Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

ORKÖY'den  Bilgilendirme toplantısı.
Bugün (27.11.2013) saat 12:00 -13:00 arası  Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonu'nda, Trabzon Orman İşletme Müdürü Şaban Bekir Yazıcı tarafından, Köy ve Mahalle Muhtarlarının'da katıldığı bir toplantı yapıldı.

Trabzon Orman İşletme Müdürü Şaban Bekir Yazıcı, yaptığı konuşmasında; Trabzon'da 4 yıldır görev yapıyorum, ancak siz Şalpazarı İlçesinde bulunan Orman İşletme Şefliğimizin de yaklaşık olarak 18 aydır bir Orman İşletme Şefi'nin olmayışından olsa gerek sizlerle yeteri derecede ilgilenemediğimizin altını çizerek söylemek istiyorum dedi.

Trabzon Bölgesinde toplam olarak beş tane Orman işletme Şefliği var, bunlardan bir tanesi de Şalpazarı Orman İşletme Şefliğidir.

Bizler yeni yapılanma gereği almış olduğumuz bir karar ile  işletmelerimizde görev yapan Orman Koruma Muhafızlarında değişiklik yaparak yenilikçi kişiliğimizle ön plana çıkardık.

Şalpazarı ilçesine Bağlı Geyikli Beldesi'nde bulunan fidan dikimi Projesi gibi, siz Köy Muhtarları olarak Köy Tüzel kişiliği olan mera olarak kullanılan alanda bulunan ağaçların sökümünü gerçekleştirip yerine fidan dikimi yapabilirsiniz.

ORKÖY tarafından mikro ucuz kredi karşılığında buna benzer projelerimiz bulunmaktadır dedi.

Geyikli Beldesinde yaptığımız meyve fidan dikim işlemini  örnek bir projedir. Trabzon da 4 yerde uyguladık, birisi  Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli de gerçekleştirdik. Otuz dönüm bozuk kızılağaç ormanını ihale ile kestirdik ve tamamen vatandaşlarımızın faydalanacağı üç bin fidan dikimine başladık.

Diktiğimiz fidanlar; Ceviz, Karayemiş, Ihlamur ve Kestanedir. Vatandaşların faydalanacağı meyve fidan dikim çalışmamız devam edecek,  ilgilenen Köy Muhtarlarının  müracaat etmeleri halinde Köylerinde bulunan  meralarına meyve fidan dikimi için çalışmamız sürecektir.

Şalpazarı İlçesine Bağlı Geyikli Beldesi Gültepe Mahallesi Kavacık mevkinde yaptığımız fidan dikiminin maliyeti 10 bin TL. Fidan dikiminde  köylü kadınlar ücret karşılığında çalışmaktadır, dolayısı ile evlere'de ekonomik katkı sağlamaktadır dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.