Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Yattara Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Necmi Kandil Tevfik Uzun

Şalpazarlı sanatçıların sorunları masaya yatırıldı..


Toplantıya ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş, Erol Yanık, Harun Özdemir, Mehmet Sayal, Salih Kanbut, Hasan Keskin, Birol Bayraktar, Semih Durmuş, Şevki Çakır, Mahmut Demir, Mustafa Erdin, Osman Taner Karaca, Osman Uzun, Menderes Köse, Mustafa Kemal Yamaç, Ali Bayram, Ali Kılıç, Ali Tulumen, Osman Çoban, Kabil Yolcuoğlu ve Ali Erata katıldılar. Sanatçılardan ise Hüseyin Aydın (Çayan), Aydın Güner, Muhammet Sarı, Ekrem Öztürk, Mustafa Alkuş, Murat Kumaş, Yamaç ve Cesarettin Yamaç toplantıda hazır bulundular.

Açılış konuşmasını yapan ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş, genel anlamda Şalpazarlıların mesleki dayanışma içinde olmaları ve alışverişlerini öncelikle birbirleriyle yapmaları gerektiğini ancak şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Bundan böyle federasyon olarak sanatçılarının arkasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Sanatçılar da böyle bir toplantının geç kalmış ama yerinde bir toplantı olduğunu söyleyerek öncelikle ŞALFED’e teşekkür ettiler. Başta Hüseyin Aydın (Çayan) olmak üzere yeterli desteği göremediklerinden ve organizasyonlara davet edilen Şalpazarlı olmayan sanatçıların kendilerinden çok daha yüksek ücretler aldıklarından yakındılar. Ağasarlı eski sanatçıların orijinal türkülerinin başka yöre sanatçıları tarafından kendilerine mal edildiğini ve ciddi oranda maddi kazançlar elde ettiklerini de vurguladılar.

Bundan böyle sanatçılarla dernekler ve federasyon arasında daha sağlıklı bir iletişim kurularak Şalpazarlı sanatçıların bir platform altında bir araya gelip örgütlenmeleri gerektiği dile getirildi.



























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nizami Çömez 12 yıl önce

Sanatçılarımız; organizasyona davaet edilen ağasarlı sanatçıların diğer yöre sanaçılarından az ücret aldığını söylüyorlar, bunu zaman zaman dile getiriyorlar... Burda temel sorun ne? Sanatçılarımız nasıl olsa bizden, az ücret ödesekte olur diye düşünülüyorsa; emeğe saygısızlık. Yok eğer bizim sanatçılarımız fazla ücret alan sanatçılar kadar bunu hak etmiyorsalar ve sadece ben ağasarlıyım, yerliyim daha çok almam gerekir diye düşünüyorlarsa bizlere saygısızlık. Ayrıca sanatçılarımız kendilerini geliştirme konusunda çok çok iyi oldukları söylenemez. Eski sanatçıların türkülerinden nemalanıyor hem ağasarlı yeni türkücüler hem de diğer yöre sanatçıları...İletişimin bu kadar kolay olduğu dönemde yeni eserler yok denecek kadar az (kaliteli)... Herkes Hak ettiğini alır, almalı...

Avatar
Abdullah GÜLAY 12 yıl önce

Yıllar önce kaleme aldığım ve birçok yayın organında yayınlanan ŞALKAP adlı proje önerisinin 10. MADDESİ bu konuda katkı sağlayabilir düşüncesiyle tekrar okunmasını öneriyor, başarılar diliyorum. (google-ŞALKAP- Abdullah GÜLAY)

Avatar
önemli değil 12 yıl önce

Benim bilidiğim sanatçı kişilik yönünden çevresine örnek olmalı ben bu arkadaşların hepsini dinliyorum ama hepsi çadırlarda içkili masalarda çalıp söylüyor böyle sanatçılık olmaz efendim türkücü diyebilirsiniz ama sanatçı asla

Avatar
Erol Yanık 12 yıl önce

Mustafa kardeşim,haber ve resimler için eline sağlık,ancak haberi çok eksik ve kısa yazmışsın,zamanın kısıklı olabilir,ama acele etmeseydin,konuşanların konuşmalarını özetle yazsan daha iyi olurdu.
çok yağan bir haber olmuş bilgilerinize selamlar