Öne Çıkanlar vefat agasarhaber Hilmi Türkmen Şalpazarı mahalle

Erikbeli Foleya’da Şalpazarı zirvesi

Erikbeli’ndeki Foleya tesislerinde düzenlenen ve sunuculuğunu tecrübeli sunucu ve organizatör Erol Yanık’ın üstlendiği toplantıya Antalya AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ŞALFED Genel Başkanı Ömer Karadeniz, İstanbul’da faaliyet gösteren Şalpazarı derneklerinin başkan ve yöneticileri ve aileleri katıldılar. Tesisin sahibi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman da toplantının ilerleyen vakitlerinde iştirak etti.

Toplantıda yapılan konuşmalara organizasyondan duyulan memnuniyet ve birlik-beraberlik havası damgasını vurdu.

Şalpazarı partisinde birleşmeliyiz

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, özetle şunları söyledi. “Bugün Hilmi Türkmen, Mustafa Demir, Hüseyin Karaman gibi isimleri yetiştirdik. Onlara yenilerini eklemeliyiz. Şalpazarılıların partizanlık yapma gibi bir lüksleri yoktur. Bizim her siyasi görüşe ve partiye saygımız var ama bir de Şalpazarı gerçeği var. Şalpazarı yıllardır alamadığı hizmetleri alabilmesi için büyüklerinin yanında bulunmalıdır. Hep birlikte Şalpazarı partisinde birleşmeliyiz. 20 Eylül’de Şalpazarı’nda Belediye Kültür Merkezi, Yüksek Okul ve Hükümet Konağı başta olmak üzere yeni hizmetlerimizin açılışı olacak. Hepinizi bekliyoruz”

Kıravatlı dilencileriz

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de sözlerine “Tonya ile Şalpazarı arasında idari sınır çizilmiştir ama gönüllerin arasında sınır yoktur” diye başladı ve şöyle devam etti. “Biz Tonya ve Şalpazarı Belediyeleri olarak bir kuruşla iki kuruşluk iş yapmaya çalışıyoruz. Bizim durumumuzdaki belediye başkanları mizahi bir dille söylersek kravatlı dilencilerdir. Hilmi Türkmen başkanımız bizi hiçbir zaman çevirmedi sağ olsun. Şalpazarılılar dernekçilik konusunda bütün ülkeye örnek teşkil ediyorlar. Can-ı gönülden kutluyorum” Osman Beşel konuşmasının son bölümünde kahvaltıya beraberinde gelen AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’ı kısaca tanıttı.

Salgında yeni önlem paketi gelebilir

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de bir konuşma yaptı ve sözlerinin önemli bir bölümünü virüs salgınına ayırdı. “İnsanımız psikolojik açıdan kafasında salgını bitirdi ama bütün şiddetiyle devam ediyor. Bu çok tehlikeli ve fırsatçı bir virüstür. Çok yakınlarımız da hastalıkla mücadele ediyor. Biz sosyal bir toplumuz. Kucaklaşmayı, sarılmayı, bir arada bulunmayı severiz. Fakat özellikle rica ediyorum, gevşemeyelim. Bakın rakamlarda dikkat çeken bir artış var. Yeni bir önlem paketi gelecek gibi görünüyor. 31 Ağustos’da okulların açılacağı açıklandı ama bu gidişle zannediyorum ya açılamayacak ya da farklı bir formül uygulanacak. Kimse bu şartlarda çocuğunu okula göndermek istemez.

20 Eylül’de Şalpazarı’nda düzenlenecek açılış törenine programında ani bir değişiklik olmazsa bakanımız Süleyman Soylu da gelecek. Ben de aynı şekilde gelmeye çalışacağım.

Derneklerimiz önemli bir ivme yakalamıştır. Hepsine teşekkür ediyorum”

Kendimi hep Trabzonlu hissettim

Son olarak AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın söz aldı. 1980 yılında tahsili için Trabzon’a geldiğini ve dört yıl kaldığını, 30 yıllık meslek hayatı boyunca ve siyaset döneminde Trabzonlulardan hep destek gördüğünü, kendisini Trabzonlu olarak hissettiğini ve her yerde Trabzonlu diye tanıttığını söyleyen Aydın, “Lobicilik işi Antalya ve Ege’de pek yok ama Trabzonlularda fazlasıyla var. Kendimi dünyanın en şanslı insanları arasında görüyorum. Burada muhteşem bir doğada çok güzel bir tesis var. Gerçi Sayın Cumhurbaşkanımız gelip açılışını yaptı ama çok fazla açılış oluyor, dolayısıyla burası da dikkatlerden kaçmış olabilir. Tanıtıma ihtiyacı var. İzmir Karadenizli dernek başkanları her yıl Ayder ve Uzungöl’e geliyorlar. Onlarla konuştum, seneye buraya gelecekler.

Biz Trabzonluların siyaset ve bürokraside fazla olduğunu söyleyenler var. Hakkını veriyoruz ki buralarda yer alıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.