Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Hilmi Türkmen ŞALFED hacı

Acısu'da bayram ve istişare

Zeki Çabuk ve Hilmi Türkmen seçmen duyarsızlığı ile ilgili hemşehrilerine sitem ederken, Refik Kurukız aynı toplantıda hazır bulunan Ömer Karadeniz'e karşı isim vermeden çok sert ifadeler sarf etti.

Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk’un daveti üzerine başkanın işletmecisi olduğu Acusu’daki mekânda istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Meclis Üyesi ve eski başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Şalpazarı Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu, Eski Geyikli Beldesi belediye başkanı Muzaffer Türkmen, KTÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Beldüz, 19 Mayıs Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, ŞALFED Genel Başkanı Ömer Karadeniz, mahalle muhtarları, İstanbul başta olmak üzere bayram münasebetiyle gurbetten memlekete gelen dernek başkanları, siyasetçi, akademisyen ve vatandaşlar katıldı.

Yemek, dua ve Kur’an tilavetinin ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını ev sahibi Zeki Çabuk yaptı.

(Sırayla özetlemeye çalıştık)

Bu toplantıyı çok istediğini vurgulayarak sözlerine başlayan Çabuk, Şalpazarı’nda son dönemlerde çok güzel işler yapıldığını ama özellikle sosyal medyada çok sayıda eleştiri geldiğinden şikâyet etti. “Beş yıldır bu görevdeyim. İki tane kongre geçirdik. Çok sayıda seçimler ve pandemi dönemi yaşadık” dedi ve özetle mahalleler bazında yapılan icraatları anlattı. Zeki Çabuk, sosyal medya kullanımının önemine işaret ederek özellikle derneklerin bu konuda pasif kaldıklarını ve daha aktif olmaları gerektiğini söyledi. Son olarak da Hilmi Türkmen, Ahmet Çabuk, Hüseyin Karaman ve diğer önemli isimlere teşekkür etti ve “Onların desteği olmasa ben hiçbir şey yapamazdım” dedi.

Ömer Karadeniz, istişarenin önemine değinerek düzenleyen Zeki Çabuk’a teşekkürle başladı ve gurbette faaliyet gösteren STK’lar olarak hem memlekette hem de gurbette yaşayan bütün Şalpazarlılara destek olmak için çalıştıklarını söyledi. “Birincil amacımız kalkınmak, ikincisi de hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmadan eğitime yatırım yapmaktır” diyen Karadeniz sözlerine “Derneklerimizin bir dediğini iki etmeyen Hilmi Türkmen başkanımıza teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.

Kurukız ateş püskürdü

Refik Kurukız, “Şalpazarı gelişiyor, hizmetlerle buluşuyor. Ankara’ya ne zaman gitsek hiçbir talebimiz geri çevrilmedi” diye başlayarak Zeki Çabuk’un anlattıklarına da gönderme yaptı, kendisi de özetle yaptıkları icraatları anlattı. “Bir yıl içinde Şalpazarı’nda su problemi kalmayacak” diyen Kurukız, “Evet, sıkıntılar var. Ancak diken battığı yerden çıkar. Onun için bütün mahalle muhtarlarımız ve halkımızın bize güvenmeye devam etmelerini istirham ediyorum” sözlerini sarf ettikten sonra isim vermeden ŞALFED Başkanı Ömer Karadeniz’e yüklendi. “Zeki başkan STK’ların kendi icraatlarını beğenmediğinden şikâyet ediyor ama daha ötesi, ilk işi olarak Cumhur İttifakı’nın seçilmiş Şalpazarı Belediye Başkanını indirmek olduğunu addeden sivil toplum örgütleri var. Onları kınıyorum, lanetliyorum! Şalpazarı kimsenin uhdesinde değildir! Siyasete girersin, aday olursun, milletin oyunu alır ve karşımıza çıkarsın! Ama STK’ların her zaman yanında olan seçilmiş belediye başkanına haddini bildirmek, parmak sallamak STK başkanının görevi değildir! Yazıklar olsun diyorum!  11 tane belediye başkanıyla görüşemediysen vebali Şalpazarı Belediye Başkanının olamaz! “Derneğin kasasına bir trilyon lira koyacağım” deyip altında kalınca bunun vebalini belediye başkanına yükleyemezsin! Seninle ve dernekle ilgili hangi sorumluluk bana düşüyorsa şahsi servetim de dâhil Şalpazarı için yerine getiririm. Bunu yüksek okulda yaptım, Şalpazarı’nın okul ve camilerinde yaptım, STK’lar için haydi haydi yaparım. Ama bir dernek başkanını görevi seçilmiş belediye başkanını eleştirmek değildir” diyen Refik Kurukız, sözlerini şu ifadelerle tamamladı. “Ağzınızın tadını kaçırdıysam özür dilerim. Şalpazarı bizim sevdamız, Şalpazarı için canımızı dahi veririz.”

