Öne Çıkanlar Şalpazarı Haber eylül çelige obası acısu. şalpazarı. Üsküdar Belediyesi Valide Sultan gemisi

Yaylacılar yayla yollarında

Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığı tarafından 2020 yılında Kadırga yaylası ve çevre obalara gidecek olan yayla göçerlerin obalara çıkış tarihlerini belirlemesinin ardından hafta içi ve hafta sonu sabahın erken saatlerinde yaylacılar obalarına doğru yola çıktılar.

Yurdumuzda da Dünyada olduğu salgın olarak mücadele ettiğimiz Koronovirüs Covit19 nedeniyle peyderpey alınan önlemlere istinaden son zamanlarda yaylacılık cazip hale gelmeye başladı. Nedeni ise Covit 19 hastalığından dolayı ilçe sakinleri yaylalara çıkıp doğal ürünlerle beslenme sağlayarak hastalık korkusu yaşamamak için adeta ilgisizlikten ölmeye yüz tutmaya başlayan yaylacılık hastalıklardan korunmak adına cazip hale geldi.

Ülke genelinde olduğu gibi bölgede de etkili olan yüksek hava sıcaklarının ardından birden ısı düşmeleri yaşandı. Yaylaya giden göçerlerin küçük ve büyükbaş sürülerini süsleyerek yayla yolunda ilerledikleri sırada şiddetli yağmur, zaman zaman fındık büyüklüğünde dolu derken yıldırım düşmesi sonucunda yaylaya gitmek için süslediği ineklerinden bir tanesi telef olan sürü sahipleri de oldu.

Haber: Mustafa Özcan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.