Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL

Sis Dağı'nda muhteşem buluşma

Sis Dağı şenliğine hayli kalabalık ve üst düzey bir katılım gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şirketler Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Belediyesi Kaymakam Vekili Kamuran Kahyaoğlu, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, İstanbul Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Haşim İskender, Tuzla Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Ahmet Çabuk, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ömer Özdin ve çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yöresel kıyafetle katıldığı şenlikte ilgi odağı oldu. Sisdağı’nda bir de konuşma yapan bakan özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin felaket senaryolarına teslim olmayacağını belirten Bakan Soylu, “Göçle alakalı işlerde aksayan yerlere yeni çözümler üretiyoruz. Birileri bu meseleden siyasi rant elde etmek için gelişigüzel konuşuyorlar. İftiralar, fitneler üretiyorlar. Herkes müsterih olsun. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Dün biz bunları yapıyoruz diye bize kabahat bulanlar bugün şimdi başka türlü fitnelerle bu huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar. Bize güvenin. Ensar çizgisinden sapmış değiliz. Yasal yollardan gelmiş hiçbir muhaciri sınırdışı ettiğimiz yoktur. Bu politikamızdan herhangi bir sapmamız da söz konusu değildir. Ancak kaçak göçe müsaade etmemiz elbette ki mümkün değildir. Dün de aynısını yapıyorduk, bugün de aynısını yapıyoruz. Herkes emin olsun ki Türkiye felaket senaryolarına teslim olmayacaktır; bu meseleden güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucu sebebiyle ölümleri de 2017 sonundan 2018 sonu itibarıyla yaklaşık aynı oranda azalttık. 2019’da rakamlar 2018 yılına göre yüzde 35 eksiklikle gitmektedir” diyen Bakan Soylu, “Trafik kazalarında ölümleri geçen yılın ilk 6 aylık dönemine oranla yaklaşık yüzde 35 aşağı çektik. Her birinize yalvarıyorum sizlerde çocuklarınıza yalvarın ne olursunuz sürat yapmasınlar. Trafikte emniyet kemerini kullansınlar. Yasak olan yerlerde, düğünlerde, şenliklerde, festivallerde silah atmayalım. Silahı seven bir toplumuz doğru ama silahtan daha fazla insanımızı, çocuklarımızı daha çok seviyoruz. Uyuşturucu sebebiyle ölümleri de 2017 sonundan 2018 sonu itibarıyla yaklaşık aynı oranda azalttık. 2019’da rakamlar 2018 yılına göre yüzde 35 eksiklikle gitmektedir. Şehirlerimizde asayiş olayları, hırsızlık olayları azaldı. Yani uğraştığımız, ele aldığımız her meselede Türkiye, bugün olumlu gelişmeler yakalamıştır. Ekonomide makro göstergeler, turizm rakamlarımız, Doğu ve Güneydoğu’daki günlük hayatın normalleşmesi, gençlerin artık terör örgütüne katılmak için dağa çıkmaması, şu güzel yayla şenliği gibi şenliklerin Doğu ve Güneydoğu’daki yaylalarımızda da yapılmaya başlaması, bunların her biri kendi adına ülkemizde istikrarın ve doğru bir liderliğin meyveleridir” dedi.

“İfade etmek istediğim şudur: Fitne tohumlarına cansuyu vermeden bu istikrara sahip çıkmak lazımdır. Türkiye’nin son 17 yıldır en büyük gücü istikrarıdır, buna sımsıkı sarılmak lazımdır. İnşallah daha pek çok güzel günleri, pek çok başarıyı bu güzel ülkede hep birlikte göreceğiz, ben buna inanıyorum. Şu nesil, daha pek çok başarılar görecektir. Terörün sıfırlandığı, bu ülkenin kendi savaş uçağını yaptığını da görecektir ve evlatlarımıza güzel bir ülke bırakmanın mutluluğunu yaşayan bir nesil olacaktır.”

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.