Öne Çıkanlar İstinye vefat istifa işçi alımı Sessiz Adam

SİSDER’den Karayolları'na teşekkür

Sivil Toplum Kuruluşları hepimizin bildiği aynı amaç ve hedeflerde birçok bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları kuruluşlardır. Dernekler,sendikalar, odalar, ve vakıflar sivil toplum kuruluşlarıdır. Demokrasilerde nasıl ki, siyasal partiler olmazsa olmazı ise, Sivil Toplum Kuruluşları da demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Ülkemizde demokrasinin tam oturmasını istiyorsak, Sivil Toplum Kuruluşlarına gereken önemim verilmesi gereklidir. Demokrasinin en büyük göstergesi, siyasete katılım ve insanların kendi düşündüklerini rahatça ifade edebilmesidir.

Sivil toplum kuruluşları sadece düşüncelerini ifade eden değil, aynı zamanda proje üreten, yetkili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde sorunlara çözüm arayan, bilimsel araştırmalar yapan, hizmet eden ve barışçıl bir yapıya sahiptir. Sivil Toplum Kuruluşları devletimizin yapmış olduğu çalışmalara yardımcı ve destek olacağı ortak çözümlerin bulunabileceği kuruluşlardır. 

Bu İşbirliği ülkemiz, İlçemiz, köyümüz ve beldemiz için büyük yarar sağlayacaktır. Her Sivil Toplum Kuruluşları amaçları doğrultusunda çalışmalar yaparak devlete katkı sağlamalıdır.

STK’lar halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Devlet ve halkın arasında bir köprüdür. Devletin ve vatandaşların tüm hak ve hukukunun savunucusudur. Sivil Toplum Kuruluşları gerçek gücünün farkında olmalı ve bulunduğu yerde, sorunları tespit ederek ilgili kuruluşları hizmete teşvik etmelidir.

İşte bu amaçla kurulan SİSDER, çalışma bölgesi olan Sis dağı ile ilgili bütün sorunları klasör olarak hazırlayıp Kaymakamlık ve Valilik kanalıyla ilgili kuruluşlara ulaştırmıştır. Kültür şenliğine Milletvekili ve diğer yetkilileri getirerek sorunları yerinde gösterme fırsatını da bulmuştur.

Bildiğimiz gibi, Şalpazarı-Sis dağı grup yolu daha önceden karayolları ağına alınmıştı. Ancak yolların bakımı otçular  haftası  öncesinde yapılmaktaydı..Bu yıl görüyoruz ki, karayolları Sis dağı yoluna 3. kez girmiş, titiz bir bakım yapmış ve yolların ulaşımını rahatlatmıştır. 
Bizler hep şunu düşünürüz? Devlet gelsin her şeyi anında yapsın. Devleti bilgilendirmeden, sorununu iletmeden devletin senden haberi olmaz ki..İşte bu manada; SİSDER’in çalışmaları meyvesini vermeye başladığı kanaatindeyiz. Belediye Başkanımız, muhtarlarımız ve bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımız’ın el ele vererek güç birliği yapmalarını cani gönülden istiyoruz. Beldemize kimin bir hizmeti varsa hepsine ayrım yapmadan teşekkür ediyoruz. 

Bu vesile ile SİSDER yönetimini tebrik ediyoruz. Hız kesmeden halktan aldığı gücün hizmete dönüşümünü sağlamasını bekliyoruz. SİSDER’in Karayolları yetkililerine teşekkürlerini de buradan iletiyoruz.

 





www.geyikli.org'dan alıntıdır. 

 

 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.