Öne Çıkanlar hıdırellez bahar bayramı Sevim Bayraktar istanbul Üsküdar Belediyesi meclis üyesi Toprak kayması

ŞALFED’de yeni başkan Ömer Karadeniz

ŞALFED’in 7. Olağan Kongresi Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılıma sahne olan kongrede yapılan seçimde yeni başkan Ömer Karadeniz oldu. Kongrede Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukuz, Tuzla eski belediye başkan yardımcısı ve AK Parti meclis üyesi Ahmet Çabuk ve Üsküdar Belediyesi CHP meclis üyesi Köksal Durmuş hazır bulunurken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen AK Parti’nin Kızılcahamam toplantısı nedeniyle katılamadı.

Sunumunu Erol Yanık’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Divan başkanlığına Şalpazarı eski belediye başkanı Mehmet Muhcu’nun seçildiği kongrede daha sonra gündeme geçildi. Başkan Semih Durmuş’un teşekkür konuşmasından sonra plaket töreni yapıldı ve ŞALFED’e bugüne kadar emeği geçenlerin bir kısmına plaket takdim edildi.

Faaliyet raporu, kesin hesap raporu ve denetim raporu başkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından okundu, kongrede hazır bulunanlar tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Aynı şekilde tahmini bütçe de okundu ve kabul edildi.

Divana sunulan ve ŞALFED’e bağlı derneklerde bir dönem dahi görev yapmış başkanların ömür boyu Federasyon delegesi olması yönündeki tüzük değişikliği oy birliğiyle reddedildi.

Konuşmalar bölümünde ismini yazdıranlar mikrofona davet edildiler ve konuşmalarını yaptılar. Refik Kurukız, konuşmasında İstanbul’dan memlekete oy taşınması konusunda herhangi bir dahli olmadığını, İstanbul’daki dernek gecelerinde herkese aksi yönde telkinde bulunduğunu, Hilmi Türkmen’in mutlaka desteklenmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Bütün siyasi liderlerle yakın görüştüğünü, herkese eşit mesafede davrandığını vurguladı. Kurukız’ın Dorukkiriş Derneği ve başkanı Köksal Durmuş’u ima ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nu dernek merkezinde ağırlamasını eleştirmesi sonucu tansiyon biraz yükseldi. Daha önce konuşmuş olan Fahri Durmuş cevap hakkı isteyerek yeniden mikrofona geldi ve dernek merkezine gelmek isteyen bir siyasi lideri geri çevirmesinin nezaketle bağdaşmayacağını savundu.

Keskin’den koordinasyon ve lobi vurgusu

Başkan adaylarından ilk konuşan Hasan Keskin oldu. Rakibi Ömer Karadeniz’in geçmişte yaptığı hizmetlere takdir ve teşekkür hislerini belirterek başlayan Keskin, daha sonra özetle başkanı olduğu Şalpazarı Eğitim Derneği’nde gerçeklerdikleri faaliyetleri genel taşımak istediklerini, diğer derneklerin arasında koordinasyon sağlayarak onlarla birlikte yapacaklarını, her derneğin kendine özgü güzel etkinliklerini daha da büyüterek geniş kitlelere yaymak ve tanıtmak amacında olduklarını, Şalpazarı’nın önemli kademelerindeki insanlarına destek olacaklarını, sayılarını artırmaya çalışacaklarını söyledi. ŞALFED’in mekan sahibi olması konusunun yeni bir olgu olmadığını ve devam eden bir süreç arz ettiğini vurgulayarak “Bu bizim de boynumuzun borcudur” dedi.

“Yakında kasamızda bir trilyon olacak”

Diğer aday Ömer Karadeniz de sözlerine “Saygıdeğer Şalpazarı milletvekilleri” hitabıyla başladı ve bu hitaba delegelerin Şalpazarı’nı temsil ettiklerini söyleyerek açıklık getirdi. Kendini icraatçı diye tanımlayarak yine sahnede olduğunu ifade eden Karadeniz de siyasetçi, iş adamı ve sivil toplumcu geçmişini ve geçmişte yaptığı kayda değer hizmetleri anlatarak seçildiği takdirde daha da iyilerini yapacaklarını, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kendisini desteklediğini ifade etti. İstanbul’da ŞALFED’e bağlı dernekleri üç bölgeye ayırarak hepsinin başında tam yetkiyle bir başkan bulunacağını ve bu sayede daha sağlıklı bir koordinasyon oluşturup daha iyi hizmet götüreceklerini söyleyen Ömer Karadeniz, Hilmi Türkmen dışında diğer beş ayrı belediye başkanıyla yakın görüştüğünü açıkladıktan sonra büyük bir vaadde bulunarak “Kurban bayramından sonra federasyonun kasasında 1 trilyon (1 milyon lira) olacak. Ancak kaynağını açıklamak bize yakışmaz” dedi. Geçmişte parti ayırt etmeksizin Karadenizlileri örgütleyip siyasette başarılı olduklarını da sözlerine ilave eden Ömer Karadeniz, İstanbul’da yine farklı partilerden olsa bile Karadenizli belediye başkanlarından destek alarak hizmetlerini yapacaklarını söyledi ve konuşmasını noktaladı.

Konuşmalar bittikten sonra seçime geçildi. Uzun süren oy verme işleminden sonra sayım yapıldı. Sonuçta divan başkanı Mehmet Muhcu adayları sahneye davet ederek Ömer Karadeniz’in ŞALFED’in yeni başkanı olduğunu ilan etti. Hasan Keskin ve Ömer Karadeniz’in kısa teşekkür konuşmalarının ardından kongre sona erdi.

Sayıma göre Ömer Karadeniz 137, Hasan Keskin de 87 oy aldı.

ŞALFED'in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Ömer Karadeniz

Orhan Alışkan

Soner Bayram

Salih Muhcu

Turgay Karagül

Recep Kandil

Yakup Yılmaz

Erdem Kuru

Salih Kanbut

Ali Tulumen

Yakup Kaval

Ekrem Cinkaya

Zühtü Uçar

Mustafa Kılıç

Kemal Ferhatoğlu

Hasan Karagöz

Murat Karadere

Av. Ali Gören

Oktay Uçan

Mustafa Kemal Yamaç

Yüksel Yamaç

İsmet Çakmak

Muhammet Ayvaz

Mustafa Demir

Cesarettin Uygun

Fahri Durmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.