Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

Mehmetçikler için Kur-an'ı Kerim okunup dua edildi

Şalpazarı'nda Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için Kur-an'ı Kerim okunup dua edildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerin Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmeçikler için bugün Şalpazarı Belediyesi tarafından Cuma namazı öncesi, Hürriyet meydanında Kur-an'ı Kerim okunarak dua edildi.

Şalpazarı Belediyesinin organize ettiği ve Şalpazarı İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Fettahoğlu, Müftülüğe bağlı Din görevlileri tarafın okunan Kur-an'ı Kerim Cuma günü olması sebebiyle katılım yüksek oldu.

Başkan Kurukız yaptığı konuşmada; Devletimizin 40 yıldır süregeldiği terörle mücadelesinin sonucunda Güneydoğu sınırımızda güvenlik koridoru oluşturmak için Suriye'ye giren Ordumuzun bu harekatını Rabbim muzaffer eylesin. Ordumuzun erinden en rütbelisine kadar ayaklarına taş değmesin diyorum. Şalpazarı belediyesi olarak kahranman ordumuza bağışlanmak üzere bir kurban kesip kan akıtmak istedik. Bu anlamda keseceğimiz kurbanı Rabbim kabul eylesin. Kırk yıldır verilen mücadelede onbinlerce şehidimiz, gazimiz ve 50 milyar doların üzerinde bir gücümüz heba olmuştur,

Şalpazarı Kaymakamlığına vekalet bakan Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk Barış Pınarı Hareketine ilişkin yaptığı uzun konuşmasında; Rabbim ordumuzun hiçbir neferinin ayağına taş değdirmesin. Onları kazadan beladan uzak tutsun. Hocalarımızın okuduğu, bizimde eşlik ettiğimiz duaları Şalpazarı'ndan onlara gönderiyoruz. Başkomutanımız ve hazırda bulunan ordumuz terör örgütüne hak ettiği dersi vermek için bir barış harekatı düzenledi.

Tarih'te hiçbir zaman Türk Milleti savaş istememiştir. Elbetteki bizde savaş istemiyoruz ama sınırın diğer yanında oradaki otorite boşluğundan yararlanarak benim Yurduma zarar verirsen bedelini misliyle ödersin. Biz devamlı barıştan yanayız. Ve örnek olan bir Milletiz. Savaş istemiyoruz diyenler bu Ülke şehit verdiğinde de savaş istemiyoruz deseler. Ayrıca Türkiye'nin terör belasını def etmek için meşru müdefa hakkını kullanmak için yapmış olduğu bu harekat nedeniyle bir çok dünya ülkesinden de ses geldi. Ve bu sayede kimin dost kimin düşman olduğunu gördük. Türkiye'ye yapma diyenlerin hepsi terör örgütünü besleyen ülkelerdir. Karşımızda bize zarar vermek isteyenlerden oluşan bir örgüt var. Ben kürtleri tanıdım onlar vatanına milletine bağlı insanlar. Bu sözde örgüt benim oradaki kardeşlerimi temsil eden bir örgüt değil. Ve Şalpazarı halkı buradan haykırıyor. Bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacaklar. Başta başkomutanımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize ve Milli Suriye ordusuna hürmetlerimi ve dualarımı iletiyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun rabbim onlarla olsun. Ayaklarına taş değmesin. Hepimizin duası onlarla. Belediye başkanımıza teşekkür ederek hepinize hürmetlerimi sunuyorum.

Kurban Kesildi Dua Yapıldı
Barış Pınarı Hareketine destek için Kurba kesildi. Kesilen Kurbanın kanı Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından askerlerin alınlarına sürülmesin ardından İlçe Müftüsü Hacı  Hüseyin Fettahoğlu tarafından dua okunarak amin yapılması ile program sona erdi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.