Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

 SİSDER'den Kaymakam Yıldızhan'a ziyaret.
Sisder Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci-Yazar Abdullah Gülay, Şalpazarı Kaymakamı Sayın Zihni Yıldızhan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kaymakama Sisder Yönetimi ve üyeleri adına görevinde başarılar dileyen Başkan Abdullah Gülay, “adli olaylar ve asayiş bakımından istatistik verilerine göre sorunu en az ilçe olan Şalpazarı halkının, devletine ve milletine bağlı olduğunu” dile getirdi ve  “bu özelliğimizin karşılığı devlet yatırımı ve sorunların çözümüne katkı olarak karşılık bulması gerektiğini” ifade etti.

 Ayrıca SİSDER’in kuruluşu hakkında bilgi veren ve derneğin hangi ihtiyaçlardan doğduğunu  açıklayan Gülay, “ STK olarak sorunların çözümüne katkı sağlamaktan onur duyacaklarını” söyledi ve “Sis Dağı’nın sorunlarının çözümü konusunda Trabzon Valilik Makamına yazılı olarak, Sayın Vekil Safiye Seymenoğlu’na ve Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar’a brifing ile beraber  kapsamlı bir de rapor sunduklarını”  anlattıktan sonra; “Sis Dağı’nın yolunun asfalt çalışmalarından ve Sis Dağı suyunun adil dağıtımı projelerinden duyduğu memnuniyeti” dile getirdi.

Bu konularda Geyikli Belediye Başkanlığının katkılarına da teşekkür eden Gülay; “göçün önlenmesinde, üst düzey bürokrat atamalarında ve  siyasette zayıf kaldıklarından” bahsederek, “bu alanlarda mücadele vermek, ilçeye yapılabilecek en büyük hizmet olacaktır” dedi.

Ayrıca geçen yıl ilçede Şalfed’in düzenlemiş olduğu panel sonucunu da kaymakama arz eden Sisder Başkanı, “ilçemizin geleceğinin eğitim ve turizm alanlarında yapılacak yatırımlara bağlı olduğundan” söz etti. İlçenin kalkınması amacına hizmet için kendisine ait, ŞALKAP ve ŞAKÜLTAP adlı yayınlanmış proje tasarısı hakkında bilgi sunduktan sonra asıl önemli olanın ilçede, ülkede ve beldede birlik ve beraberlik meselesi olduğunu vurguladı.

Kaymakam Zihni Yıldızhan, sorunlar karşısında gösterilen ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ettikten sonra, “gündeme getirilen konularda çalışmalar yaptıklarını, girişimlerini sürdürdüklerini” söyledi. Özellikle göçün önlenmesi, bürokratlar konusunda,  Sis Dağı Turizm Merkezi ve birlik ve beraberlik konularındaki önceliklerinden söz etti.

Bir tür çalışma ziyareti biçiminde geçen görüşmeden sonra, İlçe Belediye Başkanı  Sayın Fehmi Cengiz’i  makamında ziyaret eden Sisder Başkanı Abdullah Gülay, belediyedeki meclis toplantısına da katılarak meclis üyelerine hitaben yaptığı kısa konuşmada, gelecekte  Geyikli Belediye’sinin kapanacağından dolayı  ilçenin bütün mahalleleriyle bir bütün olarak birlik ve beraberlik içinde daha güçlü olacağını anlattı. Gülay, bazı esnaf ziyaretleri ederek çalışmalarını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.