Öne Çıkanlar vefat spor Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye

Şalpazarı Belediyesi yeni Kepçesine kavuştu

Başkan Kurukız ın talebi üzerine içişleri bakanı Süleyman Soylu nun katkıları ile Türkiye belediyeler Birliği'nden hibe edilen 1 Milyon iki yüzbin TL değerinde ki Komat'su WA 380 marka sıfır kepçe Şalpazarı 15 Temmuz Demokrasi meydanında yapılan tören ile hizmete başladı.

Kepçenin Belediyeye teslim töreninde, AK Parti Şalpazarı ilçe başkanı zeki çabuk yaptığı konuşmasında; Sosyal medya ve şahsi telefonlarımdan hep teşekkür amaçlı olarak arandım ve buradan şunu belirteyim ve bu böyle biline mahalle muhtarım ve değerli dava arkadaşlarım ve diğer siyasi partiye gönül vermiş arkadaşlarım, bizler burada AK Parti İlçe Başkanı değiliz. Cumhurbaşkanımızın bize söylediği, ben nasıl Cumhurbaşkanıysam sizlerde o partinin, o İlçede genel başkanı, Cumhurbaşkanısınız beni layıkıyla temsil etmelisiniz. Cumhurbaşkanı gibi ilçenin ne sorunları var tespit edeceksiniz ve bizler de desteklerde bulunacağız dediğini belirtti.

Bilirsiniz ben bütün toplantılarımda öz eleştiri yapmayı severim, hizmet gelir olmaz, hizmet gelmez olmaz, Şunu ivedilikle belirtmek istiyorum eğer Şalpazarı’na bir hizmet gelmişse şu yaptı, bu yaptı dememeliyiz, kim yaptı, kimin emeği, varsa Allah razı olsun demeliyiz. Belediye Başkanı bir şey yapmıyor, İlçe Başkanı bir şey yapmıyor, yok böyle bir şey, ne isaya, ne musaya bunu belirteyim. Burada Şalpazarı’na ne yapılmışsa bundan benim haberim vardır, tüm Şalpazarı halkı bunu kafasına yerleştirsinler 

Ankara da İçişleri Bakanlığı bizim evimiz gibi oldu;

Biz İçişleri bakanlığına gittiğimiz zaman Bakan beyden izin almıyoruz. Diyoruz ki bakan bey burdamı değilmi, burdaysa Şalpazarı İlçe başkanı, Maçka İlçe başkanı, Ortahisar İlçe başkanı geldi bir haber ver diyoruz. Yani orası bizim evimiz gibi oldu. 

İnanın şuan Şalpazarı'nda nekadar hizmet yapılmışsa, Dere ıslahlarından tutun Üniversitesine, Üniversitesinden tutun Öğretmen evine, Hastahanesine, yollarına, duvarlarına, İş makinasına, hepsinde İçişleri bakanımızın emegi var. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum sağolsun varolsun. Allah razı olsun diyorum. 

Ayrıca Şalpazarı'nda hep bizi eleştirdiler, dedilerki tüm ilçelerde itfaiye aracı var. Şalpazarı'nda yok, hep böyle söylediler. Bizde hep anlattık arkadaş bu itfaiye aracı öyle kolay bir iş değil. Öyle bir su tankeri gelmeye benzemiyor. Bu araç gelcek, bunların kadrolu elemanları tahsis edilecek, yerleri tahsis edilecek, sadece bir iki elemanla olmuyor, bu işlerin nöbetçi elemanı var, şöförü var, itfaiye eri var, yani dokuz on tane personel lazım. 

Ben burda tekrar  bu personel anlamında kadrosunu temin eden İçişleri bakanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na tekrar teşekkür ediyorum. Şalpazarı'nın bir sorunu daha tarihe karıştırdık. Ayriyeten belediye başkanımızın da hakkını yememek lazım, çünkü aşagıda çok güzel bir belediye hizmet binası yaptık. Orda bu itfaiye araçlarının, itfaiye erlerinin, zabıta ekiplerinin orda dinlencek olduğu yerleri, vakitlerini geçirecek olduğu yerleri, duşlarını, lavbolarını, salonlarını, dinlenme salonlarını, araçlarının parkını, suyunu temin edecek yerini, ısınacakları yerleri belediye başkanımız temin etti. Belediye başkanımıza da Şalpazarı'na bu hizmetin gelmesinden dolayı vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz.  

