Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Süpınar Kuran Kursu İstanbul'da İftar programı düzenledi.
Program Simenli mahallesinden Şalpazarı İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf Öğrencisi Ali Erata'nın Kuran tilavetiyle başladı.

Daha sonra iftar açıldı. Sütpınar Kuran Kursu'nun yetiştirdiği hafızlardan Rize Hemşin Müftüsü Remzi Çalık'ın okuduğu Kuranı Kerim tilavetinin ardından, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Semih Durmuş yaptığı konuşmada; ''Ağasarımıza kazandırılan Sütpınar Kuran Kursumuzun iftar yemeğinde bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyeorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu organizasyona ev sahipliği yapan, bu tesisi bize açan saygıdeğer belediye başkanımız Hilmi Türkmen'e, yine Sütpınar Kuran Kursunun Şalpazarı'mıza kazandırılmasına vesile olan Tuzla belediye başkanı ve başkan yardımcısı Ahmet Çabuk'u kuvetlice alkışlamanızı istiyorum. Tabi burada evsahibi olarak sayın Müftümüzü ve ekibini de tebrik etmek lazım. Biz Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak herzaman yanınızda olduğunuzu belirtmek istiyoruz'' dedi.

Şalpazarı İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik de yaptığı konuşmasında; Sizlere Şalpazarı'mızdan selamlar getirdik. 30 Mahallemizden Kaymakamımızın tüm dostlarımızın çok çok selamı var. İki iftar programı için burada bulunduk. Üsküdar belediyemizin akşam düzenlemiş olduğu sokak iftarında beraber olduk. Kuran Kursumuz, Erzincan Kemah Müftüsüyken tayinim çıktığında, Gümüşhaneye doğru seyahat esnasında bu kursun imanı ve inşası için bize görev verilmişti. Dedikki burada hakikaten el atılması gereken, hizmete tekrar kazanılması gereken önemli bir hizmet kurumumuz var dedik. Buyıl içerisinde beş tane erkek kuran kursumuz, altı tane bayan kursumuz var. Şalpazarı'nda onbir kurs düzenledik. Yaz kurslarımız hariç. Ve geçen sene ilk defa 4-6 yaş gurubu çocuklarımıza kuran kursu açtık. İmam Hatip Lisemizin üzerindeki kız kuran kursumuz iki sınıfla başladı. Buyıl yoğun ilgiden dolayı okullar hayat olsun adı altında bir proje geliştirdik. Bu Projeyle anaokulumuzla bu kuran kursumuzu bileştirdik. Öğleye kadar anaokulumuz eğitim verdi. Öğleden sonra ise Kura kusru eğitimi verdik. Bu halkımız nazarında ve ülke standartlarında halkımıza sunduğumuz bir hizmettir.  Biz 4-6 yaş kuran kursumuzu geçen senden beri devam ettirdiğimiz için Trabzon'un merkez dahil olmak üzere 18 İlçesinde danışmalık hizmeti yapıyoruz. Bu değerler eğitimi konusunda. Buyıl Ekim ayında açılışını yaptığımız Sütpınar Kuran kursumuz sadce din hizmetinde değil farklı kurum ve kurulularda hizmet eden kardeşlerimiz var.

Yaklaşık 10 aylık yeniden yapılanma sürecinde Kuran Kursumuzun taşıyıcı sistemlerinin haricindeki hernoktasına müdahale edildi. Daha önce 130-140 öğrenciye kadar çıkmış yatılı hizmet verilirken, 2015 ve sonrasnda yatılı kuran kursuna çocuk verek isteyen velilerimiz ev sıcaklığını armaması lazım. Ytakhanelerimizi birdefa 2-3 kişiliğe düşürdük. Ve her odamıza duşakabin koyduk. Bina içinde yaklaşık 100 metrekareye yakın 2 spor alanı ayırdık. Ve bina dışında hep dualarla anılan sn Belediye başkanı Hilmi Türkmen'in gayretleriyle çocukların spor yapabileceği spor aletleri mini saha yerleştirdik. Ve kursumzun kapasitesini enfazla 60 kişiyle sınırlandırdık. Şuanda Kuran kursumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimizn sayısı ise elli. Yani geleh her müracatları şuanda kabul etmeye çalışsak önümüzdeki yıl öğrenci alınamama gibi bir durumumuz orataya çıkıyor. Kuran kursumuzda biz sadce kuran kursu eğitimi yapmıyoruz. Bu çocuklarımız İmam hatip lisesi ortaokuluna gidiyor. ortaokuldaki derslerinden sonra kuran kursuna geliyor. Ders satlerinde hafta sonu tatillerinde onbeş tatillerinde ve yaz tatil döneminde bu çocuklar inşallah hafızlıklarını yapacaklar.

Yoğun programı nedeniyle programa geç katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de yaptığı konuşmasında; "11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı hepizin için hayırlı uğurlu olsun. Cenabı ALLAH bu güzel aydan layikıyla istifade edenlerden eylesin. Ramazan ayı bereket ayı, huzur ayı,kardeşlik ayı, hayırda yarışma ayı. Bu akşamın anahtar cümlesi bu olsa gerek. Tabi Sütpınar Kuran Kursu, bizim de Şalpazarlı'lar olarak, medarı iftarımız. Sütpınar'ı Kuran kursu. Çok kıymetli hocalarımız oradan yetişerek ülkemizin değişik illerinde göreve başladılar. Bundan daha önemlisi belki de Sütpınar Kuran Kursu bizm Ağasarımızın adeta manevi mihmandarı. Bölgemiz için önemli bir merkez. Biz de oralara imkanlar ölçüsünde tabii ki destek oluyoruz. Bu akşam burada bir hayır amaçlı iftar programı düzenlenlendi. Doğrusu Üsküdar Belediye başkanı olarak ben de çok mutlu oldum. Evsahipliği yapmak bizm için ayrı bir onur. Ayrı bir mutluluk. Ben başta Şalpazarı Müftümüz olmak üzere kuran kursundan yetkili arkadaşlarımıza ve size kıymetli hemşehrilerimize teşekür ediyorum. Başta katıldığınız için sonrada hayırlarınız için.

Bu kurs sadce bir köyün yada bir mahallenin değil. Bölgemiz için önemli bir merkezdir. Bu anlayışla hareket etmek durumundayız. dedi.

Başkan Türkmen Tuzla belediye başkan yardımcısı Ahmet Çabuk'un yoğun programı nedeniyle programa katılamadığı için "kursun kalan borcu olan 40 bin tl yi ceza olarak yazıyoruz. Biz de hocama sorduk, hocam da bir araç lazım bize dedi. İnşalah biz de kursumuza bir sıfır münübüs hediye ediyoruz" dedi. ve Kuran kursunun İstanbul'da bir şubesininde açılacağının müjdesini verdi.

İftar programı sonunda hayırsever vatandaşlar ve işadamlarının kuran kursuna yaptıkları bağışlardan sonra program sona erdi.

Düzenlenen iftar programına Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen, Rize RTE Ünersitesi rektörü Hüseyin Kahraman, Şalpazarı Müftüsü Yılmaz Çelik, Rize Ardeşen Müftüsü Remzi Çalık, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş ve ŞALFED'e bağlı dernek başkanları, işadamları ve vatandaşlar katıldılar.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.