Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Çepni

Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi ''Yıl Sonu Karma Sergisi'' açtı.
Bugün Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce  2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Şalpazarı İlçe merkezinde ve köylerde açılan kurslarda üretilen sanat eserlerinin sergilendiği ''Yılsonu karma sergisi'' saygı suruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Serginin açılış konuşmasında Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Zeki Bayraktar yaptığı konuşmada;

 Halk Eğitim Merkezleri, Yöre insanını  en iyi'yi, en doğru'yu, en güzelini, herzaman her yerde ve herkeze sunan eğitim kurumlarıdır. Bizce kurslarımızın en önemli özelliği, insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olmak. Bir üst eğitim kurumuna hazırlamak. Kültürel eserlerimizi korumak yaşatmak ve yaygınlaştırmak.

Bu Eğitim-Öğretim yılında'da İlçemizde açmayı hedeflediğimiz kursların birçoğu açılmış bulunmakta. Yanlız bazı Köylerimizde kursa katılacak yeterli kursiyer olmadığı için tüm İlçeye kurslarımızı yaygınlaştıramadık. Buna ragmen, 337 Bayan, 380 Erkek olmak üzere 717 kursiyer'e eğitim verdik. Çok başarılı Projeler'e imza attık. Kursların dışında İlçemizin Kültürel değerlerini İlimiz genelinde ve ülke genelinde tanıtım faliyetlerine katılarak İlçemiz'i en güzel şekilde temsil ettik. Gerek tanıtım faliyetlerinde gerekse açmış olduğumuz kurslarda verdiği desteklerden dolayı  başta İlçe Kaymakam'ımız Sn. Zihni Yıldızhan'a Belediye Başkanımız Fehmi Cengiz'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İrfan Ertav'a teşekkür ediyorum dedi.



İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İrfan Ertav yaptığı konuşmada;

Şalpazarı Trabzon genelinde merkezle birlikte 18 İlçeden ayrık kendine özgü yapısıyla diğerlerinden bir farkındalığı var. Bu meyanda gerek yaşantısıyla, gerek otantik kültürüyle, gerek coğrafyasıyla ciddi manada kendini geliştirmesi, gün yüzüne çıkarması anlamında kapasiteli bir ilçe olmasına rağmen, yıllarca belki içine kapanık bir halde yaşamış. Aslında farkındalıklarını ortaya çıkardığınızda gerçekten, belki de bu coğrafya üzerinde, engin, ulvi, güzel sayılabilecek her ne varsa içinde barındıran bir ilçe.

Dört tane değişik kaymakamla birlikte, yaklaşık beş yıl yakındır ilçenizde hizmet etmeye çalışıyorum. Her gelen kaymakam bey  yeni bir ivme ve trend kazandırdı bu çalışmalara, ilk geldiğimiz günde Sn. Başbakanımız, eşlerinin himayelerinde yürütülen okuma-yazma seferberliğinde ilçe nazarında yapılan çalışmayla okumaz-yazmazların % 60'lık oranın en hızlı şekilde üstüne çıkan İlçelerden birtanesiydi. Bunun dışında, şuna inanmış bir ilçe beşikten mezara ilim öğrenmek gerektiğini bu anlamda çocuklarının okutulması gerektiğini farkında olan bir İlçe.

Yaygın eğitim kurumumuz olan Halk Eğitim Merkez Müdürlüğümüz hayat ve öğrenme genel müdürlüğü kapsamında ciddi manada yatırımlara, ciddi manada projelere imza attı. Tabii bu ekip ruhu ile yapılacak işti.

Yaklaşık Eylül başından beri Sn. Kaymakamımız Zihni Yıldızhan beyle birlikte çalışıyoruz. Gerçekten gayretleriyle, samimiyetiyle, dirayetiyle, Eğitim-Öğretim hizmetlerni yanında olduğunu göstermesiyle şükranları  birkezdaha hak ettiğini biliyor vehuzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum dedi.

Zira ekip çalışması sonucunda ortaya ürünler çıkıyor. Bugün belki sizin azımsayacağınız ya da küçük görebileceğiniz, daha fazla şey üretilebir diyebileceğiniz ürünleri görme şansına sahip olacaksınız. Ama bunun arka planında çok daha fazla ürünün olduğunu bilmenizi arzu ederim.

Şalpazarı malesef ciddi manada göç veren bir ilçe. Bunun önüne geçilebilmesi için bugün itibarıyle, şu an mekanını işgal ettiğimiz yeri Anadolu Lisesi açılması onayı yine Kaymakam beyin çalışmaları ve gayretleriyle, özel desteğiyle 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında faliyete başlayacak.

Her gittiğiniz yere bir ışık götürmek, aydınlık götürmek ufku açmak hepimizin eğitim önderliği olarak sırtımızda taşıdığımız misyondur.

Şu ana kadar yapılmış olan her türlü katkı, destek ve her ne var ise arka planında başta yerel yöneticiler olmak üzere, başımızda kaymakam bey olmak üzere, siyasetçiler olmak üzere, okul kurum yöneticileri olmak üzere hepsine kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum.

