Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Hilmi Türkmen ŞALFED hacı

Eskala'da fidan dikme şenliği

Şalpazarı’na bağlı Dorukkiriş, Doğancı, Sayvançatak, Çamlıca ve Sinlice mahalleleriyle Tonya’nın Çayıriçi mahallesinden gidenlerin obası olan Eskala yaylasında 19 Ekim 2019 günü fidan dikme şenliği düzenlenecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde Üsküdar Belediyesi, Şalpazarı Dernekler Federasyonu, Dorukkiriş Köylüleri Derneği ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğiyle organize edilen şenlikte 10 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Herkese istediği kadar fidan verilecek, yeter ki talep olsun

Konuyla ilgili Şalpazarı Haber’e açıklamada bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ağaçlandırma faaliyetinin sadece Eskala yaylasıyla sınırlı kalmayacağını ve başta Özkürtün Belediyesi işbirliğiyle Kadırga yaylası olmak üzere birçok yaylada devam edeceğini söyledi. Türkmen şenliğe bizzat katılacağını da ifade ederek “Köylerimiz ağaç yönünden çok zengin bir yapıya sahip. Neden yaylalarımızda da bu güzellik olmasın… Eskala yaylasıyla başlayacak ve ilerleyen günlerde Özkürtün Belediyesiyle birlikte Kadırga’yı da ağaçlandıracağız. Fidanların temini konusunda yardımcı olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü hemşehrimiz Yusuf Kandazoğlu’na da teşekkür ediyoruz. İsteyen herkese istediği kadar fidan temin edecek, herkes yaylada istediği yere dikebilecek. Şenliğe İstanbul’dan gitmek isteyenlere de yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

İletişim : 
Eskala'da fidan dikme şenliği'ne 18 Ekim 2019 Cuma akşamı, saat 17:00 de Kirazlıtepe Boğaziçi Yasam Merkezi önünden otobus gidecek ve 20 Ekim Pazar günü geri dönülecek. Fidan dikme şenliği'ne katılmak isteyen Eskala'lı vatandaşların Dorukkiriş Derneği Başkanı Fahri Durmuş, Başkan Yard.Yaşar Durmuş'a, ayrıca Doğancı Deneğinden Ali Aydın ile (0532 678 52 87) irtibata geçbilirler.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çakır 4 yıl önce

Sizden Allah razı olsun, Aktaş yaylası dernek başkanlarına da örnek olsun, inşAllah onlar da harekete geçer