Öne Çıkanlar işçi alımı Ali Bayram Fevzi Atar Uğur İmamoğlu Kuzey Ekspres

Şalpazarı Belediyesi'nden kırsal mahalle kararı

Bu karara göre Şalpazarı’nın Ağırtaş, Akçiriş, Çamlıca, Çarlaklı, Çetrik, Doğancı, Dorukkiriş, Düzköy, Fidanbaşı, Geyikli, Gökçeköy, Gölkiriş, Güdün, Kabasakal, Karakaya, Kasımağzı, Kuzuluk, Pelitçik, Sayvançayak, Simenli, Sinlice, Sütpınar, Tepeağzı ve Üzümözü mahalleleri kırsal mahalle kapsamına alındı.

Bilindiği gibi Trabzon’un Büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra merkeze uzak mahallelerin hizmet almasında ciddi zorluklar yaşanmaya başladığı görülmüş ve büyük mağduriyetler yaşanmıştı. 15 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kırsal mahalle ve kırsal yerleşke yönetmeliğiyle bir tür ara formül bulunmuş ve ilçe belediyeleri bu yönde karar aldıkları takdirde mahallelerin bu statüye geçebilecekleri şeklinde düzenleme yapılmıştı.

Şalpazarı Belediyesi de bugün aldığı kararla 24 mahalleyi kırsal mahalle kapsamına aldı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı Haber’e şu açıklamalarda bulundu. “Aldığımız kararla Büyükşehir uygulamasından önce merkez mahalle statüsünde olan mahallelerimiz dışındaki 24 mahalleyi bu kapsama aldık. Aslında mahalle sayısı tercihi belediye başkanının uhdesindedir ve bu uygulamayla belediyenin de gelirleri kısıtlanmış olacak. Fakat biz mahalleleri sınırlamadık, eski merkez mahalleler dışında hepsini bu statüye dâhil ettik. İlçemize hayırlı olsun

Biz de Şalpazarı Haber olarak alınan karar için başta Sayın Başkan Refik Kurukız ve kıymetli meclis üyelerini tebrik ediyor, ilçemize hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazmi Karagül 1 yıl önce

Olması gerekeni yapmışlar. Trabzon,a 80-100 km uzakta kentsel mahalle olur mu.T.B.Ş.Belediyesinden ne kadar hizmet alıyorlar. ŞALPAZARI BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.