Öne Çıkanlar Van Trabzon Orman Genel Müdürlüğü İbrahim Hacıosmanoğlu Kadırga

Kimsesizler mezarlığına defnedilmekten kurtarıldı, vatanına getirildi

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden Halil Caner Angın, yaşamakta olduğu İngiltere’de koronavirüs sebebiyle 37 yaşında vefat etti. Ailesinin cenazeyi Türkiye’ye getirecek maddi imkânı bulunmadığı için Düzköy mahallesinde yaşayan annesi Zehra Sayal konuyu Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a bildirdi. Kurukız da derhal durumu AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya iletti. Cora da Şalpazarılı Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek cenazenin vatan topraklarına getirilmesi için elinden gelen çabayı sarf etti.

Merhumun acılı annesi Zehra Sayal, konuyla yakından ilgilenen ve çözüme kavuşturan yetkililere teşekkür ederek “Oğlumun gurbet ellerde kimsesizler mezarlığına defnedilmesine gönlüm razı olmazdı. Acımız var. En azından mezarına gidip duamızı okuyabileceğiz. Allah kimseyi gurbette çaresiz bırakmasın” dedi. 

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da “Vatandaşımızın cenaze ile ilgili talebi oldu. Biz Müslümanız. Bizim ölülerimiz de değerlidir. Asla uzaklarda bir cenazemizi bırakamazdık. İlçemizin evlatları Yavuz Selim Kıran ile Milletvekilimiz Salih Cora’ya ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Cenazemizi aldılar ülkemizin topraklarına getirdiler” şeklinde konuştu.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.