Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

Adaylar İstanbul'da boy gösterdi

Geyikli Beldesi Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kirazlıtepe Yaşam Merkezi’nde bir kahvaltı organizasyonu düzenledi. Kahvaltıya AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkan adayları (AK Parti) Fehmi Cengiz, (MHP) Refik Kurukız, (DP) Hasan Kara, AK Parti Şalpazarı İlçe Meclis Üyesi Adayları Muzaffer Bayraktar ve Fatih Yılmaz, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay’ın yanı sıra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ünlü Organizatör Necati Selvitop, Şalpazarıspor Başkanı Ahmet Karaçoban, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldılar. 

Birlikte yapılan kahvaltıdan sonra konuşmalara geçildi. İlk sözü alan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, derneklerin önemine vurgu yaptı. "Derneklerimizin yaşadığımız çağın ihtiyaçları dolayısıyla farklı uğraşlara da önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Derneklerimiz insan yetiştirmeye önem vermeliler. Çünkü Şeh Edebali'nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diye bir sözü var. Dolayısı ile dostlar insan'ı merkeze alan bir faliyet içerisinde olmalıyız. Bu faliyette insanı her kademeye getirme noktasında destek vermeliyiz. Bu gün Çaykarayı herkes örnek gösteriyor. Ben size iki örnek göstereyim. İçişleri Müsteşarı Çaykaralı,  Kamu Güvenliği Müsteşar'ı da Çaykaralı, bu Trabzonlu olarak bize gurur veriyor. Ama aynı şey Şalpazarı’ndan da çıkması gerekiyor. Bunun yolu da Şalpazarlı olarak bizlerin, kendi değerlerimize destek vermemiz, onları yukarılara taşımamızdır. Aramızdaki küçük tartışmaları, şahsi hesapları uğruna Şalpazarı'nın menfaatlerini feda etmemeliyiz.” 

Rektörden sonra konuşan Hilmi Türkmen de “Üsküdar’da seçim endişemiz yok. Biz dikkat çekecek kadar yüksek bir oy oranıyla kazanmak istiyoruz. Bu konuda sizlere büyük görev düşüyor. Hepiniz Hilmi Türkmen olmalısınız. Bu sadece bir yerel seçim değildir, çok daha büyük anlamlar taşımaktadır. Ayrıca Şalpazarı’nı da kazanmamız gerekiyor. O şekilde biz de Şalpazarı’na buradan daha fazla yardımda bulunabiliriz” mealinde bir konuşma yaptı. 

Kahvaltıya ayrılan sürenin dolmasıyla davetliler salondan ayrıldılar. Toplantı daha dar bir katılımla Geyikli Derneği lokalinde devam etti. İlk sözü alan Refik Kurukız, “Ben bir yıl önceye kadar adaylığı hiç düşünmüyordum. Fehmi hocam da bana ‘sen aday ol, ben destekleyeceğim. Hâttâ senin encümenin olurum’ dedi. Sonraki günlerde halktan büyük bir adaylık talebi geldi. Ben de köy, mahalle ve dernekleri dolaşıp istişare ettim ve aday oldum. Bütün adaylarla kol kola, gönül gönüle seçime gideceğiz. Seçildiğim takdirde ilk toplantımı AK Parti’de yapacağım. Sonra sırasıyla diğer partilerde. Derneklerimizle sürekli irtibat halinde olacağız. Şalpazarı’nı birlikte yöneteceğiz. 

Tonya, Maçka ve Çaykara’nın başardığını bizim de başarmamız, bunun için de siyasi birliği sağlamamız gerekiyor. Bizim adliye kapandı, fakat Tonya’nın adliyesi kapanmadı. Çünkü onlar yol kestiler, 10 otobüsle Ankara’ya gittiler. Biz hiçbir şey yapmadık. 

Bu iktidar ayrım yapmıyor. Maçka’da 3 dönemdir CHP’li belediye var ama hizmette bir sorun yaşamıyorlar. Bağımsız belediye başkanı olan Vakfıkebir de öyle. Projeniz varsa hizmet alırsınız. Bunu bizzat bakanımızın ağzından işittim.” Dedikten sonra projeleri hakkında bilgi verdi. 

Arada söz alan ŞALFED Başkan yardımcısı Erol Yanık, adliyenin kapanması sürecinde ŞALFED olarak girişimde bulunduklarını, Ankara’da ilgili kurumlara faks çektiklerini, Şalpazarı’nda basın açıklaması yaptıklarını ama o esnada yanlarında sadece 8 muhtarın bulunduğunu ifade etti. 

