Öne Çıkanlar işçi alımı Sessiz Adam Ali Osman Çakır Ali Bayram Fevzi Atar

Büyükliman Deklarasyonu

İstanbul’da Büyükliman yöresine mensup Vakfıkebir, Şalpazarı, Beşikdüzü, Tonya ve Çarşıbaşı ilçeleri dernek başkanları ortak bir deklarasyonla siyaseti uyardı. 5 ilçede toplam 95 bin kişinin yaşadığı belirtilerek, seçilebilecek yerden aday gösterilmesi istendi. İnsiyatifin ele alındığı vurgulanarak Büyükliman Bölgesi adaylarının siyasi ayrım gözetmeden destekleneceği kaydedildi.

İstanbul’da Büyükliman yöresine mensup dernek başkanları ve işadamları bir araya gelerek yörenin Trabzon siyasetindeki yeri üzerine görüş alışverişinde bulundular, yapılacak olan 24. dönem milletvekilliği seçimleriyle ilgili deklarasyon yayınlandılar.

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Yahya Yeşiloğlu’nun yöneticiliğini yaptığı oturum formatında düzenlenen yemekli toplantıda, özellikle son yıllarda yörenin siyasi temsil konusunda ciddi problemler yaşadığı tespitinde ortak görüş beyan edildi. Av. Yahya Yeşiloğlu, gerek Osmanlı’nın son Meclisi Mebusan’ın da gerekse ilk TBMM’de Vakfıkebir’in temsil edildiğini, Cumhuriyet tarihi boyunca yörenin çok önemli siyaset ve devlet adamları yetiştirdiğini ifade ederek, Ali Şükrü Bey, Raif Karadeniz ve Ahmet Şener örneklerini verdi. Bölgede ilçe sayısının artmasının bazıları tarafından zayıflatıcı unsur olarak görüldüğünü ve yörenin yok sayıldığını, ancak yok sayılan yörede 95 bin kişinin yaşadığını, Trabzon merkezde de 35-40 civarında yöre insanının ikamet ettiğini ve oy kullandığını belirterek 754.000 nüfuslu Trabzon’da 2 milletvekili çıkartabilecek seçmene sahip olduklarını, bu dönem mutlaka beş ilçeden seçilebilecek yerden aday ve adaylar gösterilmesi gerektiğini, bunu da derneklerin birliği ile bölgede inisiyatifi ele almalarından geçtiğini belirtti.

Toplantıya Çarşıbaşı adına katılan Tahsin Usta, İstanbul 1. Bölgeden CHP aday adayı olduğunu söyleyerek destek istedi. Uzun yıllardır sivil toplum çalışmaları içinde bulunduğunu ve bu süreçte siyasi kimliğini ön plana çıkarmadığını ifade eden Usta, geçmiş dönemlerde farklı siyasi çizgilerden de olsa Trabzonlu siyasetçilere bizzat yardımcı olduğunu da örneklendirerek anlattı. Büyükliman yöresinden çıkacak adaylara destek verdiklerini ve bu dönem yörenin mutlaka mecliste temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Şalpazarı adına Şalpazarı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini, başta Trabzon konfederasyonunun kurulması gerektiğini, ŞALFED olarak böyle bir girişime her zaman var olduklarını söyledi. Bayraktar, yöreden aday adayları olduğunu belirtikten sonra aday adaylarının isimlerini vererek, bu arkadaşların seçilebilecek yerlerden aday olmalarını arzuladıklarını ve bunun içinde ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini, dernekler ve federasyon olarak üstlerine ne düşüyorsa yapacaklarını söyledi.

Toplantıda Tonya Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına katılan Enver Yılmaz; bölgenin yıllardır ihmal edildiğini, seçimlerde dahi hatırlanmadığı belirterek, bu durumun ancak derneklerin olaya müdahil olmasıyla çözülebileceğini, Tonya ve çevresinde güçlü bir akraba ve seçmene sahip olduklarını, seçimlerde bu bölgeden aday ve adayların seçilebilecek yerlerde olması gerektiğini, bunun da ancak derneklerin ortak hareketi ile olabileceğini ifade etti.

Beşikdüzü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fazlı Zengin de yörenin yıllardır temsilcisiz bırakıldığını, Ankara’da kimsenin kapısını açamadıklarını, bunun yöre insanına yapılan bir haksızlık olduğunu, bunun bölgede mağduriyete yol açtığını, bu dönemde mutlaka aday ve adayları Ankara’ya göndermek zorunda olduklarını, dernek olarak bunun için bütün fedakarlığa hazır olduklarını söyledi.

Toplantının sonunda, hazırlanan Ortak Deklarasyon bütün başkanlar tarafından imzalanarak; Trabzon’da adaylık başvurusunda bulunan Büyükliman’lı adayların desteklenmesi için ortak bir deklarasyon yayınladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa ALGUL 13 yıl önce

Büyükliman bölgesinden seçilebilecek adayları CHP koydu, chp yi elbirliği ile destekleyecekmiyiz, yoksa bu işi rafa mı kaldırdık, bir haber yok.