Şunu ifade edeyim, Biz Şalpazarı'nda artık seni beni bırakmamız lazım. Misafirlerimiz de var burda, buna özellikle burda değindim çünkü kaybeden Şalpazarı oluyor. Bak Şalpazarı'nda in cin top oynuyor. onun için şunu bunu demeyeceğiz. Şöyleymiş böyleymiş, kendi nefsi istek ve arzularımızı bir kenara bırakıp, Şalpazarı'nın geleceği için, Şalpazarı'nın bu hizmetlerden engüzel şekilde faydalanması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çünkü sen ben kavgasının Şalpazarı'nda bir işe yaramadığını gördük. 

2002 yılında Şalpazarı'nın nufusu 24 bin beşyüz nüfusu var. 22 bin seçmeni var. 2019 Yılına geldik, 11 bin Nufus var 10 bin seçmen var. Şalpazarı'nda gençlik kollarında 18 ile 30 yaş arası 120 kişi var. Onun için şapkanızı önümüze alalım nefsi davranmayalım. Bu hizmetleri Şalpazarı'na nasıl kazandırabiliriz, bu çorbada bizimde nası tuzumuz olur diye bunu düşünelim. 

Cumhurbaşkanımızın Trabzonda bulunan iki ilçede AK Partiden aday çıkarmayarak Şalpazarı ve Çarşıbaşında ittifak adayını detekliyoruz dedi belki de bizim yıllardır alamadığımız hizmetin alınmasıdır. Kendi aramızda yapamadığımız birliklteliği sağladı bilirsiniz ben her zaman aday aday tanıtımı içinde yapılan müracatlarda ne dedik kim olursa olsun biz onunla çalışacağız Şalpazarı mevcud Belediye Başkanı Kurukız bize ilk defa bir fırsat oldu sizden rica ediyorum bu fırsatı tepmeyelim bizler neden Trabzonun en yüksek oyunu neden  almayalım artık makine almak öyle kolay değil Bakanımız bize benim adıma Şalpazarı'na istediğiniz sözü verebilirsiniz diyor. Bizler şalpazarı'nın bütün sorunlarını yapacağız ve Cumhurbaşkanımız Şalpazarı'ndan başkan Kurukızı çağırıp konuşuyor onun bu güvenini boşa çıkarmayalım gereken, 31 Martta sandıkta yapalım.

  


Şalpazarı Belediye Başkanı ve ittifak adayı Refik Kurukız'da yaptığı konuşmasında; Bira araç almak sıradan oldu. Hakkat öyle oldu, 9 araç aldık bu onuncusu, on tane araç alır ilçeye kazandırısan tabiki sıradanlaşır. Ama diyoruz ki bu hizmetler bizimle olmadı. Bu hizmetler kıymetli büyüklerimizin sayesinde oldu. Sayın Cumhurbaşkanımın, sayın içişleri bakanımın, sayın Trabzon milletvekilimiz başta Salih Cora olmak üzere Trabzon milletvekillerimizin tabiki  AK Parti ilçe başkanımızın, MHP İlçe başkanımızın ortaklaşa birlikte emekleriyle oldu.

Araç almak kolay iş değildir. bence kolay iş, hizmet yapmakta çok kolay iş, zor olan ney biliyormusunuz? Zor olan gönüllere girmek, onun için diyoruz ki, sevgi varsa yükün önemi yok, çünkü biz sizleri seviyoruz, biz esnafız, biz belediye başkanı değiliz, biz sizin kardeşiniz, evladınızız, zaten bana 2014 de gerekli desteği verdiniz. Ve nasip oldu sizlere beş yıl hizmet etmeye çalıştım. Hemde elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım.  

Belediye başkanı olmak seçimi kazanmanın ötesinde başka bir gururu yaşadım; 

Daha bundan iki hafta önce Ülkenin bir numarası, gönüllerin sevgilisi sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanım Trabzon da AK Partinin düzenlemiş olduğu aday tanıtım töreninde şunu söyledi. Şalpazarı'nda aday göstermiyorum. Şalpazarı'nda MHP'si adayı Refik Kurukız'ı destekliyorum dedi. Bu benim için ömrümdeki en onurlu, en gururlu meseledir arkadaşlar. Bir Cumhurbaşkanı düşünün, İsmimle beraber telefuz edip adayımsın diyor, sana güveniyorum diyor, ve orada kendisinden bir söz aldım. Dedimki sayın Cumhurbaşkanım referendum da beni çok eleştirdiler, Trabzon'un Yomra ilçesinden batısına doğu en yüksek referendum oyunu kazandık, çünkü sizleri seviyoruz, sizlere inandığımız için mücadele verdik, İnana da inanmayanada çıktık rica ettik ev ev gezdik en yüksek referendum oyu ve ardından en yüksek Cumhurittifak oyunu aldık. Şalpazarı sizi bekliyor, sizi istiyor bir elim elinde bir elimle anlatıyorum söz almadan bırakmam dedim. Sağolsun söz dedi başkanım oraya geleceğim dedi. Şalpazarı'na ve Şalpazarlılara selam söyle dedi. Her sözü verebilirsin dedi. Arkandayım, Şalpazarı'na daha önceki yıllarda da geldim, orada yapacak çok işimiz var dedi. Sizlerin huzurunda buradan sayın Cumhurbaşkanıma teşekkürlerimi, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. 

