Öne Çıkanlar istanbul Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Şenliği Sinan Çolakoğlu şalpazarı.çamkiriş.çakmaklar kuyumculuk Ali Usta

“YEŞİL YOL” SİS DAĞI’NA NEDEN UĞRAMIYOR?



SİSDER SORUYOR:

Sisder Başkanı Araştırmacı-Yazar Abdullah Gülay, DOKA bölgesinde Samsun-Ordu-Giresun-Artvin arasında dağ sırtlarından ilerleyen Yeşil Yol’un Sis Dağı’na uğramadığını söyledi. Sisder Başkanı Gülay, "Yeşil Yol”un  Bafra Nebiyan'dan başladığını, Ordu ve Giresun Yaylalarından Bayburt’a geçtiğini, sırtları takip ederek Artvin’e kadar 1500 km. olarak uzandığını ama bu hattın Sisdağı’na uğramadığını ifade etti.

Bununla ilgili protokolün 19.05.2013 tarihinde Samsun Havaalanı’nda Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, Dokap Başkanı Sayın Ekrem Yüce ve Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un hazır bulunduğu bir toplantıda imzalandığını söyleyen Sisder Başkanı Gülay, Sisdağı gibi önemli bir turizm merkezinin hangi gerekçe ile projede olmadığını merak ettiklerini, halkın yetkililerden bu konuda açıklama beklediğini ifade etti.

Bu proje için 2013 yılı sekiz vilayete beşer milyondan toplam kırk milyon lira ödenek aktarıldığını basından takip ettiklerini söyleyen Gülay, “ Bu çok anlamlı ve önemli bir projedir. Yaylaları yeşillik içinde birbirine bağlayacaktır. Karadeniz’in iç kesimlerine büyük ekonomik canlılık getirecektir. Sis Dağı turizm kapsamındadır ve önemli bir merkezdir. 'Yeşil yol projesi' Sis Dağı’nı pas geçmemelidir.” Dedi.

Gülay şöyle devam etti: Dokap Başkanı Sayın Ekrem Yüce ile görüştüm. Dokap Başkanı Sayın Ekrem Yüce özetle şöyle dedi: “Bu proje çalışmaları 2007'de başlamış, iki sene önce netleşmiş, imzalanmış, ödenekleri çıkartılmış… Başkanlık olarak Sisdağı’nın öneminin farkındayız. Sayın Görele Belediye Başkanı da aynı konuda taleplerde bulundu. Değişik illerin farklı talepleri geliyor. Biz halkın memnuniyetini esas alarak bu istekleri değerlendiriyoruz. Ancak resmi ve gerçekleşmesi mümkün olabilecek istekler olması lazım. Eğer böyle bir talep gelirse Yeşil Yol’dan Sis Dağı’na bir bağlantı yolu yapılabilir.” Dediğini ifade etti.

“Yetkilileri bu konuda girişim yapmaya davet ediyoruz. Siyasilerimize destek çağrısı yapıyoruz. Dernek ve diğer sivil toplum örgütleri olarak biz de onlara gereken desteği vermeye hazırız.” Diyen Sisder Başkanı Abdullah Gülay, “amacımız kimseyi eleştirmek değil, eksik ve açık aramak değil, yani bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Halkımız kırsal kesimde yaşadığı için bir çok üzümden mahrum iken bir de Yeşil Yol’dan mahrum kalmamalı.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.