Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

“Aday olmam söz konusu değil, ancak…”
1 Ekim itibariyle aday adaylığı süreci başlamıştır. Ancak henüz ilçe merkezimize resmi başvuru yapan kimse yoktur. Birçok isim geçiyor ama resmiyet olmadığı için itibar edemiyoruz. Başvuru süresi 1 Kasım’da sona eriyor.

Partisine sadık, değişimci ve dönüşümcü bir kimliğe sahip, halkın arasına girmiş, halkın tanıdığı, bildiği, beğendiği, arkasında oy potansiyeli olmak gibi özellikler adaylarımızda görmek istediğimiz şartlardır. Biz de hissi davranmadan, sadece bildiklerimizi ve halkın bize aktardıklarını il başkanlarımıza, Genel Merkez’e ileteceğiz.


Aday olmayacağım

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay, “siz aday adayı olacak mısınız?” şeklindeki sorumuza ise “Benim aday adayı olmam söz konusu olmaz. Eğer Genel Merkez veya İl Başkanım çağırır da ‘sen istifa et işin başına geç’ derse başım üstünde yeri var. Bunun dışında bizim istifa etme aday olma gibi bir düşüncemiz yok. Öte yandan vatandaştan, milletten ciddi talepler var. Ancak görev istenmez verilir. Biz şu anda işimizin başındayız, işimizi takip ediyoruz. En iyi şekilde çalışarak bu seçimin galibi olmayı hedefliyoruz.” cevabını verdi.

 Metin Günay sözlerine daha sonra şu ifadelerle devam etti. “Biz ilçe başkanlığına geldikten sonra Şalpazarı’nda ciddi değişimler oldu. Üye kayıtlarında yüzde 40 artışla 3000 kişiyi üye yaptık. Bunlar kolay işler değildir. Ekip olarak çalıştık, her arkadaşımız elini taşın altına koydu.

Mevlana'ya sormuşlar. ‘Çok okudun, çok gördün, çok yaşadın. Ne biliyorsun?’ O da ‘sadece haddimi biliyorum’ demiş. Biz haddini bilenlerdeniz.

 Herşey takdir ilahi, nasip kısmettir. Hiç bir aday adayına verilmiş sözümüz yoktur. Hepsi bir birinden değerlidir. Ancak halk birilerini ister, birilerini istemezse ona da saygı duymak lazım diye düşünüyorum.

Aday adaylarımız birbirlerine kırgın, küskün olmasınlar. Kardeş havasında, kol kola gezsinler. Geçmişteki kırgınlığı, küskünlüğü ortadan kaldırsınlar. Biz bir aileyiz. İnsan eşiyle kavga edebilir ama iki gün sonra barışıyor. Ben böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum ama aralarında geçmişten kalan problemler varsa bile o insanlar bir araya gelsinler, birlik beraberlik içerisinde olalım. İlçemizin, memleketimizin menfaati açısından, Şalpazarı ilçesini Trabzon’da birinci ilçe olarak Ak Belediye yapmak istiyoruz. İnşallah dediğimiz de olacak.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.