El emeği göz nuru olan ilmek ilmek,nakış nakış, perdeye gübüre, beze  sevdayı işleyen, bu hanımefendileri huzurunuzda kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalar'a bir önayak olacağonı bir basamak olacağını düşünüyorum hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Halk Eğitim Merkezin Müdürlüğünce  2012-2013 Eğitim Öğretim yılında ''Yılsonu karma sergisinde sırasıyla minikler, genç kızlar ve bayanlar  ''7'den 77'ye Ağasar Kadını konulu'' mini bir defile gösterisi yaptılar.

Halk Eğitim Merkezin'nin Gitar kursu Öğrencileri gösterisinin ardından, çeşitli branşlarda belge alma hakkı kazanan kursiyerlere belgelerini vermek için belge törenine geçildi.
 
Dokuma Kursunu başarıyla bitirenlerden Songül Atalar'ın belgesini Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Fatma Atalar'ın belgesini Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Yöresel giyim kursu belgesini almaya hak kazananlardan Birgül Özendiye'nin belgesini, İlçe Garnizon Komutanı Selahattin Ural, Ayşe Gülay'ın belgesini İlçe Emniyet Amiri Ferda Yılmaz, Ayşe Maden'in belgesini Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Hava Atalar'ın belgesini Trabzon Merk Halk Eğitim Müdürü Mehmet Öngöz, Çeyiz hazırlama kursu Başarı belgesini hak kazananlardan Fatma Kara'nın belgesini Beşikdüzü Halk Eğitim Müdürü Hayrettin Deniz, Gülden Bektaş'ın belgesini Tonya Halk Eğitim Müdürü Selçuk Kahyaoğlu, Nurgül Karadeniz'in belgesini Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Ayşe Usta'nın belgesini Çarşıbaşı Halk Eğitim Müdür yardımcısı Ömer Yazıcı takdim ettiler.

Ayrıca Kaymakam Zihni Yıldızhan, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde göstermiş oldukları başarılı çalışmadan dolayı  kurs hocaları, Nuriye Yılmaz, Emine Yamaç ve Havva Atalar'a
birer Plaket verdi.



Yapılan belge töreninden sonra Şalpazarı Kaymakam'ı Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada;

Halk Eğitim Merkezi önemli bir boşluğu dolduruyor, özellikle köylerdeki ve şehir merkezindeki bayan kardeşlerimizin sosyal aktivitelere katılmalarını, onların boş zamanlarını böyle güzel bir kurumda vakitlerini geçirmeleri için bir fırsat. Ben tabii köylerde birkaç köy hariç bu kadar destek göremedim. O hanım kardeşlerimize şunu söylüyoruz. Her zaman komşularını ve arkadaşlarını bu tarz faaliyetlere teşvik etmelerini bekliyoruz. Benim ayrıca birşey daha söylemem gerekiyor. Burada  bir heyecan yaşıyoruz. Tabii bazıları için belki küçük görülebilir, ama ilçemiz içerde olması münasebetiyle bence büyük bir hizmet olacak. Anadolu Lisesinin bahçesinde yapıyoruz şu an açıldı. Şalpazarı Anadolu Lisesi olarak geçiyor. Bunu heyecanını yaşıyoruz İnşallah bu bahçenin içinden güzel öğrenciler yetişecek.

Ben başta öğretici ustalarımıza, bayan kardeşlerimize, öğrencilerimize, birazdan göreceksiniz el emeği göz nuru çalışmaları olmuş onlardan dolayı yönetici arkadaşlara hepsine çok teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra ÇPL Kız Folklör ekibi bir göster yaptı.

Serginin açılış kurdelesini Garnizon Komutanı Selahattin Ural, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Zeki Bayraktar eşliğinde Kaymakam Zihni Yıldızhan kesti.

Sergiye katılanlar arasında Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, İlçe Garnizon Komutanı Selahattin Ural, İlçe Emniyet Amiri Ferda Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Trabzon Merk. Halk Eğitim Müdürü Mehmet Öngöz, Beşikdüzü Halk Eğitim Müdürü Hayrettin Deniz,Tonya Halk Eğitim Müdürü Selçuk Kahyaoğlu, Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Çarşıbaşı Halk Eğitim Müdür yardımcısı Ömer Yazıcı, Şalpazarı Halk Eğitim Merkezin Müdürü Buket Kayıkcı, Şalpazarı Halk Eğitim Merkezin Müdüryardımcıları Zeki Bayraktar ve Mehmet Demirci, A.Y.A.S.M.L Müdürü Nurşen Demir, ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Şalpazarı CHP İlçe Başkanı Ünal Özen, Şalpazarı Kütüphane Müdürü Sami Kayar, Şalpazarıspor Başkanı Ahmet Karaçobani, Çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar katıldılar.

Serginin gezilmesinin ardından bayanların hazırladığı yöresel yemekler ikram edildi ve program sona erdi.




 
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.