Atilla Ataman, “Şalpazarı’nın önemli projeleri var ama en önemli projesi insan yetiştirme projesidir. Herkesi imrendirecek bir insan kaynağımız var. Siyasetçiler eleştirilebilir, siyasetçinin yapması gereken bir yanağına tokat yemişse bir daha vursun diye diğer yanağını da çevirmektir. Bize yakışan budur. Yapılan hizmetler görülüyor. Şalpazarı tarihinde görmediği kadar hizmet ve yatırım alıyor. En önemli meselemiz yol, su ve elektrik meselesiydi, üçü de halloluyor. Trabzon’un yol ağı 23 bin km ama devletten aldığı para Konya’nın aldığının yarısından daha az ve Konya’nın yol ağı beş bin km. Erzurum yedi bin km. Bunlar kolay işler değil. Bunları yapmakla mükellefiz, yapmazsak eksik kalmış oluruz. Eleştiriler bizi daha doğru işler yapmaya teşvik etmeli, onlardan rahatsız olmaya gerek yok. Muhalefetin bu kadar eleştirisi olmasa Sayın Cumhurbaşkanımız belki de bu kadar azimli bir şekilde 20 yıldır iktidarı devam ettiremeyecekti, çünkü her şey zıddıyla kaimdir” dedikten sonra Refik Kurukız’a hitaben “Sen iyimizin, kötümüzün yani hepimizin belediye başkanısın. Affedici olacaksın, daha mülayim davranacaksın” tavsiyesinde bulundu.

Seçimde insanlar gözümüzün içine baka baka Şalpazarı’na geldi

Hilmi Türkmen, cenaze nedeniyle geç kaldığı için helallik isteyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “2017’de referandum öncesi buraya gelmiş ve sizlere ‘Siyasi düşünmeye gerek yok. Biz aynı derenin balığıyız. Bu referandumda evet oyu çıkacak ama Ağasar’da Türkiye rekoru kırarak evet çıkarsa bu bizim çok işimize yarar, bize kapılar açar” demiştim. Ama ne yazık ki beni mahcup ettiniz. Bu siyasi bir seçim değil, anayasa referandumuydu, ancak arzu ettiğimiz güçte bir oy oranı çıkmadı. Bunu yapmadığınız gibi daha acısıyla da karşılaştık. 2019 yerel seçimleri öncesi, muhtarlık seçimi bahane edilerek İstanbul’dan seçmenler Anadolu’ya gitti. Üsküdar’dan 16 bin, Kirazlıtepe’den 1500 kişi gitti. Bunların bir kısmı da bizim hemşehrilerimiz. Zannediyorlar ki garanti bir ilçe, fakat Üsküdar her zaman bıçak sırtıdır. Gözümüzün içine baka baka insanlar Kirazlıtepe’den otobüslerle Şalpazarı’na geldi. Tabii biz siyasetçiler mazeret üretmeyecek ve görevimizi yapacağız. Atilla başkanın da dediği gibi görevimiz ve pozisyonumuz icabı susuyoruz. Değerli hemşehrilerim, aklımızı başımıza toplayalım. 2023 seçimleri sadece Türkiye’nin değil, bütün İslam coğrafyasının seçimidir. Aynı kararlılıkla söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız yine bu milletin başında yola devam edecektir. Bundan zerre kadar şüphem yok ama sizden ricam bu sefer bizi mahcup etmeyin. Bu sonuç ileride bize lazım olur. Başka yerlere tatile gitmesini bilirim ama ben buranın evladıyım, her fırsatta buraya geliyorum. Kişisel sıkıntılar olabilir, onların yüzünden bu kutlu yürüyüşü bozmayalım. “Ağasar’ın oyundan ne olur?” demeyelim, çok şey olur. Bütün oylar tek tek sayılıyor ve bir oyla seçim kaybediliyor.

Sezgin Mumcu ve Bahar Ayvazoğlu da Hilmi Türkmen gibi 2023 seçimlerinin önemine ve birlik beraberlik kavramına vurgu yaptılar.

Protokol konuşmalarının ardından soru cevap kısmına geçildi. Muhtarlar ve vatandaşlar siyasetçilerden taleplerini dile getirdiler. 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefer Özdin 2 yıl önce

Merhaba. Katılımın yoğun olduğu bir toplantıydı. Adı istişare toplantısı olmasına karşın, ağırlıklı konuşmacılar, yerel yöneticiler ve siyasetçilerdi. Soru cevap ve genel hususlarda söz alanlardanda biraz bahsetseniz daha kapsamlı olurdu. İyi çlş