Öne Çıkanlar Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı Aktaş Yaylası Derneği Samsun

Ağakonağı Şenliği yapıldı

1994 yılından bu yana yapılan Ağakonağı Şenliği Üzümözü Vakfı tarafından aradan geçen 25.yıl zaman diliminde Yurt genelinde kurulmuş Köy vakfı olarak Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşir. Üzümözü mahalle muhtarlığı ve Şalpazarı Belediyesinin katkılarıyla yapılır. Ağakonağı Şenliği bazı yıllarda yurdumuz genelinde yaşanan üzücü büyük olaylar ve fazla Şehitlerimizin olduğu yıllarda Ağakonağı Şenliği eğlence kısımları iptal olarak Şehitlerimiz ve gazilerimiz adına Kur-an’ı Kerim okutularak dua yapıldığı dönemler oldu.

Hava şartlarının mükemmel olmasına rağmen eski yıllara göre katılım düşük kaldı. Diğer yılların kalabalığı göz önüne alınarak hazırlanan et ve diğer gıdaların satışı yeteri kadar olmadığı gözlendi. Ağakonağı şenliği normal planlama programından erken bitirildi.

Geleneksel 25.Ağakonağı şenliğine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Belediye Başkan yardımcıları da katıldı.

Şenlik Alanında Bir İlk Yaşandı

Bu yıl yapılan geleneksel Ağakonağı Şenliğine katılım sağlayanlara ve sunumu yapan sunucu tarafından daha önceden belirlediği gönüllü bir ekiple beraber görev bölümüyle şenlik alanına gelenlere Belediye ve vakıf elemanları tarafından dağıtılan çöp poşetleri yerli yerince kullanılarak katılımı sağlayanlar tarafından çevreye duyarlılık gösterip  belirtilen çöp toplama yerlerine bıraktılar ve diğer yayla şenliklerinde yaşanan çöp görselliği burada yaşanmayarak bir anlamda örnek oldular.

Geleneksel 25. Ağakonağı Şenliğine katılan protokol ve misafir kadrosunu da en iyi bir şekilde ağırlayan Üzümözü mahalle Muhtarı Nihat Bektaş ve ekibine ikramlardan yararlananlar teşekkür ettiler. Başkan Kurukız şenlik alanında bulunan at İle kısa bir gezinti yaptı.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.