Refik Kurukız tekrar söz alarak Erol Yanık’a hitaben “Burada bana siyasetçiler cevap verebilir ama dernek yöneticilerinin cevap vermesi doğru değil. Benim köyümün derneği de dahil olmak üzere dernekler taraf olmamalı” diye cevap verdi. 

Metin Günay da Refik Kurukız’ın adliyenin kapanmasıyla ilgili sözlerini “Şalpazarı’nın adliyeye ihtiyacı olmaması kötü bir şey değil. Bu hükümetin bir uygulaması. İki sene sonra Tonya’nın adliyesi de Vakfıkebir’e inecek. Tonyalılar adliye için 10 otobüsle Ankara’ya gitmedi, Refik bey çimento fabrikası eylemiyle karıştırıyor” diye cevapladı. 

Daha sonra söz alan Fehmi Cengiz de özetle şunları söyledi. “Geyikli bizi tanıyor, biz Geyikli’yi tanıyoruz. 60-70 yıllık aile dostlarımız var. Sizden birisi olan Muzaffer Bayraktar kontenjandan meclis adayımızdır. Kazandığımız takdirde kendisi yardımcım olacaktır. Geyikli Belediyesi binası kapanmayacak, ambulans ve iş makinası yerinde kalacak. Geyikli’nin belde olmasına öncülük edenlerden biriyim. 

5 yıldır muhalefetten seçilmiş bir belediye başkanı olmanın sıkıntılarını en iyi ben bilirim. Çok az destek alabildik. Geyikli Belediyesi bile bizden daha çok destek aldı. Türkiye’de bu işler böyle yürüyor. İktidar partisinden seçilirseniz çok daha fazla destek ve yardım alıyorsunuz. Üsküdar’dan aday olan Hilmi Türkmen de kazanırsa bize büyük faydası olacak. Zaten kendisi de bu konuda bazı açıklamalarda bulundu. 

Bugüne kadar derneklerle fazla iletişim halinde olamadık. Fakat kazanırsak belediye işlerini Muzaffer Bayraktar ile Fatih Yılmaz yürütecekler, biz de sizlerle daha fazla görüşebileceğiz.” 

ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş da söz alarak Refik Kurukız’a cevap verdi. Durmuş, “Federasyonumuza bağlı 21 derneğimizle Şalpazarı’ndaki seçimlerde taraf değiliz. Ancak tabii ki İstanbul’da ve başka yerlerde bütün Şalpazarlı adayların yanındayız. Biz dernekler olarak biraz ileri çıksak ‘siz kimsiniz?’ diyorsunuz. Geri çekilsek de ‘hiçbir şey yapmıyorsunuz’ suçlamasına muhatap oluyoruz. Şalpazarı’nda yanımızda doğru dürüst kimseyi görmedik. Kiminle Ankara’ya gidecektik?” dedi. 

Toplantı toplu halde çektirilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ağasarlı 10 yıl önce

Şalpazarı adlı yorumcu.. Adliyenin kapatılmasını normal düşünen birkişinin aklından zoru var demektir. Kime ne zararı vardı adliyenin. hizmet için başka kurumlarında alınması gerekirken böyle söylemler bizim acziyetimizdir ucuz siyaset anlayışımızdır.

Avatar
Tuğrul Kurukız 10 yıl önce

Şalpazarında, Adliye'nin gitmesi ve Hastanenin sağlık ocağına dönüştürülmesi ile ilgili yapılan eleştiriye, Şalfed Başkanı Sayın Semih Durmuş, Şalpazarında yanımızda kimseyi görmedik, Kiminle Ankara'ya gidecektik demiş.

Bende şunu diyorum; 11 Temmuz 2012 tarihinde şalpazarının sorunları konulu panelde, şimdi AKP Üsküdar Belediye Başkan Adayı olan Sn. Hilmi Türkmen'in açıklamasından bir bölüm “Şalpazarı’nın nüfusu 10 bin, Üsküdar’ın nüfusu 600 bin. Üsküdar Adliyesi de kapatıldı. Bana göre Şalpazarı’nın Adliyesi çok daha önceden kapanmalıydı. Sinlice Köyü’nde kaç kişinin Adliyeyi işi düşüyor. Cuma günü Kadırga’ya 30 bin 50 bin kişi gelecek, burada insanların ihtiyaçlarını giderececekleri tuvaletler yaptıramamışız, Yolları doğru düzgün yaptıramamışız. Bu tür altyapı temel insani ihtiyaçlarımız dururken, Adliyemiz kapatıldı diye kıyamet koparmak bence yersizdir. Adliyemiz kapatıldığı için kopardığımız kıyameti diğer ihtiyaçlarımız için koparsak daha yeridir.” demiştir.

Yorumsuz.