Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar Goşkinu

 Sis Dağı Turizm Merkezi ilan edildi
Sis Dağı Aralarında Sisdağı’nın da bulunduğu 9 merkezin turizme açılması bakanlar kurulu kararıyla kabul edildi. Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bir süre önce İstanbul’da kendisiyle yaptığımız röportajda müjdeyi bize önceden veren Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Şalpazarı Haber’e konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Böyle bir konuda karar alınabilmesi için 30-35 tane kurumun görüşünün alınması gerekiyordu. Dolayısıyla süreç biraz uzadı. Neticede Sis Dağı buna uygun bulundu ve Samsun ile Sarp arasında turizm alanına alınan bölgeler içine girdi. Şalpazarı’nın ve Trabzon’un sosyo-ekonomik açıdan kalkınabilmesi için önümüzdeki yıllarda büyük faydaları olacaktır. Tabiî planlama ve yatırımcıların bulunmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Orada 300-500 kişiye istihdam alanı sağlanabilir. Önümüzdeki dönemlerde orada olumlu şeylerin olacağını düşünüyoruz.

Bu bir başlangıçtır ve önemli bir başlangıçtır. Bilindiği gibi Doğu Karadeniz Turizm Master Planı da var. Diğer yerlere göre denize ve hava alanına yakın olması, yatırım alanı için müsait olması gibi sebeplerden ötürü Sis Dağı’nı daha cazip hale getiriyor ve bu dolayısıyla bu kararın bölgeyi ihya edeceği kanaatindeyim. Yatırımcıların buralara gelip gitmesi, buralarda ağırlanması konularında basına, sivil toplum örgütlerine ve belediyelere büyük görev düşüyor. Meselenin asıl zor ayağını atlattık. Önümüz açılmıştır, bundan sonrası bizim çabamıza bağlıdır.

Trabzon’un büyük şehir olması halinde büyük ihtimalle Geyikli Belediyesi kapanacak. Ondan sonra Sis Dağı herkesin Sis Dağı olacak. Biz zaten öyle bakıyorduk. İnşaallah ilçemiz güzel ve faydalı işler yapılan bir yer olur, yapılacak olan yatırımlardan üç beş kişi ekmek yer. Bizi de gelecek nesiller hayırla yad ederse ne mutlu.
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin Aytürk 13 yıl önce

Geyikli Belediye başkanımızı,yukarıda söylediği sözler nedeniyle kutluyorum.Kendisini tanımam.O da beni tanımaz.Sarfettiği sözlerin,düşüncelerinin,güzelliği için kendisine teşekkür ediyorum..Selamlıyorum..

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

çok geç alınan bir karar olduğunu düşünüyorum.alplerden ne farkı varki Sis Dağımızın?hayırlı olsun...