Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Düzköy Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar

 “Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Yaşlılara Hizmet Projesi”Başladı
Şalpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı sosyal hizmet içerikli “Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Yaşlılara Hizmet ” isimli proje kapsamında korunmaya muhtaç yaşlılara bakım hizmeti sunmayı amaçlayan,hizmet sunulacak yaşlıların evde bakım hizmetinden faydalanmayan yaşlılar arasından seçilmesi ile birlikte projemiz 01 Ekim'de başladı.

İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Proje hakkında;”Projemiz ile;İlçemizde yaşamakta olan bakıma muhtaç olduğu tespit edilen 60 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız hizmet alacak hedef kitleyi oluşturmaktadır. Ayrıca 3294 sayılı kanun kapsamında Vakfımızdan yardım alan ve çalışma yaşında olan 4 kişi bu projede istihdam edilerek toplumumuzun üreten kesimine katılmış olacaktır”Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız projenin uygulanmasında yetkili kuruluş olup, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile işbirliği yapılacaktır.İ

lçe Sağlık Grup Başkanlığınca hangi ihtiyaçlıya hangi sağlık hizmetinin ne zaman gideceğinin belirlenmesi, periyodik sağlık hizmetlerinin ( evde sağlık kontrolü, tansiyon-şeker- kolesterolün ölçülmesi) yapılması ve Vakfımızla birlikte yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi yapılacaktır”,dedi.

Projenin başlamasıyla isthdam edilen personeller, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ev temizliği, vücut temizliği, elbise temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. Proje kapsamındaki vatandaşlarımıza 12 Ay süre ile hizmet verecek olan personeller, çamaşır ve ütü işlemlerini proje için hazırlanan eski adliye binası altında ki yer'de sürdürecekler. Proje için kiralanan araç ve şoförü ile birlikte ulaşım problemleri de olmayan ekibimiz, yaşlılarımıza anında ulaşacaklar.

Vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanan projemiz tüm imkanları ile 12 Ay boyunca  hizmet vermeye devam edecektir.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.