Öne Çıkanlar Şalpazarı Erol Yanık Ağasar Büyükşehir Yusuf Yazıcı

Şalpazarı Beşikdüzü  ulaşımı güçlükle yapılıyor..



Beşikdüzü Sular Altında;
Beşikdüzü ilçesinde şiddetli yağış ve sonrasında yaşanan su baskınları hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı yerlerde heyelan meydana geldi ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı belirtildi. Beşikdüzü İlçe Merkez ilköğretim Okulu önünde sel nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Gece saat 03.00'da başlayan ve 3-4 saat boyunca etkili olan yağmur sonrası İlçe merkezindeki bir çok ev ve iş yerini su bastı. Sabah iş yerlerine gelen dükkan sahipleri iş yerlerini sular içinde görünce büyük üzüntü yaşarken, İlçe merkezindeki okullar tatil edildi. Bazı mahallelerde araçların büyük kısmının yağmur suları içinde kaldı. Zaman zaman Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Şalpazarı İlçelerinde elektrikler kesildi.

Bu arada Trabzon Belediyesi tarafından Beşikdüzü’ne yardım için Elli kişilik ekip ile beraber bir adet Kepçe, bir adet Ekskavatör, iki adet ful donanımlı İtfaiye aracı, iki adet Kombine kanal aracını (faun), yedi adet Yıkama aracı, yedi adet Motopomp, ile beş adet Kamyonu gönderdi.

Polis, Jandarma ve 112 ekipleri'ne birçok noktadan vatandaşların toprak altında kaldığı ihbarları gelirken, son olarak ilçeye bağlı Bayır Köyünde iki kişinin toprak altında kaldığı ihbarı geldi. Yapılan araştırmada ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yol kontrolü olarak ulaşıma açıldı.
Beşikdüzü-Şalpazarı karayolunda heyelan nedeniyle ulaşımın gün boyu kontrollü olarak sağlanırken, Beşikdüzü-İskenderli yolunda meydana gelen toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Can kaybının olmadı şiddetli yağışlada, Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden  Gülay Gönen  dağdan gelen heyelan ile dereye sürüklendi. Komşularının ve eşi Ufuk Gönen'in yardımı ile kurtarılarak Vakfıkebir Devlet Hastanesine sevk edildi.





Şalpazarı Haber'in Vakfıkebir Devlet Hastahane'de ziyaret ettiği Gülay Gönen'in önemli bir şeyinin olmadığını ve her ihtimale karşı dahiliye servisinde müşade altına tutulduğu öğrenmiş olduk.

Aşırı yağan yağışların Sahil kesimlerinde etkili oldu. İlçemiz Şalpazarı ve köylerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını söylendi.

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu;
İlçe merkezinde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Sabah saat 04.00 sıralarında bölgede yoğun bir şekilde başlayan yağmur başladı. Bu yağış yaklaşık 4-5 saat kadar devam etti. Her şeyden önce can kaybının olmaması sevindirici. Maddi anlamda zarar söz konusu. Özellikle iş yerlerini ve bodrum katları'nı su bastı. Kaymakamlık, Belediye ve Afet İşleri olarak gerekli tedbirleri aldık. Bir vatandaşımızın korkudan olsa gerek heyelan gelir düşüncesi ile tansiyonu çıkmış. Bir vatandaşımız da dereye düşmüş. Afet ekiplerimiz kendisini Sudan çıkardı. Bunun haricinde bir olumsuzluk bulunmuyor" dedi.

Bu afetten ders alınması gerektiğine'de dikkat çeken Vali Kızılcık "Özellikle su yollarının ve derelerin üzerini kapatmamalıyız. Köy yollarında bir problemimiz bulunmuyor. İlçe merkezimizdeki bazı okullarda bahçedeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Zararı olan iş yerlerinin de zararının karşılanması için çalışma başlattık" diye açıklamda bulundu.


Şalpazarı Haber Ekibi olarak tüm Beşikdüzü ve Vakfıkebirli dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


















































 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.