Öne Çıkanlar Erol Kaya Ekrem Cinkaya Giresun Çelige Deniz Seki



Şalpazarıspor’a destek amacıyla İstanbul’da bir gece düzenlendi. ŞALFED’in (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) ve bünyesindeki dernekler tarafından organize edilen geceye hafta arası olmasına rağmen beklenenin hayli üzerinde bir katılım gerçekleşti ve salon tamamen doldu.

Şalpazarlı ses ve müzik sanatçılarının kulübe katkı amacıyla ücret almadan sahne aldıkları yardım gecesine AK Parti İstanbul milletvekili Oktay Saral, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, eski ŞALFED Başkanları Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar ile çok sayıda Şalpazarlı iş adamı, siyasetçi ve bürokrat katıldılar.

Programın protokol bölümünde Şalpazarıspor’da görev yapan sporcular ile yöneticiler sahneye davet edildiğinde kulüp başkanı Ahmet Karaçoban bir konuşma yaptı. “Kulübümüz sadece futbolda değil, masa tenisi, kros, karate ve folklor alanlarında faaliyet göstermektedir. Ancak ağırlık futbol ve masa tenisindedir. Bu geceyi çok kısıtlı bir zaman içerisinde federasyon ve dernek başkanlarımızla beraber düzenledik. Ufak tefek aksaklıklar için özür diliyoruz.

Sporcu kardeşlerimizle birlikte ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Benim bir de eğitimci kişiliğim var ve bundan dolayısporcularımızın hepsi benim öğrencilerim. Biz bu öğrencilerimize sahip çıkmak istedik ve sporu sadece yeşil çim ve meşin yuvarlaktan ibaret algılamaktan uzaklaşarak, sporu bir eğitim aracı olarak kabul etmenin sporcularımızın geleceğine daha iyi yön vereceğini düşündük. Bunun için bir yol haritasıçizdik. Şunu anladık ki elini taşın altına koymazsan bu işin başarılı olmaşansı yok

Şalpazarıspor olarak hedeflerimizi büyük koyduk. Çünkü büyük oynamak zorundayız, kabuğumuzu kırmamız gerekiyor. Spor kulüplerini yönetenlerin neler çektiklerini bu işi yapanlar iyi biliyorlar. Memleketimizde gençlerimizin bir futbol sahası yok. Bir ilçe stadyumumuzun mutlaka olmasınıistiyoruz.”

Hilmi Türkmen de konuşmasında başta kulüp başkanı Ahmet Karaçoban olmak üzere Şalpazarıspor için gayret gösterenlere teşekkür etti ve bütün Şalpazarlıların kulübe destek olması gerektiğini söyledi. “Çünkü bu sporun ötesinde bir eğitimdir, bir kültürdür, bir modeldir” diyen Türkmen, Ahmet Karaçoban gibi saha yokluğuna değindi ve “hazır milletvekilimiz de buradayken bu konuya eğilmeli ve üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu gecenin belki de en büyük kazancı bu olacaktır” diye sözlerini noktaladı.

Daha sonra söz verilen milletvekili Oktay Saral,Şalpazarlılara övgüler düzerek sözlerine başladı. ve gençlik yıllarında kendisinin amatör olarak futbol oynadığını ve sporun kendi geleceklerine büyük katkıları olduğunu, o günkü takım arkadaşlarının ilerleyen yıllarda örnek kişilikler sergilediklerini söyledi. Salondaki büyük coşkudan hayli etkilenmişolduğu gözlenen Saral “ben Şalpazarlıları kıskanıyorum. Her yerde varlar. Trabzon’da Şalpazarı ilçesi var, o kadar esamesi okunmaz. Ama il dışına çıktığında İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, kısaca her yerde Trabzon’un diğer bütün ilçelerini geçerek varlığını hissettiren bir ilçedir” dedi. Oktay Saral, son olarak Şalpazarıspor’a hizmet sözü vererek futbol sahası için başta Spor Bakanı Suat Kılıç nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağını ve bizzat kendisinin de elinden geleni yapacağını söyledi. Allah’ı ve gecede buluna davetlileri şahit gösteren Saral, sözlerinin sonunda büyük alkış aldı.

Daha sonra plaket törenine geçildi ve Şalpazarıspor’a verdikleri emeklerden dolayı Yeni Şalpazarı Gazetesi sahibi Turgay İkinci ileŞalpazarıspor eski başkanı Sezgin Özdin’e plaket verildi.

Geceye geç vakit katılabilen Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk da yaptığı kısa konuşmada, “Biz Şalpazarıspor için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben şahsen ve Tuzla Belediyesi kurumu olarak Ağasar ve Trabzon’un emrinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Her türlü taahhüdümün arkasında durduğumu biliyorsunuz. Şalpazarı kaymakamlığının düzenlemiş olduğu Şalpazarıokuyor projesine Tuzla Belediyesi olarak elimizden gelen tüm katkıyı sağladık. Amacımız sadece eğlence olmamalı. Amacımız gençlerimizi eğitim ve spora teşvik etmek olmalı” ifadelerine yer verdi.

Protokol bölümünden sonra müzik ve eğlence kaldığı yerden devam etti ve davetliler gece geç vakte kadar doyasıya horon teptiler. Gecede Ağasarlı Gülveren, Ağasarlı Zehra, Cesi (Cesarettin Yamaç), Umut Ayvaz, Çayan Hüseyin ve Sebahattin Yanık ile kız folklor ekipleri sahne aldılar.

Gecenin finalinde kulüp başkanı Ahmet Karaçoban, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.