Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Hilmi Türkmen ŞALFED hacı

Hilmi Türkmen hemşehrilerine sitem etti

Törende bir konuşma yapan Hilmi Türkmen’in sözlerinde sitem dolu ifadeler dikkat çekti. Törenin önemine karşılık katılımın düşük olmasından dolayı rahatsızlığını dile getiren Türkmen, “Şu anda başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelen çok sayıda hemşehrimiz memlekette. Biliyoruz ki video arşivi olarak geçen videoları en çok ilgi duyulan videolar oluyor. Dün akşam Şalpazarı’nda bir festival vardı ve ilçenin girişinden çıkışına kadar trafik kilit durumdaydı, herkes oradaydı... Ben isterdim ki, bugün Acısu’dan Şıhkıranı’na kadar araç ve insan seli olsaydı. Cenaze ve sağlık problemleri dışında bugün bu merasime katılmaktan daha önemli ne işleri olabilir?” dedi.



Hilmi Türkmen özetle şunları söyledi: “Sütpınar Kur’an kursu hepimizin için bir iftihar vesilesidir. Aynı zamanda sorumluluk vesilesidir. Yapılışından bu güne katkıları olan herkesten Allah razı olsun. İyi ki böyle güzel insanlar bu dünyadan geldi geçti. Onların sayesinde biz de bu bayrağı alarak gelecek nesillere aktarmak durumundayız. Bizim Ağasar olarak çok sayıda düğün, dernek, festival, şenlik gibi etkinliklerimiz oluyor. Bizim geleneklerimiz de var. Geleneklerimize bağlılığımız önemlidir. Bir toplumun, bir medeniyetin inşası geleneklerden geçer. Onlara bir şey dediğimiz yok. Ancak bu toplantılar içinde en hayırlısı bu icazet merasimleridir. Keşke bunun farkında olabilsek. Eğer gerçekten tam manasıyla idrak edebilsek, maddi manevi bütün imkânlarımızı seferber eder, burada bulunmak için birbirimizle yarışırız. Şu anda başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelen çok sayıda hemşehrimiz memlekette. Dün akşam Şalpazarı’nda bir festival vardı ve ilçenin girişinden çıkışına kadar trafik kilit durumdaydı, herkes oradaydı. Ben isterdim ki, bugün Acısu’dan Şıhkıranı’na kadar araç ve insan seli olsaydı. Cenaze ve sağlık problemleri dışında bugün bu merasime katılmaktan daha önemli ne işleri olabilir?” Türkmen, konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un, İnmemişti hele Kur’an şunu hakkıyla bir bilin, Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için. Dizeleriyle bitirdi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.