Öne Çıkanlar Çimen

Sayvançatak Köyü Fatih Camisi'nin Çifte minarelerinin Açılışı Yapıldı.
Sunumunu Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık'ın yaptığı açılış töreni Sütpınar Cami imamı Hasan Uçar'ın Kuranı-ı Kerim okumasının ardından ÇPL Müdürü Kemal Türkmen minarelerin yapılışı ve yapılması gereken eksikler hakkında bilgi verdi. Türkmen "minarelerin maliyeti 120 Bin tl civarınndadır, borcu da hemen hemen kalmamıştır" dedi.

Minaranin pabuçtan aşağı kürsü bölümünün mozaik sıva yapılacağını, caminin arka kısmının su yalıtımı yapılacağını, ısıtma sisteminin yapılacağını, çevre düzenlemesinin yapılacağını, ayrıca caminin bir lojmanını olmadığını, daha önceden köy konağı olarak yapılan kargas halindeki binanın lojman olarak değerlendirileceğini söyledi.

Türkmen "minarelerin yapımında maddi ve manevi katkıları olan başta özellikle Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen'e, İstanbul'daki organizeyi yaparak katkıları alıp bizlere ulaştıran dernek başkanımız Erol Yanık'a, ustaların yemek ve tüm ihtiyaçlarını bizzat üstlenen ve minarenin birinin yapımını üstlenen amcam Osman Türkmen'e teşekkür ediyorum. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Açılış töreninde 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Kara ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Vekili Hüseyin Kahraman da günün anlamını ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

Sayvançatak Köyü adına minaralerin yapımında büyük katkısı olan Osman Türkmen'e bir plaket verildi. Osman Türkmen'in plaketini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Vekili Hüseyin Kahraman takdim etti.

Daha sonra yardım bölümüne geçildi ve açılışa katılan vatandaşlar yardımda bulundular. 19 bin tl civarında bir yardım toplandı.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Kara'nın kıldırdığı Cuma namazından sonra, açılışa katılan misafirlere ikram edilen yemeklerin yenilmesinden sonra Samsun İl Müftüsü 
Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk'ün yaptığı duanın ardından günün anısına topluca fotoğraf çekinilmesi ile program sona erdi.

Açılış Törenine,
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Kara, amsun İl Müftüsü  Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Vekili Hüseyin Kahraman,  Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Günay, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Karabayır. CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen, Geyikli Eski Belediye Başkanı ve İşadam Ahmet Y. Gülay, MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Refik Kurukız,  Ak Parti Şalpazarı Belediye Başkan aday adayı  Muzaffer Bayraktar, Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkan yardımcısı Fatih Yılmaz, Sisder Dernek Başkanı Abdulah Gülay, Vakfıkebir İHL Müdürü ve Ak Parti Şalpazarı Belediye Başkan aday adayı Sezgin Özdin, Aktaş Yaylası Dernek Başkanı Mehmet Sayal, Beylikdüzüe Ağasarlılar Dernek Başkanı Erdal Kandil. Sinlice Dernek Başkanı Ali Erata, Av.Abdullah Erata, Şalpazarıspor Başkanı Ahmet Karaçoban, Mahalle ve Köy Muhtarları ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar..



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.