Öne Çıkanlar Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı Mustafa Demirtaş

Sisdağı’nda Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şalpazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü” bugün hava şartlarının elverişsiz oluşu nedeniyle Şıhkıranı – Sinlice yolunda gerçekleştirildi. Vatandaşlar 200 metrelik Türk Bayrağı’nı askerlerle birlikte taşıyarak karda iki km. yürüdüler.

Sarıkamış Şehitlerimizn 104’üncü yıl anma programının Şalpazarı Sis Dağı eteklerinde bulunan Şıhkıranına çıkmak mümkün olmadı elverişsiz hava şartlarından dolayı sabahın erken saatlerinde Sis Dağına yürüyüş için yola çıkanları daha şıhkıranına varmadan kar beyazı karşıladı geceden beri devam eden etkili kar yağışından dolayı Şalpazarı Belediyesi, Trabzon Büyühşehir ve Karayolları yolu açık tutmaya çalışsalarda zirve olarak belirtilen Sis Dağı'nın başlangıcı Şıhkıranı'na araçların çıkabilmeleri için zincirler sarılarak çıkmaları sağlandı. Burada Şalpazarı Mülki amirleri tarafından yapılan istişare toplantısı akabinde Sis Dağı eteklerine yürümenin bu şartlarda mümkün olmayacağını ve doğabilecek üzücü kazar olmamsı için güzergah değiştirilerek ‘’Şıhkıranı Sinlice yoluna 2 km yürünip geriye dönülerek hazırlanan etkinlik konuşmalarla son buldu.

Bu yılki etkinliğe Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, MHP eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, öğrenciler, vatandaşlar, muhtarlar ve kamu görevlileri katıldı.

Yürüyüş sonunda Kuran’ı Kerim okundu. Dualar edildi. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından yapılan konuşmalarda şunları söylediler:

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız: “Biz bu şanlı ordumuzun kanlarıyla suladığı bu topraklarda rahat rahat dolaşıyor yiyor içiyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk: “Bugün Ülkemizde bu Bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa şehitlerimiz sayesindedir. Şehitlerimizin emanetini gençlerimizle sürdüreceğiz”

Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci: “104 yıl önce bugün Sarıkamış’ta destanlar yazan, yenilgiyle büyüyen zaferlere imza atan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora: “Geçmişte o askerlerimiz geri dönmemek üzere ileri atılmıştı. Bugün de o askerlerimizin hatıralarını yaşatmak İçin birlik ve beraberliğimizi koruyacağız

Konuşmalardan sonra vatandaşlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından buğday çorbası ve tatlı dağıtıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora da vatandaşlara çorba dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.