Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL

Şalpazarı'nda 75 gün sonra ilk Cuma namazı

Türkiye genelinde 2.5 ay aradan sonra  Cuma namazı için Şalpazarı İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü yer düzenleme çalışmaları haftalık olarak kurulan Pazar sahasına  karar verildi. 

Şalpazarı’nda koronavirüs salgını öncesinde 65 camide Cuma namazı kılınıyordu. Şimdi ise  koronavirüs tedbirleri nedeniyle Cuma namazı 39 yerde cami dışında kılınacak.

Şalpazarı İlçe merkezinde yalnızca Meslek Yüksek Okulu bahçesinin de yer aldığı haftalık Pazar yerinde  Cuma namazı kılınacak. Şalpazarı İlçe Kaymakamlığı  tarafından Cuma namazının kılınmasına kara verilmesin ardından İlçe  Müftülüğü personeli ve din görevlileri yüksek okul binasının bulunduğu cadde üzerinde mesafe kurallarını dikkate alarak, 300 kişinin namaz kılabileceği yerleri çizimle belirledi.

Akabinde de bu uygulamanın yapıldığı alanda 75 gün aradan sonra ilk Cuma namazı kılındı.

Salgın başlamadan önce Şalpazarı’na bağlı 30 mahallede bulunan 75 caminin 65’inde Cuma namazı kılınırken, muhtarlarla yapılan istişarelerin sonucunda 39 camide Cuma namazı kılınması kararlaştırıldı.

Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.