Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

Şalpazarı'nda Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen tören, Şalpazarı Atatürk İlköğretim okulu bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlandı. Törene Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Ören Öztürk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Bölük Komutanı Serdar Ceylan, Vakfıkebir  İlçe Emniyet Amiri  Mertan Çelikdağ, Gaziler ve daire amirleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Gaziler Adına, Şalpazarı Belediye Başkan Vekili Gazi Erdal Kumaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Erdal Kumaş yaptığı konuşmasında; Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına mütakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk' e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallık rütbesi ve gazilik ünvanının verilmesinin 98. yıl dönümü olan gaziler günümüz kutlu olsun.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde iç güvenlik Harekatı mı daha 15 Temmuz hain darbe girişim sonucunda gazilik mertebesine erişen gazilerimizin onur günüdür.
 

Gaziler Günü canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de aynı İnançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğe ve ulusal değerlerini saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar büyük bir rütbe olamaz.

Şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla Amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara Saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Gazi Atatürk'ün bu sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir.

Bugün bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm Gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve Ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla Kahraman Gazilerimize sevgiye şükranlarımızı sunarım.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.