Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar şalpazarı.agasar köy Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Sis Dağını Aşanlar Projesi sona erdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteği ile Valiliğimizin koordinasyonunda, Şalpazarı Kaymakamlığınca gerçekleştirilen, Engelliler Destek Programı (EDES) toplumun engellilik konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılmasına, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına, engelli bireyler ile ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine, engellilerin başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın, sosyal yaşama bağımsız bir biçimde katılımını sağlamaya ve kolaylaştırmaya yönelik, bağımsız yaşam eğitimlerinin verilmesi ve desteklenmesine, ev'de engelli bireylerin bakımını üstlenen kişilerin bakım konusunda eğitilmesine yardımcı olmak amacıyla Şalpazarı Kaymakamlığınca yürütülen ”Sis Dağını Aşanlar” Projesi sona erdi.
 
28 Şubat 2013 tarihinde başlayan EDES ”Sis Dağını Aşanlar “projesi yaklaşık 8 Aylık bir süreçte yapılması planlanan etkinliklerin bitirilmesi ile sona erdi.

Engelli vatandaşlarımız ve aileleri bu projeden çok memnun kaldıklarını ifade ederek tekrar yapılması temennisinde bulundular.
 
İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan projenin çok mükemmel geçtiğini, gerçekten kendisininde duygulandığını söyledi. Yıldızhan, "Bir nebzede olsa engelli vatandaşlarımızın toplumda farkındalık yaratmasına yardımcı olduk. Onlara yaşama sevincini ve neler yapabileceklerini anlatmaya çalıştık. Buradan yeni yılda yeni bir projenin daha başlaması için çalışmalarda bulunuyoruz. İnşallah sizlerle ayrılmadan yeni projemizde de devam edeceğiz. Bu projede en çok ses getiren Ziraat Türkiye Kupası etkinliği olmuştur. Buradan hepinize ve bu projede emeği geçenlere teşekkür ederim”,dedi.
 
Bugün Atatürk İlköğretimokulunda düzenlenen kapanış programında, engelli vatandaşlarımıza, ailelerine ve projede görev alan personel'e birer plaket takdim edildi. Son bölümde tören kokteyl ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.