Öne Çıkanlar Fatma Özen Mevsimlik işçi kontenjan Bahattin Karabina Kültür bakanlığı

Yaylalar Şenleniyor

Ülke genelinde olduğu gibi yaylacılık sezonunun açılmasıyla birlikte her yıl Haziran ayının ikinci haftası yaylaya giden Şalpazarı yayla göçlerinin bu yılki gidiş tarihleri de belli oldu.

Buna göre yaylaya göçecek olan mahallelerin gidiş tarihleri;

Kadırga Yaylası Eskala obasına gidecek olan Çamlıca, Ddğancı, Dorukkiriş, Sayvançatak ve Sinlice Mahallelerinin yayla gçleri 12 Haziran 2022 Pazar günü, 

Kadırga Yaylası Başoba, Çelige ve Çeşmeler obasına gidecek olan Dereköy, Geyikli, Gökçeköy, Güdün, Kabasakal, Kuzuluk, Simenli, Sütpınar ve Tepeağzı Mahalleleri 12 Haziran 2022 Pazar günü, 

Kadırga Yaylası Davunlu obasına gidecek olan, Kalecik, Kireç ve Sugören Mahalleleride 10 Haziran 2022 Cuma günü,

 Kadırga Yaylası Aktaş obasına gidecek olan Çamkiriş, Düzköy ve Turalıuşağı Mahalleleri 14 Haziran 2022 Salı günü gidecekler.

Ayrıca Kadırga Yaylası Üzümözü obasına gidecek olan, Akçiriş, Çarlaklı ve Üzümözü mahallelerinin yayla göçlerinin ise diğer mahallelerden bir hafta sonra gittikleri için 20 Haziran 2022 tarihinde olacağı bilgisine ulaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.