Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Hilmi Türkmen

Tarihi Dereköy Camii İbadete Açıldı



Kültür Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü`nün kontrolü ile aslına uygun olarak onarımı yapılan cami, araştırmaları ve yöre kültürü üzerine yazılarıyla da tanınan Eğitimci-Yazar Abdullah Gülay’ın sunuculuğunu yaptığı törenle Kurban Bayramının 3. Günü yeniden ibadete açıldı.

Törene Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, İlçe Emniyet Amiri Murat Ersen, İlçe Müftüsü Abdurrahman Küçük, ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Şalpazarı Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, Dereköy Merkez Camiinde uzun seneler görev yapan Cevat Demirtaş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Müftülük görevlisi Necati Muhçu yaptığı konuşma ile cami ve restore çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Abdurrahman Küçük, Fehmi Cengiz ve Mehmet Muhçu da birer konuşma yaptıktan sonra sunucu Abdullah Gülay bütün katılımcıları katkı yapmaya davet etti.

Camilerin Kabe’nin şubeleri olduğunu ifade eden Abdullah Gülay, Peygamberimiz(SAV)’in hicret yolculuğu sırasında dahi Küfe Köyü’nde mescit inşa ettiğini, Medine’ye ulaştığında ise Mescid-i Nebevi’yi inşa ederek bu inşaatta bizzat kendisinin de amele olarak çalıştığını anlatarak Allah’ın evi camilere sahip çıkmaları gerektiğini hatırlattı. 

Açık artıma soncunda caminin anahtarını 7000TL. karşılığında rahmetli Cemil Muhçu’nun oğlu Mehmet Muhçu babası adına aldı. Diğer katkılara birlikte miktar toplam 22.000 TL.’ye ulaştı.

Kısa bir konuşma sözü isteyen Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, konuşmasına başlarken gözleri doldu ve konuşmaya devam edemeden mikrofonu iade etti. Cevat Demirtaş’ın duaları ve tekbirler eşliğinde kurdela kesilerek cami içinde toplu namaz kılındı.

Arkasından keşkek ikramı yapıldı ve toplu yemek yenildi.  Bayram günü insanların bir araya “cem olmasını” ve bayramlaşmalarını sağlayan bu  çalışmanın birlik ve beraberlik değerleri açısından çok yararlı olduğu gözlendi.
















Foto : Ali Bayram






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim 12 yıl önce

EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. AYRICA MEHMET MUHCUYU'DA TEBRİK EDİYORUM BU CESARETİNDEN DOLAYI ALLAH ONA GÖKTEN YAĞDIRSIN YERDEN TOPLATSIN.ALLAH KESESİNE ÇOK VERSİN.BOL KAZANÇLAR DİLEĞİMLE

Avatar
ahmet kurtkaya 12 yıl önce

tarihi ve ğecmişi şanlarla dolu olan tarihi camimizi yeniden onarıp bizlere ibatede hazırlayan büyüklerimize emeği ğecen dereköy ve cevre halkına camimiz için yardımcı olan değerli büyüklerimize allah uzun ömürler versin herkesin ellerine sağlık olsun .allah onlardan razı olsun.

Avatar
MUHAMMET KURTKAYA 12 yıl önce

bu iş için emeği geçen herkesden allah razı olsun allah cümlesinin hayırlarını kabul etsin

Avatar
Atakan Kurtkaya 12 yıl önce

ALLAH razı olsun herkesten.

Avatar
MAHMUT DEMİR 12 yıl önce

Emeği geçen herkese teşekkürler