Nezleyle birlikte içmeye mecbur hissettiğim sigaramın iğrenç kokusuna katlanırken bir an önce bu meleten kurtulmam gerektiğini anladım. Bırakmak isteyip de bırakamayanların hikayesini bir çok kez dinlemiştim. Bahsedilen sağlam iradenin kendimde olmadığını herkesten daha iyi biliyordum.

Geniş ve uzun düşünceler zincirinde sigarayı bırakmayı ve o güçsüz irademi yenmeyi kafama koymuştum. Üstüne birde öğrencilik eklenince otlakçılık diye tabir edilen yaftadan da kurtulmuş olacaktım. Dumanını ciğerlerime kadar çekip havaya üfürmek zevkli gibi görünse de bütün gücümü ve dermanımı o zevkle birlikte alıp gitmesi beni deli ediyordu.

Birçok sakızların elektronik sigaraların sigara tiryakileri için üretildiğini biliyorum. Ama hiç birinde de “bizim ürünü kullananlar kesinlikle bu illetten kurtuluyor” diyemiyorlardı.

Bütün kelimeleri içinde toplayan en güçlü olana başvurmaya karar verdim. Cenabı Allah’a yalvararak sigarayı kesin bırakacağımı beynimde gerçekleştirdim. Ne istersek ondan isteyeceğimizi biliyordum. Bunu yaparken de rahatlıkla sigara içmeye devam ettim. Biliyordum ki bütün güçlerden daha güçlü olan cenabı Allah bana bunu bıraktıracaktı. O yüzden ne irademi ön planda tutuyordum, ne de kendime başka çözümler arıyordum. Hatta perhiz yapanların uyguladığı yemeği azaltma taktiğini de uygulamadım. Normal sigara kullanmaya devam ederken cenabı Allahtan yardım istedim. Bedava ve çok basit bir yöntem olmasına rağmen takip ettiğim yöntemin en doğru yer olduğunu biliyordum.

Sabah namazı sonrası avuçlarımı sema ya açarak “Allah’ım beni bu sigara illetinden kurtar… Yarabbi senin gücün her şeye yeter, huzurunda avuç açıp yalvarıyorum ne olur beni bu sigara illetinden kurtar…”

Herkes gibi duadan sonra bir ışık beklemedim ve içmeye devam ettim. Biliyorum ki bırakırsam ettiğim dua kabul oldu ve ben sigaradan kurtulmuş olacaktım. Eğer bırakamazsam yine duam kabul olmadı ve pes etmeden bir sonraki ve hatta birçok namazların ardından dualarımı bıkmadan tekrarlamam gerekiyordu.

Şimdi tam olarak hatırlamıyorum fakat sanırım iki üç ay boyunca bıkmadan usanmadan Allah’a dua ettim. Elbette bazı zamanlarda dua etmeyi unuttuğum oldu, lakin dua serüvenimin o kadar zaman sürdüğünü biliyorum. Gün geldi çok iyi yalvardığım oldu gün geldi namaz bittiğinde bir nakarat gibi “Allah’ım beni bu sigara lanetinden kurtar” deyip geçiştirdiğim de oldu. Yalnız hiç geri adım atmadım. Atmadım çünkü en güçlü kapıya başvurduğumu çok iyi biliyordum.

Sigarayı bırakalı yaklaşık bir on yıla yakın olmuştur. Başvurduğum yöntemin etkisini gördüğüm için sizlerle paylaşmak istedim. Tavsiyem, taş atıp da kolunuzun ağrımadığı sigarayı bırakma hattına birde sizin başvurmanız.

En önemlisi; buna rağmen bırakamazsanız aklınızda en küçük şüphenin kalmamasıdır. Ben başımdan geçen bir olayı paylama gereği duydum ve bunda da başarılı oldum. Yöntemin en güzel yanı ise ne para ne de bir uğraş gerekiyor. En azından bir deneyin…





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.