Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

Eğitim Derneğinden Çalışan Gazeteciler günü kutlaması

Merkezi İstanbul da bulunan Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle ilçede yer alan Basın Mensuplarına kavaltılı bir program düzenledi. 

Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz ve Şalpazarı’nda faailyet gösteren Yeni Şalpazarı Gazetesi, Şalpazarı Haber, Şalpazarı ses ve Şalpazarı Sisdağı Gündem imtiyaz sahiplerinin katıldığı programa, İstanbul da yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı katılamayan Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin'in temsilen Başkan yardımcısı Kemal Türkmen katıldı.

Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Türkmen yaptığı açılış konuşmasında: Bugün bur da gerçekleştirdiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programınna, yoğun iş sebebiyle programımıza katılamayan Dernek Başkanımız Hasan Keskin'in bütün Gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü kutlayarak bütün katılımcılara saygı ve selamlarını iletiyorum.

Bilindiği üzere gazetecilerin haklarını korumak için 1961 yılında çıkarılan özel bir yasayla, gazetecilerin özlük haklarında iyileştirme yapıldı. O günden bugüne de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Zaman içinde gelişen teknolojiyle birlikte gazeteciliğinde önemi artmıştır. Görüyoruz ki artık demokrasilerin en önemli unsuru özgür gazeteciliktir. Hem ülke yönetiminde, hem de ilçe yönetiminde gazeteciliğin mutlaka önemli bir yeri vardır. Gazeteciliğin olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Bir ilçenin ekonomisinin büyüklüğü o ilçenin medyasının büyüklüğüyle eşdeğerdir. Seydişehir’in kalkınması için de son yıllarda büyük atılımlar gerçekleşti. Biz de bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya çalışıyoruz. Bu büyümenin ilçemizde hem medya, hem de gelişim ve dönüşüm açısından daha yüksek seviyede olmasını arzu ediyoruz.dedi.

Eğitim Derneğinden Çalışan Gazetecilere Plaket
Geçtiğimiz günlerde Annesini ebediyete uğurlayan Şalpazarı Haber'den Mustafa Atalar'ın Plaketini Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci takdim ederek,  Şalpazarı’nda basının bayağı etkili olduğunu belirtti ve Mustafa Atalara annesinin vefatından dolayı taziye dileklerinde bulundu.

Kaymakam Beşikçi; Gazetecilik mesleğinin toplumun haber alma ihtiyacını giderme yönünde büyük bir görev ifa ettiğini,Gazetecilik mesleği, özveri gerektiren, kamuoyunu hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirerek tüm zorluklara rağmen görevini yapmaya çalışan önemli bir meslek grubudur.

“Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır”   diyen Murat Beşikçi, “Ciddi bir sorumluluk üstlenen gazeteciler, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktarırken gazeteciler diğer bir ifadeyle aynı zamanda halkın haber alma elçileridir de diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunduğunu aktaran Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, “Devlet ve kamu olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen siz basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte olduğunuz kamu hizmetinden dolayı başta sizler olmak üzere tüm gazete, internet ve televizyon çalışanlarına teşekkür ederim. Tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyorum.“ 

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Yeni Şalpazarı Gazetesi sahibine plaket takdimi yaptı ve ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demokratik, şeffaf ve özgür bir ülke olarak ilerlemesinde, özgür ve tarafsız basın kuruluşlarının büyük bir rol üstlendiğini söyledi.Basın mensupları sayesinde, ülke ve dünya gündemindeki gelişmelerin hızlı ve doğru bir şekilde öğrenilebildiğini dile getiren Başkan Kurukız, “Basın mensuplarımız, vatandaşlarımızın en başta gelen haklarından olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi üstlenmektedir. Zorlu şartlar ve imkanlar içerisinde çalışan gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedir.”Tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyorum.“ diye konuştu.

İYİ Parti Başkanı Şennaz Yılmaz' da Şalpazarı Sisdağı Gündem internet gazetesi imtiyaz sahibi Osman Karagöz’e plaketini takdim ettikten sonra, Şalpazarı ses'in Plaketini İlçe Emniyet amiri takdim etti.

İYİ Parti İlçe başkanı Basına mensuplarına Kalem Hediye etti;
İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz'da aslında sizin kaleme ihtiyacınız yok klavyeniz var bakarsın not almak istersiniz diye espride bulunarak basın mensuplarına birer kalem hediye etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.