Öne Çıkanlar Şalpazarı Yusuf Usta Kültür bakanlığı Binali Yıldırım Zehra Sayal

Şalpazarı’nin iki yakası bir araya geliyor.


Kireç Mahallesi ile Çamkiriş Mahallesi'ni birbirine bağlayacak yeni köprünün ihalesi 5 Eylül 2011 tarihinde yapıldı. JUL İnşaat Makine İmalat Enerji Mühendislik Turizm Sanayi Tic. LTD.ŞTİ tarafından 07 Ekim 2011 tarihinde yapımına başlanıldı. 10 metre genişlikte ve 56 metre uzunlukta inşa edilecek köprünün dereden yüksekliği ise 13 metre olacak. Köprünün 07 Ekim 2012 de bitirilmesi hedefleniyor.

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir’in Bakanlığı döneminde 350 bin TL ödenek gönderilen köprü 700 bin TL'ye ihale edilmişti.

Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Kireç-Çamkiriş Bağlantı Köprüsü'nün tamamlanmasıyla İlçenin rahat bir nefes alacağını söyledi. Başkan Cengiz, "Bayındırlık ve İskan eski Bakanımız Sayın Mustafa Demir'e köprü için bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu köprü İlçe Merkezi'ni halen inşaatı devam eden Spor Salonu'na bağlamakla kalmayacak, bir gezi, yürüyüş parkuru olacak. Araç parkı sorununda da ferahlama sağlayacak" dedi.

14 Ekim gecesi yağan yağmura rağmen dere içindeki inşaatın zarar görmemesi için beton atma işlemi gece geç vakitlere kadar sürdü.






Kaynak: Şalpazarıbelediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.