Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga ŞALFED

Refik Kurukız'dan ağır iddia

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’dan ilginç bir açıklama geldi. Gurbette yaşayan Şalpazarılılara ilçenin daha fazla hizmet alması amacıyla nüfus kayıtlarını Şalpazarı’na almaları çağrısında bulunan ve bu davetini zaman zaman tekrarlayan Kurukız, Şalpazarı Sis Dağı Gündem haber sitesine yaptığı açıklamada “12 ay ilçede yaşayan bazı vatandaşlar ikametlerini farklı il ya da ilçelere almaya başladı” şeklinde konuştu.

Bu davranışın siyasi amaçlı olduğunu ve sırf Şalpazarı hizmet almasın diye sergilendiğini iddia eden Refik Kurukız, daha sonra özetle şunları söyledi.

Her yıl yaptığımız ikamet çağrısını bu yıl da yaptık. Ancak bazı vatandaşların sırf Şalpazarı hizmet almasın diye ikametlerini farklı il ve ilçelere aldıklarını tespit ettik. Bu davranış ilçemizin alacağı hizmeti zayıflatır. Şu an nüfusumuz 11 bin. Hizmet almak için projeyle başvurduğumuz mevkilerde bize nüfusumuzun 10 binin üzerinde olup olmadığı soruluyor.

Şimdi soruyorum: Şalpazarı’nın nüfusu 10 binin altında olsa üniversite, belediye binası, hükümet konağı, kentsel dönüşüm, gençlik merkezi ve diğer hizmetler yapılabilir mi? Halen 11 bin nüfusu olan ilçemizde belediye olarak yaz aylarında 100 binin üzerinde nüfusa hizmet vermekteyiz. Nüfusunu başka ilçeye taşıyanlar sonra tekrar Şalpazarı’na aldıracak mı göreceğiz. 12 ay yaşadığı ilçesine hizmet gelmesin diye nüfusunu farklı yerleşim birimlerine taşıma tercihini kamuoyunun takdirine bırakıyorum

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız vatandaşların nüfuslarını aldırdığı farklı il ya da ilçelerin isimlerini vermese de, Şalpazarı Sis Dağı Gündem sitesinde habere yapılan yorumlarda nüfus azalması nedeniyle belediyenin lağvedilmesi ihtimaliyle karşı karşıya bulunan Gümüşhane’nin Özkürtün beldesi işaret edildi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ender Tulumen 3 yıl önce

Daha neyin hesabını yapıyorsun, 5 yaşındaki bir çocuk bile nedenini iyi bilir bu durumun. FesuphanAllah. Kendi mevki ve menfaatleriniz uğruna Şalpazarı nı yaşanmaz bir memlekete çevirdiniz. Sizin kafanızda memkekete hizmet yok, sadece görüntüsünüz. Önce kalbinizde Allah korkusu olacak ki daha sonra insanlığa hizmet edesiniz. Halk Şalpazarı nı terk etmekle haklı, çünkü sizin olduğunuz yerde huzur yok Güzelim memleketimi beton yığınına çevirdiniz, maddiyatınız çoğaldı maneviyatınız yok oldu. Hadi ordan sizi gidi mafya vari yöneticikler