Daha geçen hafta Ankara'da MHP'nin tertip etmiş olduğu aday tanıtım törenine gittim. Ve oradan bakanımızn danışmanını aradım, dedi ki bakanımız Ankarada'mı?  Ankara'da ama dedi dörde çeğrek kala genel kurmayda bir rendevusu var oraya gidecek dedi. o saate kadar gelebilirsen iyi olur başkanım dedi. Bakanıma selam söyle geliyorum dedim. Bizde aday tanıtım törenini yaptık, ama o saate 10 dakikam var. Dedim geliyorum Bakanıma selam söyle MHP il başkanı ve Çarşıabaşı adayıyla birlikte oraya vardık.Bizi bekliyordu sağolsun.Öncelike sizlerin selamını ilettim. İki tane kepçem var ikisi de arızalı. Biri 30 yıllık biri 20 yıllık. Dedim bir tane kepçeye ihtiyacım var. Hiç durmadı bağlayın bana İbrahim Azak’ı dedi. Hemen aradı İbrahim beyi Şalpazarı’na bir tane araç gönder dedi.

Bazı büyüklerim beni eleştiriyor bizim katomuz vardı sattınız diyor;

Eski olduğu için sattık. Belediye eskisini satar yenisini alır.11. aracımızda burada, bunu da, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir telefonla beraber İtfaiye müdürümüz Fahri Kaplan beye telefon etti, ekibiyle birlikte yeni belediye binamızdan da yerini verdik. İtfaiyemiz de artık geldi.

Bir telefonla bu işler oluyorsa o zaman anlatmak lazım sayın Bakanım bizim bir eski katomuz vardı yük getiriyordu bize, biz de sattık dedim ve Bakanımız bana Şalpazarı'lara git benim için istediğin sözü ver Şalpazarlılara selam olsun dedi. Cumhurbaşkanından sonra  en çok sevilen dağda pkk dize getiren adam söylüyor bunu  bize ne düşer bizim onu utandırmamız düşer makine ne ki bir telefon bize yeter.

Bu meydanı 15 Temmuz meydanı yaptık burasını da bulunan bu iki binayı kamulaştırark burayı genişleteceğiz. Söz aldım içişleri bakanımız benim adıma her sözü verebilirsin diyorsa Cumhurbaşkanmımız sözünü aldım biz önceden halatı bir o tarafa bir bir bu tarafa çekiyorduk gelecek olan hizmet gelmiyor gecikoyordu ancak ilçe Başkanlarımla halatı karşı karşıya değil aynı yana asılıyoruz Başkanımız la yana yana kola hizmet için çalışıyoruz. Ne demiştik Şalpazarında biz partileri, kaldırdık

Artık birlikte hareket ediyoruz Halatı Aynı Yöne Çekiyoruz;

Artık hizmet odaklı siyaseti kaldırdık tüm partiler bizimle  hakikata inandık inanlar bizimle  muhtarım sen rahat ol Refik Başkan Şalpazarı emrinde seninle bunu yıllar önce söylemiştik şimdi hayata geçiriyoruz Şalpazarı Partisini kurduk demiştik eğer Cumhurbaşkanımız Refik Başkan ben sana inanıyor güveniyorum diyorsa ben de sizlere inanıyor ve güveniyorum .


Başkan Çabuk ve Kurukız’dan sonra söz alan Türkiye Belediyeler Birliği Destek Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Azak da, Başkanlar kadar konuşamam ancak bende  “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bize, Trabzon’un tüm Belediyeleri bizim için önemli ama Şalpazarı biraz daha önemli. Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın bir talebi var. Bunu hemen yerine getir dedi. Biz de gerekeni yaptık. Şalpazarı İlçemize hayırlı olsun” dedi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız törenin sonunda Türkiye Belediyeler Birliği Destek Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Azak’a yöresel el sanatları, Ağasar tereyağı ve Ağasar balı hediye etti.


Kur-an Okundu Dua Yapıldı Şalpazarı Belediye Meclis üyesi Ahmet Kıran tarafından Şalpazarı Belediyesine Hibe Edilen Yükleyici ve İtfaiye Birimi İçin  Kuran okunarak dua yapıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.