Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı Kadırga derneği

Paris'te Konferans.

Fransa-Paris'te yaşayan gurbetçi gençlerimizin her hafta düzenli olarak yaptıkları sohbetli toplantıları kendileri gibi gurbette yaşayan gençler ile paylaşmak için bir final gecesi düzenliyorlar.

Avrupa'da yaşayan gençlerin sözcüsü Yasin Yamaç, 29 Aralık 2012 Tarihinde yapılacak konferansla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Yapılan sohbetli toplantıların amacı Avrupa'da gurbette yaşayan gençlerimize sahip çıkmak, onların bizlere, bizlerin de onlara çok şeyler kazandıracağını düşünerek gençlerimizi bir araya getirmek, birbirleriyle kaynaştırmak, biliçlendirmek, tarihine, diline, kültürel değerlerine, gelenek ve göreneklerine, en önemlisi dini ve ahlaki yönlerine bağlı olarak yetişmeleri sağlamaktır.Bu vesile ile bizleri en iyi aydınlatacak olan Şalpazarı'nın medarı iftiharlarını davet ettik." 

Şalpazarlı Hemşehrimiz olan Chateau Thıerry Camii Din görevlisi Hasan Çakır'ın sunumunu yapacağı konferansta açılış konuşmasını Avrupa'da yaşayan gençlerin sözcüsü Yasin Yamaç yapacak. Sacelles Bölgesi Camii din görevlisi olan Turalıuşağı mahallesinden olan Mehmet Ali Akgün'ün Kur'an-ı Kerim okuması ile devam edecek. Şalpazarlı kız ve erkek gençlerin ilahi ve şiirleri ile konferansa katılacak olan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, Samsun İl Müftü yardımcısı Enver Türkmen ve Almanya DİTİP Yönetim kurulu üyesi Kazım Türkmen'in yapacakları konuşmaların ardından gençlerin 20 hatim duasınının okunması ile konferans sona ercek.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.