nin katıldığı danışma kurulu toplantısı İlçe Başkanı Ünal Özen'in açılış konuşması ile başladı.

Ünal Özen yaptığı konuşmada, Şalpazarı ilçe Başkanlğı seçimiminden sonra öncelikle Partiye yeni gençler ile bayan üyeler kazandırdıklarını ve yeni üyelerin partilerinin tüzük gereği bir aylık bekleme sürecinde olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti. "Başkanlığımızda toplu mesaj sistemini kuracağız. Trabzondan bir kurumsal hat alacağız. Parti bilgisayarımıza yükleyip partili olsun olmasın  tüm hemşehrilerimize, bizlerde tlf kaydı olan herkese, üyelerimize bayramlarda, kandillerde tüm özel günlerde mesaj çekecek, ayrıca partimizde olan bitenleri bildireceğiz."

İlçe Başkanı Ünal Özen ayrıca üyelerinin kendilerini maddi ve manevi desteklemelerini istedi ve önümüzdeki seçimler için çok çalışmaları gerektiğini, ayrıca Partilerinin tüzük gereği iki ayda bir danışma kurulu toplantısı yapacaklarını, Şehit cenazesi münasebeti ile CHP Trabzon İl Başkanı'nın ve İlçemizdeki cenazeler nedeni ile Parti Üyelerinin de toplantıya katılamadığını, ileriki toplantlarında katılımın yoğun olacağını söyledi.

Toplantıya katılan İlçe yönetim kurulu üyeleri ve İl yönetim kurulu üyeleri söz alarak geçmişden bugüne kadar diğer partilerin yaptığı hatalar ve CHP olarak yapılanlar, yapılması gerekenler masaya yatırdılar.

Toplantıya katılan üyeler ayrıca Şalpazarının sorunları olan Şalpazarı Hastanesinin Sağlık ocağına dönüşmesinden ve köylerdeki sağlık ocaklarının kapanmasından doğan endişe ve sıkıntıları dile getirdiler. Hastaların doktora gittiğinde verilen iğnelerin sağlık ocakları ve hastaneler dışında yapılmasının yasak olduğunu, Şalpazarı'nın en yüksek köylerinin her gün Şalpazarı'na gelerek kayıt yaptırarak iğnelerinin yaptırması gerektiğini ve bu vatandaşlar açısından çok zor olduğunu belirttiler.

Bir diğer konu ise Şalpazarı'ndaki adliyenin geri alınmasından dolayı yaşanacak sıkıntılar oldu. Yazın ve kışın yine herhangi vefat olayında otopsi için Vakfıkebir'e gidileceğini, kazalı ölümlerde savcının gelmesi için kış aylarında ulaşım sıkıntısının yaz aylarında ise sıcaklardan cenazenin beklemesinin sıkıntılara yol açacağını söylediler. 

Son olarak Trabzon CHP İl Yönetim kurulu üyesi Faruk Alpşanlı yaptığı konuşma ve değerlendirmede;
Büyükşehir olan illerin kişi başına pay aldığını belirtirken yanılmıyorsam Köydes Projelerinde Trabzon'un en büyük pay alan 6. ildir. Bbaşka büyük şehirler büyük vergilerin %5'ni alıyorlar ve Trabzon'da büyük vergi yok. Büyük vergi veren iş sahaları yok. Büyük kuruluş olarak Trabzonspor var, o da vergi vermiyor. KTÜ var, vergi vermiyor. Forum var Trabzon'da biliyorsunuz, yabancı para kaynağı Hollanda'ya gidiyor. Liman var Albayrakların, yatırım yapıyoruz diye vergi vermiyorlar. Aşkale Çimento var, vergi dairesi Aşkale olduğu için Trabzon'da vergi vermiyor. Yani Trabzon'a buradan da bir gelir yok.

Gelen paranın % 30'nu Trabzon merkezdeki Büyükşehir alıyor. Geri kalan paranın % 70'i nüfusa göre bölünüyor. Örnek olarak Şalpazarı'nın nüfusu 11 bin ise 11 bin kişi alıyor, Akçabaat'ın nufusu  121 bindir, 121 bin kişi alıyor. Bu anlamda Şalpazarı'na bir getirisi olmuyor.

Götürüsü vergiler ise iki katına çıkacak. Verilen emlak vergileri mahalle ve köylerden de alınacak köylerde kendi babanızın yerinden aldığınız suya bile saat takıp büyükşehir sizden su parasını alacak. Yine mahallenizde hayvan beslediğiniz takdirde komşunuz rahatsız olup sizi şikayet ettiğinde gelip büyükşehir sizin hayvan beslemenizi engeleyebilir.

Biz yarı çapı 20 Km olan örneğin Arsin ile Akçabaat arası böyle bir yer olduğu zaman karşı değiliz, ama tüm köyleri içine alan bir Büyükşehir'e karşıyız çünkü hiç birşey getirmiyor." 

Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.
 
Anahtar Kelimeler:
Şalpazarı.ünal özen.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.