Öne Çıkanlar Yusuf Usta Binali Yıldırım Zehra Sayal yangın güdün mahallesi

Sis Dağı şenliğine yağmur engeli

Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve asırlardır Temmuz ayının üçüncü haftası yapılarak günümüze kadar gelen Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği bu yıl 199. Kez Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Geyikli mahallesi Muhtarı Mustafa Demirbaş koordinasyonunda gerçekleşti. Bazılaı için de güzel gelen tür videoları türü oluyor ve bolca video mevcut.







Yurt dışından gelenler Bu yılki Sis Dağı Şenliği´ne Arjantin, Küba, İtalya, Macaristan, Rusya, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Myanmar, G. kore, Japonya, Çin, Bahreyn ve Senegal´den Türkçe ve Karadeniz Kültürü öğrenmek isteyen 20 kadar öğrenci de katıldı. Şenlik meydanına ulaşmak isteyenler trafik sıkışıklığı nedeniyle zor anlar yaşadılar. Şiddetli yağmurun iyice zorlaştırdığı faaliyetler yine de ciddi bir aksaklık olmadan gerçekleştirildi. Şalpazarı Kaymakamlık ve Belediyesi tarafından yöresel yemekler hazırlatıp Sis Dağı Yayla şenliğine katılanlara ikramda bulundular.



Trabzon Valisinin Eşi Yufka Yazdı, Vali bey Bişileri yağladı. Yöremizin yöresel tatların başında gelen Keşkek kazanının başına geçen Trabzon Valisi Yücel Yavuz bol kepçe keşkek dağıtımında bulundu. Sis Dağı Yayla Şenliği Ani bastıran şiddetli yağmurdan dolayı erken dağıldı. 199. şenliğe Giresun Üniversitesi Öğretim görevlisi Osman Bayraktar sosyal aktive kapsamında öğrenim gören öğrencilerini buraya getirdikleri belirtti. Yayla şenliğine katılan yabancı öğrenciler burayı çok beğendiklerini bir yıl sonra kendilerinin geleceklerini belirttiler. 199. Sis Dağı Yayla şenliğinde siyasi parti temsilcilerinden AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin katılanlar arasında yerini aldılar. Yağmur ara verdikçe yöresel sanatçılar kemençeler eşliğinde katılımcıları eğlendirdiler. Ses sistemi olmadan yöresel sanatçıların söylediği geçmişteki otantik türküler daha çok ilgi gördü.










 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.