Öne Çıkanlar vefat Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice

''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın''

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla bugün 81 ilde ve ilçelerde gerçekleştirilen farkındalık eylemine İlçemiz Şalpazarı'nda da destek verildi.

İlçe Kaymakamı Murat Beşikçi, Belediye başkanı Refik Kurukız, İlçe Emniyet Amirliği personeli, Daire amirleri ve öğrencilerin katılımmlarıyla kampanyanın tanıtımı amacıyla bugün Şalpazarı Hükümet binası önünde uygulama gerçekleştiridi. 

Söz konusu düzenlemeye göre bundan böyle araç sürücüleri, "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. 

Şalpazarı İlçe Kaymakamı Murat Beşikci, burada toplanan öğrenciler, öğretmenler, daire amirleri ve vatandaşlara hitaben yaptığı kısa konuşmasında, ''Türkiye’de doğal ölümler dışında en çok ölüme sebebiyet veren unsurun trafik kazaları olduğunu ifade eden Kaymakam Beşikci, “Her sene trafik kazalarında onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Bunun yanında da Ülkemiz maddi ve manevi oldukça büyük bir yük altına giriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.